www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ για φοροφυγάδες

΄Οσοι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή καταδίκη για φοροδιαφυγή, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην στέρηση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ. Η ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο και να ενεργοποιηθεί για τα εισοδήματα του 2011.

Στόχος του υπουργείου είναι η στέρηση του αφορολογήτου να ισχύσει για όλους τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και τους παραβάτες της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.

Πάντως η ρύθμιση εξετάζεται την παρούσα περίοδο «ενδελεχώς» από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διασφαλισθεί πως δεν θα ελεγχθεί μελλοντικά για τη συνταγματικότητά της.

Σημειώνεται πως το αφορολόγητο δεν ισχύει και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων,
οι οποίοι πληρώνουν φόρο 10% για το ποσό του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι έχουν εντοπιστεί να μην εκδίδουν στοιχεία του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (αποδείξεις) και δεν έχουν συμπληρώσει τα πρόσθετα βιβλία για κάποια φορολογικά στοιχεία που έκοψαν και όσοι έχουν κρύψει συναλλαγές πάνω από 1.200 ευρώ, έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά στοιχεία ή έχουν λάβει εικονικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: