www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Το στρατηγείο του πρωθυπουργού μετακομίζει

Ο πρωθυπουργός μαζεύει τα πράγματά του και μετακομίζει από το Μέγαρο Μαξίμου σε νέο γραφείο στον έκτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, επί της Βασ. Σοφίας.


Ο λόγος της εκκένωσης του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι δεν χωρούν πλέον όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο το κτίριο θα χρησιμοποιείται για εθιμοτυπικούς λόγους, όπως σε επίσημες συναντήσεις του

Νέα παράταση για την περαίωση!

Νέα παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου, έδωσε το υπουργείο οικονομικών για υπαγωγής στην περαίωση. Η παράταση ισχύει για όλους τους ενδιαφερόμενους αλλά δόθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για περαίωση όσοι έχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Οι εφορίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη

Απαγόρευση εμπορίας όλων των σπόρων σποράς από υβρίδια καλαμποκιού

Tην εμπορία όλων των σπόρων σποράς από υβρίδια καλαμποκιού τα οποία φέρουν τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810 και είναι εγγεγραμμένα στον κοινοτικό κατάλογο καλλιεργούμενων γεωργικών ειδών, απαγορεύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εφαρμόζοντας την πάγια πολιτική.


Προκειμένου να απαγορευτούν και τα νέα υβρίδια που ενεγράφησαν πρόσφατα στον κοινοτικό κατάλογο, εκδόθηκε τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία περιλαμβάνει και αυτά. Με το

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο 29.12.2010

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι τελικά αύριο, 29 του μηνός, όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Εξαίρεση αποτελεί το Τραμ, το οποίο θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Επίσης την Παρασκευή 31/12/2010, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα

Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη ανθρώπινη οδοντοστοιχία

Σε σπήλαιο κοντά στην ισραηλινή πόλη Ρος Χα αγίν, ανακαλύφθηκε ανθρώπινη οδοντοστοιχία, ηλικίας 400.000 ετών, και αποτελεί το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και αποδεικνύει πως οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα απ’ όσο υπολογιζόταν έως σήμερα.


Έως σήμερα, τα παλαιότερα ανθρώπινα λείψανα χρονολογούνται από 200.000 ετών και είχαν ανακαλυφθεί στην Αφρική, οδηγώντας τους ερευνητές να θεωρούν πως η ήπειρος αυτή αποτελεί την κοιτίδα της εμφάνισης του Χόμο Σάπιενς.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε το 2000 κοντά στο Ρος Χα αγίν, ανατολικά του Τελ Αβίβ και η οδοντοστοιχία που βρέθηκε υποβλήθηκε σε μία μορφολογική ανάλυση. Τα δόντια φέρουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις με ακτίνες Χ και αξονική τομογραφία. Επίσης έχουν ομοιότητες με τα στοιχεία του σύγχρονου ανθρώπου που είχαν

Την Παρασκευή παραδίδεται ο σταθμός Μετρό της Αγ. Παρασκευής

Την Παρασκευή ξεκινά την λειτουργία του ο σταθμός του μετρό της Αγίας Παρασκευής και προστίθεται έτσι ένας ακόμη σταθμός στο σύστημα του μετρό της Αθήνας.


Η παράδοση στο κοινό του σταθμού της Αγίας Παρασκευής θα γίνει χωρίς τελετή εγκαινίων, ενώ σε αυτή δεν θα παραβρεθεί ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας αλλά ο μόνο ο γενικός γραμματέας

Άκυρες οι θέσεις στάθμευσης στις πυλωτές

Άκυρα είναι πλέον τα συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές πολυκατοικιών, όπως και η μεταβίβαση τους σε τρίτα πρόσωπα μετά τη δημοσιοποίηση σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου.


Σύμφωνα με την απόφαση, οι χώροι στάθμευσης των πυλωτών είναι υποχρεωτικά κοινόχρηστοι, δεν διαιρούνται σε ιδιοκτησίες και ως εκ τούτου απαγορεύεται η πώληση και η ενοικίασή τους σε τρίτα πρόσωπα εκτός της πολυκατοικίας.

Επίσης, τη χρήση θέσεων στάθμευσης μπορούν να έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ή καταστημάτων πολυκατοικίας, όχι όμως και ιδιοκτήτες

«Λουκέτο» στην εφημερίδα «VETO»

Τη διακοπή της κυκλοφορίας της εφημερίδας «Veto» ανακοίνωσε ο εκδότης της Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.


Στην εφημερίδα εργάζονται περίπου 70 άτομα. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ανέφερε ότι το "Veto" κλείνει λόγω οικονομικής κρίσης, ενώ υποστήριξε ότι "διασφαλίσαμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σε τρίτους".

Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου του 2009, ενώ πληροφορίες αναφέρουν

Ν.Δ.: Μισθωτοί και συνταξιούχοι επιβαρύνονται από τα νέα τιμολόγια

«Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα δουν άμεσα φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι "με τις αποφάσεις της, η -κατά τα άλλα- «πράσινη» κυβέρνηση, επιδοτεί την υψηλή κατανάλωση και τους λίγους έχοντες, ενώ τιμωρεί τους πολλούς που αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στο ηλεκτρικό ρεύμα".

