www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Την Τρίτη οι απολογίες για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ


Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης, έλαβαν από τη 16η Τακτική Ανακρίτρια οι δέκα εκ των δώδεκα συλληφθέντων για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή του Ρέντη.

Δύο από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, που βαρύνονταν για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, απολογήθηκαν σήμερα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, και οι τρεις από τους συνολικά τέσσερις, που βαρύνονται με τη δολοφονία των αστυνομικών, θα λογοδοτήσουν αύριο στην ανακρίτρια.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων από την οποία προέκυψε και η κίνηση κατόχων κινητών από Μενίδι προς Ρέντη, εν συνεχεία στη Λαχαναγορά και ακολούθως στο σπίτι,
ενός εκ των τεσσάρων στη Βαρυμπόμπη.

Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει επίσης, ότι τον τέταρτο κατηγορούμενο, που επέβαινε στο τζιπ των δραστών και τραυματίστηκε στο επεισόδιο, περιέθαλψε γιατρός, ο οποίος επίσης αναζητείται.
Κατά την προανάκριση οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία των αστυνομικών δεν ανέφεραν τίποτα, ενώ ο τρίτος αρνείται πως πυροβόλησε κατά μελών της ομάδας ΔΙΑΣ και κατονομάζει άλλους συγκατηγορουμένους του.

Πλην της δίωξης για την δολοφονία των αστυνομικών και της απόπειρας ανθρωποκτονιών σε βάρος άλλων αστυνομικών, η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά επίσης τα κακουργήματα της ληστείας (για τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι) και της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: