www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Τυροπιτάκια της μαμάς

Για τη ζύμη

500 gr αλεύρι σκληρό
1 φλυτζάνι γάλα                                                                
1 φλυτζάνι λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Γέμιση

500 gr τυρί φέτα, ή κεφαλοτύρι, ή ανθότυρο κλπ
2 κ.γ. λάδι
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη και όταν είναι έτοιμη, τη βάζουμε σ' ένα μπολ που το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης.

Σημείωση: Η ζύμη είναι μαλακή και κάνει για πιροσκί και πίτσα.

Καλή επιτυχία!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός τελικό αποτέλεσμα

0 - 1 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Το θαύμα έγινε!

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι ανώτερος του αιώνιου αντιπάλου του, Παναθηναϊκού.

Με 4 μόνο βαθμούς διαφορά και 3 ακόμα παιχνίδια δεν αποκλείεται να πάρει για άλλη μια φορά και το πρωτάθλημα.

Θεός και Αδάμ

Μια μέρα ο Θεός και ο Αδάμ συζητούσαν. Ρωτάει λοιπόν ο Αδάμ τον Θεό.

- "Γιατί έκανες την Εύα τόσο απαλή και τρυφερή;"

- "Για να την θέλεις".

Ξαναρωτάει ο Αδάμ τον Θεό.

- "Γιατί έκανες την Εύα τόσο ελκυστική;"

- "Για να την θέλεις" απαντάει ο Θεός.

Μετά από λίγο ξαναρωτάει ο Αδάμ τον Θεό.

- "Γιατί έκανες την Εύα τόσο ηλίθια;"

- "Για να σε θέλει απαντάει ο Θεός..."

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1

0-1 το σκορ για τους αιώνιους αντιπάλους Παναθηναϊκό - Ολυμπικακό στο 68' με  γκολ που έβαλε ο Λούα Λούα.

Υπολογισμός του Πάσχα

Ο προσδιορισμός της Κυριακής του Πάσχα αποτέλεσε περίπλοκο πρόβλημα για τις Εκκλησίες και προκάλεσε σφοδρές έριδες.

Η Α' Οικουμενική σύνοδος της Νίκαιας (325) όρισε ως μέρα του Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία της 21ης Μαρτίου.

Καθόρισε επίσης ότι, εφόσον η πανσέληνος είναι Κυριακή, το Πάσχα θα γιορτάζεται την αμέσως επόμενη Κυριακή.

Επειδή η πρώτη μέρα της Σελήνης τοποθετείται μεταξύ 8ης Μαρτίου και 5ης Απριλίου, το Πάσχα μπορεί να πέσει στο διάστημα μεταξύ 22ας Μαρτίου και 25ης Απριλίου.

Από τις 26/3 το πασχαλινό ωράριο των εμπορικών

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όπως αυτό προέκυψε από συνεννόηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου με τους εμπορικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής που αρχίζει την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010:

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 09:00 - 21:00, Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου 2010 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 13:00 - 19:00 μμ και το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 09:00 - 16:00 μμ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου 2010 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 09:00 - 15:00 μμ.

Διευκρινίζεται ότι, τα καταστήματα Αθηνών θα λειτουργήσουν: το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ τονίζεται ότι, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει (Πειραιάς ή αλλού).

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

Πηγή: naftemporiki

Αρκάς

Σε ένα χρόνο έτοιμες οι επεκτάσεις του μετρό προς Χαϊδάρι, Ανθούπολη, Ελληνικό

Το αργότερο σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεκτάσεις του δικτύου του Μετρό προς Χαϊδάρι, Ανθούπολη και Ελληνικό, το οποίο συνολικά θα φτάσει τα 60 χιλιόμετρα γραμμών, θα διαθέτει 37 σταθμούς, θα εξυπηρετεί ένα εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως και θα διαθέτει χώρους στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 3.300 θέσεων.


Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Υπέρ της τοποθέτησής του κ. Τσίτουρα ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, «λευκό» ψήφισαν «για λόγους αρχής» οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ αρνητική ήταν η ψήφος του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο «πολύπλοκο» έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι θα υπερτερεί τεχνικά από αυτό της Αθήνας και θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 250.000 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σχέδια της Αττικό Μετρό, επεσήμανε ότι περιλαμβάνουν τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την περαιτέρω επέκταση της γραμμής «3» από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά, τη μελέτη της νέας γραμμής «4» (21 χλμ., 21 σταθμοί) που θα καλύψει έντονα πυκνοδομημένες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, τη μελέτη και δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και τις εν εξελίξει μελέτες για επέκταση προς τη Σταυρούπολη.

Ανέφερε επίσης ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των έως σήμερα έργων της Αττικό Μετρό ανέρχεται σε 4,1 δισ. ευρώ, για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη σε 1,25 δισ. ευρώ και για τις δύο νέες δημοπρατήσεις (Πειραιάς, Καλαμαριά) σε 940 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίτουρας απηύθυνε έκκληση να θεωρηθούν τα έργα επέκτασης του Αττικό Μετρό και του Μετρό Θεσσαλονίκης ως «εθνικά έργα»: Πρέπει να συνδράμουν όλοι οι φορείς, πρωτίστως οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, οι δικαστικές αρχές και οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας ώστε να προχωρήσουν τα έργα, είπε, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού που ναι μεν θα οχληθεί, αλλά θα δει την αξία των ακινήτων και των επιχειρήσεών τους να πολλαπλασιάζεται.

Ο παριστάμενος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας σημείωσε ότι τα έργα επέκτασης των μέσων σταθερής τροχιάς τραμ ΗΣΑΠ θα αναληφθούν από την Αττικό Μετρό.

Πηγή:estateview

Μείωση ενοικίου λόγω κρίσης και με δικαστική βούλα

Τη μείωση των ενοικίων λόγω της οικονομικής κρίσης ζητούν ολοένα και περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, που προσφεύγουν στα δικαστήρια για να «σπάσουν» τα υψηλά συμβόλαια που πληρώνουν. Οπως πληροφορείται η «Κ», στο Πρωτοδικείο της Αθήνας αλλά και στα επαρχιακά δικαστήρια εκατοντάδες είναι οι αγωγές που καθημερινά κατατίθενται με αίτημα να αναλάβει η δικαιοσύνη να ρυθμίσει σε νέες βάσεις τα ενοίκια για επαγγελματική στέγη, μια και η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα συμφωνίες του παρελθόντος να είναι αδύνατον πλέον να εκπληρωθούν.


Τα επιχειρήματα που συνήθως επικαλούνται έμποροι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες στις αγωγές τους, κινούνται πάνω- κάτω στο ίδιο μήκος κύματος. Υποστηρίζουν πως ό, τι συμφώνησαν πριν από μερικά χρόνια -ως γνωστόν, οι επαγγελματικές μισθώσεις είναι πολυετείς- για ενοίκια ή προσαυξήσεις δεν μπορούν πλέον να καταβληθούν, καθώς οι οικονομικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί δραματικά, συρρικνώνοντας τζίρους και τινάζοντας στον αέρα προϋπολογισμούς και σχέδια.

Απαντήσεις

Μπορούν όμως τα ενοίκια να μειωθούν και οι αυξήσεις που έχουν συμφωνηθεί να παγώσουν, με αφορμή τη συνεχιζόμενη ύφεση; Στα ερωτήματα αυτά που απασχολούν χιλιάδες ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων, η δικαιοσύνη δίνει την απάντηση. Συγκεκριμένα, δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν τον Φεβρουάριο από το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς, με την επίκληση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, συνηγορούν στο «σπάσιμο» συμβολαίων για ενοίκια που είχαν συναφθεί στο παρελθόν και στην ακύρωση αυξήσεων που είχαν συμφωνηθεί όταν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.

Η σημασία των αποφάσεων θα αποτελέσει «πιλότο» και για άλλες υποθέσεις. Η επιρροή τους όμως, όπως τονίζουν στην «Κ» δικαστικές πηγές, είναι κατά πολύ ευρύτερη, και αυτό καθιστά τις αποφάσεις αυτές εξαιρετικά σημαντικές. «Τα δικαστήρια μπορούν», λένε, «με τα ίδια επιχειρήματα -όταν υπάρχουν και αποδεικνύονται οι αναγκαίες συνθήκες προσαρμογής- να οδηγηθούν σε ανάλογες αποφάσεις και για τα ενοίκια κατοικιών».

