www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΥΠΟΙΚ: Έρχονται δύσκολα χρόνια, αλλά υπάρχει προοπτική


Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, περάσαμε, περνάμε και θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα «Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ταυτόχρονα πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα φέρουν δημοσιονομική προσαρμογή, νέες θέσεις εργασίες κ.λπ.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι το μεγάλο πρότζεκτ είναι η ριζική κωδικοποίηση και απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Φορολογικό Σύστημα και ακεραιότητα» και αναφερόμενος στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και
εφοριακών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο.

Για το σκοπό αυτό, όπως εξήγησε, ήδη ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων η δραστική μείωση του αριθμού των ΔΟΥ από 300 σε 80 περίπου ώστε μαζί με σειρά άλλων δράσεων να παταχθεί η διαφθορά στον τομέα αυτό, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εκ νέου τη φοροδιαφυγή έγκλημα, όπως όλα τα άλλα εγκλήματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία μας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά στο προοδευτικό φορολογικό σύστημα με το οποίο αναλογικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: