www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Aegean: Ματαιώσεις - αλλαγές πτήσεων λόγω απεργίας


Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων ανακοίνωσε η Aegean Airlines λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της απεργίας ΟΣΥΠΑ στις 11 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται 26 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και τέσσερα σκέλη πτήσεων εξωτερικού:

01.A3 336/337 A-320 ATHENS-CHANIA-ATHENS
02.A3 254/255 A-320 ATHENS-MITILINI-ATHENS
03.A3 108/109 A-320 ATHENS-THESSALONIKI-ATHENS
04.A3 116/117 A-320 ATHENS-THESSALONIKI-ATHENS
05.A3 314/315 A-320 ATHENS-IRAKLIO-ATHENS
06.A3 316/317 A-320 ATHENS-IRAKLIO-ATHENS
07.A3 651/654 A-320 ATHENS-RHODES-ATHENS
08.A3 454/455 A-319 ATHENS-KALAMATA-ATHENS
09.A3 378/379 A-320 ATHENS-MYKONOS-ATHENS

Από τον Ιούνιο η «φοροκάρτα»


Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της «φοροκάρτας», με την οποία οι φορολογούμενοι, εφόσον το επιθυμούν, θα απαλλαγούν από τη συλλογή αποδείξεων για να χτίζουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών η χρήση της φοροκάρτας θα είναι προαιρετική και δεν θα περιέχει κανένα προσωπικό στοιχείο των φορολογούμενων ώστε να μην υπάρχει ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για κάθε φορολογούμενο θα προβλέπεται ότι θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πολύ μέχρι τρεις κάρτες, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του.

Η φοροκάρτα θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία να ελέγχει online τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν να

Απεστάλη η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών


Την πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2010 απέστειλε στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για 209.780 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία τα 83.082 είναι πιστωτικά, τα 40.234 χρεωστικά και τα υπόλοιπα 86.464 μηδενικά.

Από τα 209.780 εκκαθαριστικά

Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εταιρείες

Αποτρέπονται οι υπερβολικές κι ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ οι ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής θα μπορούν να εξαγοράσουν τα συνταξιοδοτικά συμβόλαια που έχουν κάνει μετά από τον πρώτο χρόνο υπογραφής τους, σύμφωνα με νομοσχέδιο που έχει ήδη καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας.

«Φιλική» προς τον καταναλωτή επιχειρεί να κάνει την ασφαλιστική νομοθεσία - μετά από τα όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια των δύο τριών τελευταίων χρόνων – η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας γεγονός που έχει προκαλέσει στη διάρκεια των τελευταίων μηνών σφοδρές αντιδράσεις από την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρεία Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Τελικώς όμως και μετά από ένα μπαράζ δημόσιων δηλώσεων, τα πνεύματα καταλάγιασαν και η μήνις της ασφαλιστικής αγοράς εκτονώθηκε. Ετσι το νομοσχέδιο που ετοίμασε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος με

Βαριές «καμπάνες» σε ΠΑΕ ΑΕΚ και Ατρόμητο

 «Άστραψε και βρόντηξε» η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ τιμωρήθηκε με ποινή κεκλεισμένων των θυρών με τρεις αγωνιστικές, απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο καθώς και χρηματικό πρόστιμο... 292.500 ευρώ!

Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ, εφόσον δεν πέσει η ποινή στην έφεση που έχει δικαίωμα και θα υποβάλει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, θα δώσει τα ματς των πλέι οφ με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ χωρίς κόσμο, ενώ θα χρωστάει και μια αγωνιστική στο πρωτάθλημα της σεζόν 2010-2011! Παράλληλα, απαγορεύτηκε η μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ στο υπόλοιπο

ΟΑΣΘ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη


Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Τετάρτη 11 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ , συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ημέρα της απεργίας θα

S&P: Κανένα κράτος-μέλος δεν θα αποχωρήσει από το ευρώ


Τη θέση ότι κανένα κράτος-μέλος της Ευρζώνης δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ εξέφρασε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι κανένα μέλος της ΟΝΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ένωση» ανέφερε ο αναλυτής της S&P Frank Gill σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές, λίγη ώρα μετά την

«Ερρίκος Ντυνάν»: Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα


Δωρεάν εξετάσεις για τον έλεγχο μελανώματος θα διενεργούνται στο Δερματολογικό Τμήμα του «Ερρίκος Ντυνάν», στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος (9-13 Μαίου).

Στα Εξωτερικά Ιατρεία του Δερματολογικού Τμήματος θα διενεργούνται όλη την εβδομάδα δωρεάν εξετάσεις για έλεγχο σπίλων σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ στους εξεταζόμενους επισκέπτες διατίθεται

Προσφυγή ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ κατά της απόκτησης απολυτηρίου χωρίς Πανελλαδικές


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να δώσει τη δυνατότητα, από φέτος μάλιστα, απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου, χωρίς τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, «οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν αμερόληπτη και αντικειμενική, στο πλαίσιο του εφικτού, δοκιμασία» ενώ «οι ενδοσχολικές εξετάσεις είναι δυνατό να καταδολιευτούν από τον υποκειμενισμό των εκπαιδευτικών προς τους μαθητές τους, από πιέσεις, εκβιασμούς και τοπικές διαπλοκές».Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχ. Κουρουτός, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το υπουργείο Παιδείας «επιχειρεί να καθιερώσει ανισότιμα απολυτήρια λυκείου δύο ταχυτήτων» και τόνισε πως η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά «αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται δύσκολα χρόνια, αλλά υπάρχει προοπτική


Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα «Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ταυτόχρονα πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή, νέες θέσεις εργασίες κ.λπ.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι το μεγάλο πρότζεκτ είναι η ριζική κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Φορολογικό Σύστημα και ακεραιότητα» και αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από αύριο Τρίτη 10 Μαΐου στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου και των Καμένων Βούρλων, της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, λόγω εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των σηράγγων.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 10 Μαΐου έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011, θα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων (από τον δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων έως τον Α/Κ Λογγού). Η κυκλοφορία στον κλάδο προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά.


Από την Τρίτη 17 Μαΐου έως και τη Πέμπτη 19 Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθεί εκτροπή της κυκλοφορίας του κλάδου προς Λαμία στην Περιφερειακή Οδό Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων

Ειδικές τιμές για ανέργους από οκτώ εταιρείες


Στην προσφορά των προϊόντων τους με ειδικές τιμές προς τους ανέργους που διαθέτουν - σε ισχύ - κάρτα ανεργίας προχωρούν άμεσα - και για χρονικό διάστημα που προσδιορίζουν οι ίδιες - οκτώ εταιρείες, ανταποκρινόμενες στην προτροπή του ΟΑΕΔ.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, έκπτωση 20% στους εγγεγραμμένους ανέργους παρέχει ο όμιλος «ΑΚΜΗ» η «PepsiCo - Ivi & Tasty Foods», (στα αναψυκτικά όσο και στα σνάκς) τα Flocafe και τα εστιατόρια «LA PASTERIA». Μειωμένες τιμές κατά 10% θα παρέχουν τα «Everest» και τα «ΟLYMPUS PLAZA FOOD PARKS» Goody’s στα καταστήματα

Την Τρίτη οι απολογίες για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ


Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης, έλαβαν από τη 16η Τακτική Ανακρίτρια οι δέκα εκ των δώδεκα συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ρέντη.

Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που βαρύνονταν για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, απολογήθηκαν σήμερα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, και οι τρεις από τους συνολικά τέσσερις, που βαρύνονται με τη δολοφονία των αστυνομικών, θα λογοδοτήσουν αύριο στην ανακρίτρια.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων από την οποία προέκυψε και η κίνηση κατόχων κινητών από Μενίδι προς Ρέντη, εν συνεχεία στη Λαχαναγορά και ακολούθως στο σπίτι,

Ηλεκτρικός: Νέα στάση εργασίας την Τρίτη


Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Ηλεκτρικό.

Οι συρμοι θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας (6.00 π.μ. της Τετάρτης έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης 12 Μαΐου) σε όλα τα ΜΜΕ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν «την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το σταμάτημα των απολύσεων».

Όπως σημειώνει η Ένωση στη σχετική της ανακοίνωση: «Η προσπάθεια αποδόμησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με μισθολογικές περικοπές και επιβολή ευέλικτων μορφών εργασίας (ατομικές συμβάσεις, εκ περιτροπής

Με προβλήματα οι μετακινήσεις την Τετάρτη

Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, μετ΄εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, κατά τις οποίες τα περισσότερα μέσα θα λειτουργήσουν, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν σε αυτά.

Τα περισσότερα σωματεία εργαζομένων αναμένεται να λάβουν σήμερα τις οριστικές αποφάσεις για τις ώρες των στάσεων εργασίας.

Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι οποίοι εντός της ημέρας θα

Στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ για φοροφυγάδες

΄Οσοι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή καταδίκη για φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ. Η ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και να ενεργοποιηθεί για τα εισοδήματα του 2011.

Στόχος του υπουργείου είναι η στέρηση του αφορολογήτου να ισχύσει για όλους τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και τους παραβάτες της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.

Πάντως η ρύθμιση εξετάζεται την παρούσα περίοδο «ενδελεχώς» από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διασφαλισθεί πως δεν θα ελεγχθεί μελλοντικά για τη συνταγματικότητά της.

Σημειώνεται πως το αφορολόγητο δεν ισχύει και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων,

«Κούρεμα» στα Γενικά Προξενεία της χώρας

Σε «κούρεμα» στον αριθμό των Γενικών Προξενείων και τον Προξενείων προχωρά η κυβέρνηση. Με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία της χώρας στο εξωτερικό και δύο Προξενεία, όπως επίσης καταργείται και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνιστάται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας, με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Συμμετοχή στην απεργία της 11ης Μαΐου


Τη συμμετοχή της στην απεργία της 11ης Μαΐου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

«Λέμε όχι στην εκποίηση του ΟΤΕ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ δηλώνοντας την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε απόπειρα

Εφαρμογή του iPhone ταυτοποιεί δέντρα από τα φύλλα τους


Είναι Σαββατοκύριακο και, μετά από μια πολύ κουραστική εβδομάδα, είπατε να ξεφύγετε για λίγο, ανταλλάσσοντας το γκρίζο της πόλης με το πράσινο της εξοχής. Έτσι όπως κάνετε τη βόλτα σας στο δάσος, για να αδειάσει το μυαλό από οτιδήποτε έχει να κάνει με το γραφείο, βλέπετε μπροστά σας το πιο όμορφο δέντρο που έχετε δει στη ζωή σας. Τι να είναι άραγε; Την απάντηση γνωρίζει μόνο... το iPhone σας και θα σας τη μαρτυρήσει με το πάτημα ενός κουμπιού, στην ολοκαίνουρια εφαρμογή LeafSnap.

Λειτουργεί ούτε λίγο ούτε πολύ όπως το πρόγραμμα Shazam για τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που, «ακούγοντας» λίγες νότες ενός τραγουδιού, δίνει στο χρήστη τα πλήρη στοιχεία του. Το LeafSnap φιλοδοξεί να γίνει για τους φυσιολάτρες ό,τι είναι το Shazam για τους μουσικόφιλους: να αναγνωρίζει ένα είδος δέντρου από τη φωτογραφία ενός φύλλου του.

Ήδη, υπάρχουν εφαρμογές που βοηθούν το χρήστη να ταυτοποιήσει είδη δέντρων και ζώων. Μάλιστα η Επιτροπή Δασών της Βρετανίας πρόσφατα κυκλοφόρησε πρόγραμμα που μπορεί να αναγνωρίσει δέντρα. Σε αντίθεση με το LeafSnap ωστόσο, οι εφαρμογές αυτές βασίζονται στον ίδιο το χρήστη και στη δική του ικανότητα να ταυτοποιήσει ένα είδος με βάση έναν κατάλογο πιθανών χαρακτηριστικών.

Το LeafSnap, μια κοινή προσπάθεια ερευνητών από τα Πανεπιστήμια Κολούμπια και Μέριλαντ και από το Σμιθσόνιαν, χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το λογισμικό αναγνώρισης προσώπων. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής, η οποία διατίθεται δωρεάν, «εντοπίζει είδη δέντρων από

Στο 3,9% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο


Στο 3,9% υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού τον Απρίλιο, από 4,5% που ήταν το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του μηνός Απριλίου 2011, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,9%, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Ο Γενικός Δείκτης κατά το μήνα Απρίλιο 2011, σε σύγκριση με το Μάρτιο 2011, παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 10 - Απριλίου 11, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 09 - Απριλίου 10, παρουσίασε αύξηση 5,0%, έναντι αύξησης 1,9% που

Αυξάνονται οι φόροι στα ακίνητα


Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων εξετάζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Παρά το γεγονός ότι η κτηματαγορά έχει «παγώσει» οι παράγοντες του υπουργείου θεωρούν ότι με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, το δεύτερο εξάμηνο, και με νέες στοχευμένες παρεμβάσεις η «πηγή» των ακινήτων μπορεί να αποφέρει περισσότερες εισπράξεις στα δημόσια ταμεία.

Στο πλαίσιο αυτό μελετάται ήδη πρόταση για διεύρυνση της φορολογικής βάσης του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας η οποία, σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές τιμές, θα αυξήσει τον αριθμό των υπόχρεων στον ΦΜΑΠ καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι των οποίων η αξία των ακινήτων τους βρίσκεται σήμερα λίγο κάτω από το αφορολόγητο όριο των 400.000 ευρώ θα υποχρεωθούν αυτομάτως στην καταβολή ΦΜΑΠ.

Παράλληλα, για να εισρεύσουν περισσότερα έσοδα, τα στελέχη του υπουργείου εισηγούνται και τη μείωση του αφορολογήτου ορίου των 400.000 ευρώ, οπότε θα αυξηθεί ο αριθμός των υπόχρεων που

Το σινεµά έρχεται... σπίτι

Βρισκόµαστε ένα βήµα πριν από τη «µεταφορά» του σινεµά απευθείας από τα στούντιο στο σπίτι µας. Tο οργανωµένο σχέδιο µεγάλων κινηµατογραφικών στούντιο (Warner Brothers, 20th Century Fox, Sony Pictures, Universal Studios) να λανσάρουν µια νέα υπηρεσία – το ψηφιακό video on demand – θα επιδεινώσει την κρίση που διάγει το σινεµά στις σκοτεινές αίθουσες (παγκοσµίως, αλλά και στην Ελλάδα εκτιµάται πως υπάρχει πτώση των εισιτηρίων επιπέδου 40% τουλάχιστον), αλλά φαίνεται πως θα µας βάλει σε µια νέα εποχή. Με λίγα λόγια, στόχος είναι οι ταινίες µε ήχο και εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HD) να φτάνουν στον υπολογιστή µας µε παραγγελία και πληρωµή µέσω Ιντερνετ και από εκεί στη HD οθόνη µας µέσασε τριάντα µόλις ηµέρες αφότου αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες.

Η εφαρµογή του σχεδίου θα αρχίσει πρώτα από την Αµερική και προβλέπει τιµή 30 δολαρίων για ενοικίαση µιας ταινίας. Τιµή αρκετά υψηλή για µια ταινία, όµως οι εταιρείες πιστεύουν ότι θα είναι µια συµφέρουσα λύση για µια οικογένεια που δεν θα έχει ανάγκη να µετακινηθεί ώς το σινεµά. Υπάρχει µάλιστα η προοπτική να µπει και η Google στο παιχνίδι, υπογράφοντας συµφωνία µε τη Sony και τη Universal. Ετσι, ο χρήστης θα κάνει... κλικ και η ταινία θα κατεβαίνει µέσω YouTube–- κάτι που

Διάθεση εκπτωτικών καρτών σε νέους

Σε διάθεση 10.000 εκπτωτικών καρτών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους από 13 έως 30 ετών προχωρά από τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών (εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.ά.).

Οι κάρτες θα διανέμονται με προτεραιότητα τους άνεργους νέους που είναι κάτοχοι της κάρτας του ΟΑΕΔ.

Μετά το πέρας της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν

10-24 Μαίου η απογραφή

Ξεκινά αύριο Τρίτη 10 Μαίου η γενική απογραφή που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαίου και στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας.

Η διάρκεια της συνέντευξης θα διαρκεί έως και 25 λεπτά και οι πολίτες θα πρέπει να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση της απασχόλησης τους.

Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή
Σε κάθε νοικοκυριό καταγράφονται όλα τα άτομα που διαμένουν συνήθως, περιλαμβανομένων και αυτών που απουσιάζουν προσωρινά (π.χ. στρατιώτες, ναυτικοί, φοιτητές). Επίσης στα μέλη του νοικοκυριού συμπεριλαμβάνονται και οι οικιακές βοηθοί που μένουν στο σπίτι, ενώ δεν χρειάζεται να

Κλειστοί έως την Τετάρτη οι παιδικοί σταθμοί των δήμων

Κλειστοί θα μείνουν για τρεις μέρες οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί των δήμων καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αύξηση του ωραρίου στις 40 ώρες την εβδομάδα, από 30 που ισχύει σήμερα.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία, ενώ θα πάρουν μέρος και στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης που έχουν εξαγγήλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης της δολοφονίας των δύο αστυνομικών


Ύστερα από έρευνες αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας του τρίτου δράστη της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, πρόκειται για 24χρονο ομογενή που γεννήθηκε στη Ρωσία.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και αφού εντοπίστηκε στην περιοχή Αχαρνών,

Ο καιρός στις 09.05.2011


Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, αρκετές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, περιμένουμε την Δευτέρα 09 Μαίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 16 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 12 ως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 ως 22 στη Δυτική Ελλάδα, 16 ως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και στα βόρεια ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενσιχυμένοι στο Νότιο