"Ακόμα και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που δημιούργησε η κυβέρνηση ως «φερετζέ» για να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες μας, δεν λειτούργησε, αφού οι ενδιαφερόμενοι υπολείπονται σημαντικά του στόχου των 1,2 εκ. νοικοκυριών που έθεσε η ίδια η

Ζαν Κλοντ Τρισέ: «Θα καταστρέψετε το ευρώ»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ προειδοποίησε, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ότι οι προτάσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας για το νέο μηχανισμό σταθερότητας θα καταστρέψουν το ευρώ.


"Θα καταστρέψετε το ευρώ", φέρεται να είπε ο κ. Τρισέ στη γαλλική αντιπροσωπεία στο Ecofin, όταν έλαβε από τον Υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Γιούργκεν Ασμούσεν το κείμενο της συμφωνίας που είχαν κάνει την ίδια ημέρα στην πόλη Ντοβίλ η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Αιτία της αντίδρασης του κ. Τρισέ ήταν η πρόβλεψη στη γαλλογερμανική συμφωνία ότι από το 2013 που θα λειτουργήσει ο νέος μηχανισμός σταθερότητας, θα κληθούν και οι ιδιώτες επενδυτές να μετέχουν στο κόστος ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους χώρας της Ευρωζώνης. Αυτό, κατά την

Ρώμη: Προκήρυξη συμπαράστασης στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Ως επίθεση σε «μια από τις δομές» που εκπροσωπούν το ελληνικό κράτος, χαρακτηρίζουν, με προκήρυξή τους που βρέθηκε στο πακέτο το οποίο εξερράγη χθες στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, οι Ιταλοί αναρχικοί που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Κοριέρε Ντελα Σέρα».


Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, στην προκήρυξη της Fai ("Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία") αναφέρεται ότι η επίθεση είναι μια απάντηση "στην έκκληση των Ελλήνων συντρόφων της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Χαρακτηρίζουν δε, την επίθεση ως πράξη συμπαράστασης "προς τους συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αθήνα, αλλά και για το σχέδιο της "Συνωμοσίας" που, όπως το δικό μας, βασίζεται στην πράξη και στη μέθοδο της επαναστατικής βίας".

Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης των Ιταλών αναρχικών που απέστειλαν εκρηκτικό δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Λα Στάμπα":

"Αποφασίσαμε να υψώσουμε και πάλι τη φωνή μας. Ήδη τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε ξεκινήσει μια επαναστατική εκστρατεία με την αποστολή ενός εκρηκτικού πακέτου. Η πράξη μας αποσιωπήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τα μέσα ενημέρωσης και λογοκρίθηκε εντελώς η ανάληψη ευθύνης στην

«Ηθικόν ακμαιότατον»

Γράφει ο Κλεισθένης.
Ένα επακόλουθο της σημερινής δραματικής οικονομικής κατάστασης ,(«επιτυχία» των πολιτικάντηδων), είναι η καταρράκωση του ηθικού των Ελλήνων. Αγέλαστοι, κατηφείς και διαρκώς εκνευρισμένοι οι Έλληνες, κυκλοφορούν στους δρόμους, αηδιασμένοι και θυμωμένοι με τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης, συλλέγουν οργή που πιθανόν να μετατραπεί σε μίσος η εκδήλωση των οποίων μπορεί να συμπαρασύρει τα πάντα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Οι πολιτικάντηδες διαμαρτύρονται ότι είμαστε ισοπεδωτικοί και τους βάζουμε όλους στο ίδιο «τσουβάλι». Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στις ρεμούλες, τις απατεωνιές και τις μίζες; Υποθέτουμε ότι υπάρχουν, τα ερωτήματα μας όμως είναι αμείλικτα.

1ο) Δεν ανήκουν στην ομάδα των ξεπουλημένων αρχιλησταρχών του σάπιου συστήματος επειδή κινήθηκαν με γνώμονα την ηθική; ή δεν μετείχαν στα κέντρα εξουσίας που θα τους έδινε τη δυνατότητα να «βάλουν» το δάχτυλο στο μέλι.

2ο) Αφού ισχυρίζονται ότι είναι «καθαροί» πως καταδέχονται να κάθονται δίπλα στους «βρώμικους» να χαιρετιούνται, να φιλιούνται, να ανταλλάσουν χαμόγελα και να συνεργάζονται μαζί τους; Αυτές οι συνεργασίες είναι για το καλό του τόπου που κατέκλεψαν; Θα μας σώσουν τα κάθε λογής «λαμόγια»; Η δικαιολογία ότι δεν τους γνωρίζουν είναι υποκριτική και αστεία.

3ο) Τι έκαναν και τι προτίθενται να κάνουν (εκτός απ’ την ένοχη σιωπή) για να καθαρίσει ο «κόπρος»

Περικοπές μισθών στον ΟΤΕ

Την πρόθεση από γερμανικής πλευράς διατύπωσε σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη γερμανική έκδοση των «Financial Times» ο Γκίντο Κέρκχοφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom και υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές συνεργασίες της εταιρείας, πυροδοτώντας ακαριαίες αντιδράσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ.


Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, σχετικά με την Ελλάδα «στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, υπάρχουν ακόμη πολλά διορθωτικά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν».

Ο Κέρκχοφ εκτιμά, όπως αναφέρει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», ότι οι μισθοί στον ΟΤΕ πρέπει να μειωθούν, καθώς το ποσοστό τους είναι υψηλότερο των αντίστοιχων της μητρικής Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Κέρκχοφ, «το κόστος των μισθών του προσωπικού αναλογεί στο

Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις η ΟΣΥΠΑ

Την απόφασή τους να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησαν πριν λίγοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.


Μετά από συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές της ΟΣΥΠΑ με τον υφυπουργό Μεταφορών Χ.Τσιόκα, βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα πίσω, αναστέλλοντας τη 48ωρη απεργία που απειλούσε να τινάξει στον αέρα τις πτήσεις, παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Η απεργία έχει βέβαια ήδη κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η οριστική απόφαση βέβαια, αναμένεται να ληφθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που θα γίνει σήμερα. Χθες, το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ υπέβαλλε την

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο για τις χωματερές

Λήγει σήμερα το πέμπτο τελεσίγραφο από την Κομισιόν προς τη χώρα μας για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών καθώς από τους 750 χώρους ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, οι 250 βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.


Το ημερήσιο πρόστιμο ανά χωματερή φτάνει τα 30.000 ευρώ, ποσό που σε ετήσια βάση σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ.

Το προηγούμενο τελεσίγραφο έληξε τον Ιούλιο και τώρα λήγει το πέμπτο τελεσίγραφο της Κομισιόν από το 2008.

Στα άμεσα σχέδια λοιπόν της κυβέρνησης είναι μέχρι 31/12/2010 να τερματιστεί η λειτουργία 96 χωματερών, 18 το πρώτο τρίμηνο

Πώς θα κυκλοφορήσουν αύριο τα μέσα μεταφοράς

Με κινητοποιήσεις αποχαιρετούν το 2010 οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.


Αύριο Τετάρτη λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται να βγουν από τα αμαξοστάσια στις 8 το πρωί και να αποσυρθούν στις 10 το βράδυ ενώ από τις 8 το πρωί θα αρχίσουν να κυκλοφορούν οι συρμοί του ηλεκτρικού, του μετρό και του τραμ.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και με το νέο χρόνο: τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ προγραμματίζουν να

Ηλεκτρονική απάτη στη βενζίνη

Κλέβουν στη βενζίνη ολοένα και περισσότερα πρατήρια πειράζοντας µε ηλεκτρονικάσυστήµατα τελευταίας τεχνολογίας τις αντλίες των καυσίµων, µε αποτέλεσµα οι οδηγοί να παραλαµβάνουνλιγότερη ποσότητα από εκείνη για την οποία πλήρωσαν.


Τις ανησυχητικές διαστάσεις που προσλαµβάνει το φαινόµενο καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών και συγκεκριµένα η Πανελλήνια Οµοσπονδία Πρατηριούχων Εµπόρων Καυσίµων (ΠΟΠΕΚ), ενώ την αύξηση των κρουσµάτων παραδέχεται και το αρµόδιο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξηςκαι Ανταγωνιστικότητας.

Οι πληροφορίες των βενζινοπωλών αναφέρονται σε κυκλώµατα που τοποθετούν σύγχρονα ψηφιακά συστήµατα στις αντλίες των πρατηρίων µε σκοπό τις ελλειµµατικές παραδόσεις, σε ποσοστό συνήθως5% επί της παραγγελθείσας ποσότητας, διαπίστωση που προκύπτει και από καταγγελίες όσων

Ανδρέας Λοβέρδος: Να μειωθούν τα φαρμακεία

«Οι απεργιακές απειλές είναι έξω από το κλίμα του διαλόγου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και προειδοποίησε με παραπομπή της υπόθεσης στο υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Λοβέρδος γι΄άλλη μια φορά υποστήριξε ότι τα φαρμακεία στην Ελλάδα είναι πολλά και πως πρέπει να μειωθούν, ενώ για το ζήτημα της κληρονομικότητας είπε ότι τα επιχειρήματα των φαρμακοποιών παρακολουθούνται με σεβασμό. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απάντησε ότι τέτοιου είδους συζητήσεις υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο, ενώ τόνισε πως εάν μέχρι τον Μάιο δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει στο υπουργείο τού θα παραιτηθεί.


Ο. κ. Λοβέρδος εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι κατά την αυριανή συνάντησή του με τους φαρμακοποιούς θα επιτευχθεί λύση στα ζητήματα που προβληματίζουν.

Όμως ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα φαρμακεία και πως τα 12 χιλιάδες που υπάρχουν στη χώρα είναι πολλά και πρέπει να μειωθεί ο αριθμός τους.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι στις συζητήσεις με τους φαρμακοποιούς συμφωνήθηκε να υπάρχουν