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας παρενέβη με αφορμή δύο αγωγές καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας. Συγκεκριμένα, και οι δύο είχαν συνάψει 12ετή συμβόλαια πριν από 10 και 7 χρόνια αντίστοιχα, προβλέποντας τις ανάλογες αυξήσεις. Σε γενικές γραμμές οι αυξήσεις που είχαν συμφωνηθεί κυμαίνονταν από 5% ώς 8%. Οι εν λόγω έμποροι (ο ένας είχε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και ο άλλος χαρτοπωλείο) επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση, προσκομίζοντας στοιχεία που αποδείκνυαν τη δραματική μεταβολή των οικονομικών τους δεδομένων. Μεταξύ άλλων, βεβαιώσεις τραπεζών που πιστοποιούσαν την αδυναμία τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, στοιχεία από προμηθευτές τους που βεβαίωναν το ίδιο, και τις φορολογικές τους δηλώσεις που έδειχναν την κατηφόρα των τελευταίων ετών. Οι ίδιοι επικαλέστηκαν επίσης το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το κέντρο της Αθήνας ταλαιπωρείται από πορείες και επεισόδια που έχουν δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά και προσκόμισαν στοιχεία για άλλα ακίνητα, στην ίδια περιοχή, που έχουν ξενοικιαστεί και μένουν στα αζήτητα για καιρό.

Αναπροσαρμογή

Το δικαστήριο και στις δύο περιπτώσεις -με παρεμφερείς αποφάσεις- αποφάσισε να μην ισχύσουν οι προβλεπόμενες στα συμβόλαια αυξήσεις και τα ενοίκια να καθοριστούν σε χαμηλότερα επίπεδα. «Ο μισθωτής εμπορικής μίσθωσης», αναφέρει κατά λέξη το δικαστήριο, «μπορεί να ζητήσει την αναπροσαρμογή του οφειλόμενου μισθώματος, εφόσον λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων επήλθε αδιαμφισβήτητα τόσο ουσιώδης μεταβολή, ώστε με τις συγκεκριμένες συνθήκες η εμμονή του εκμισθωτή στην καταβολή του συμφωνηθέντος μισθώματος να είναι αντίθετη προς την ευθύτητα και την εντιμότητα που απαιτείται στις συναλλαγές και επιβάλλεται από τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών παρά την ανάγκη κατοχύρωσης της ασφάλειας των συναλλαγών, η οποία πρέπει πάντοτε να συνεκτιμάται…».

Από πότε, όμως, μπορούν να ισχύσουν το πάγωμα των αυξήσεων και οι μειώσεις των ενοικίων για όσους θελήσουν να προσφύγουν στα δικαστήρια; «Από την ημέρα που θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη, που θα καταθέσουν, δηλαδή, την αγωγή τους», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου δικηγόρος, για να προσθέσει πως για να πετύχουν τον στόχο τους «θα πρέπει να πείσουν το δικαστήριο πως η οικονομική κρίση έχει αλλάξει ουσιαστικά τα οικονομικά δεδομένα κι έχει επιφέρει πτώση στις μισθωτικές αξίες των ακινήτων της περιοχής».

Πηγή:kathimerini

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να απειλούν

Νέα αναχαίτιση ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος από οπλισμένα τουρκικά F-16 στο Φαρμακονήσι.


Στις 8.06 τα δύο τουρκικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Ντάλαμα, έκαναν αναχαίτιση στο ελικόπτερο "Ντωφέν" του ΛΣ το οποιο περιπολούσε για λαθρομετανάστες.

Τα τουρκικά αντιμετωπίστηκαν από Μιράζ 2000. Η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο με την Άγκυρα και το στρατιωτικό της κατεστημένο να δείχνουν ότι πλέον επιζητούν ένταση που θα οδηγήσει σε κρίση στο Αιγαίο.

Πηγή:newsit

Όχι στη φορολόγηση της Εκκλησίας, λέει ο Ιερώνυμος

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εφημερίδα "Real News", εξέφρασε την αντίθεσή του για την φορολόγηση της εκκλησίας από την Κυβέρνηση, με τον τρόπο που αυτή την σχεδιάζει.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι έχει προτείνει στον Υπουργό Οικονομικών, τη φορολόγηση μόνο των καθαρών εσόδων και ότι κάθε μοναστήρι και ναός πρέπει να φορολογηθεί ξεχωριστά με βάση τον λογιστικό προσδιορισμό και όχι να μπει φόρος 20% στα συνολικά έσοδα της εκκλησίας.

Δήλωσε ότι όλοι μιλούν για μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία και αναφέρονται σε 840.000 οικόπεδα. Εγώ δήλωσε ψάχνω οικόπεδο για ένα γηροκομείο και δεν βρίσκω.

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα

Βασικές πτυχές νομοσχεδίου:

• Καταργείται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Απαλλάσσεται η μικρή ακίνητη περιουσία από το φόρο και εισάγεται ένα προοδευτικό σύστημα φορολόγησης για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ατομικής περιουσίας. Με το σύστημα που προτείνεται, απαλλάσσονται τα ακίνητα έως 400.000 ευρώ, πληρώνουν τον ίδιο φόρο με σήμερα τα ακίνητα από 400.000 έως 600.000 ευρώ και περισσότερο φόρο οι ακίνητες περιουσίες με αντικειμενική αξία μεγαλύτερη από 600.000 ευρώ.

 • Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (off-shore) εταιρείες από 3 σε 15% και καταγράφονται τα ακίνητα που ανήκουν σε off-shore και δεν εμφανίζονται πουθενά στο περιουσιολόγιο των φορολογικών αρχών.

 • Τα ακίνητα της Εκκλησίας φορολογούνται όπως και των άλλων νομικών προσώπων κοινωφελούς σκοπού, ενώ επανέρχεται η φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας, που προέρχονται από την εμπορική αξιοποίηση ακινήτων, με συντελεστή 20% και καθιερώνεται, όπως και για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φόρος δωρεών 5% για τα ακίνητα και 10% για τα μετρητά.

 Απαλλάσσονται από το φόρο ακίνητης περιουσίας:

  •  Τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.
  • Τα δάση και οι δασικές εκτάσεις.
  • Τα ακίνητα που ανήκουν σε ξένα κράτη και τα οποία χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των πρεσβειών και προξενείων αυτών, καθώς και σε ξένους πρεσβευτές και λοιπούς διπλωματικούς αντιπροσώπους και πράκτορες, με τον όρο της αμοιβαιότητας.
  •  
  • Τα ακίνητά που ανήκουν σε προξένους και προξενικούς πράκτορες, καθώς και στο κατώτερο προσωπικό των ξένων πρεσβειών και προξενείων, με τον όρο της αμοιβαιότητας και εφόσον τα πρόσωπα αυτά έχουν την ιθαγένεια του κράτους που αντιπροσωπεύουν και δεν ασκούν εμπόριο ή βιομηχανία ή δεν είναι διευθυντές επιχειρήσεων στην Ελλάδα και με την επιφύλαξη των όρων των διεθνών συμβάσεων.  
• Τα ακίνητα που έχουν δεσμευθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, λόγω αρχαιολογικής έρευνας.

• Τα κτίσματα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια ή πρωτόκολλο κατεδάφισης.

• Τα επιταγμένα από το στρατό ακίνητα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4442/1929 (ΦΕΚ 339 Α΄).

• Τα ακίνητα του Ελληνικού Δημόσιου, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούν ως ειδικά ταμεία.

• Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των Ο.Τ.Α, καθώς και τα κοινής χρήσεως πράγματα που ανήκουν σε Δήμο ή Κοινότητα.

• Τα ακίνητα που παραχωρούνται κατά χρήση χωρίς αντάλλαγμα στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εφόσον προορίζονται για την εξυπηρέτηση αναγκών κάθε αναγνωρισμένης βαθμίδας δημόσιας εκπαίδευσης, δημόσιων ή δημοτικών νοσοκομειακών συγκροτημάτων προς όφελος της δημόσιας υγείας, δημόσιων ή δημοτικών μονάδων κοινωνικής φροντίδας, δημόσιων ή δημοτικών παιδικών σταθμών ή βρεφοκομείων ή ορφανοτροφείων, δημόσιων ή δημοτικών γηροκομείων, Κ.Α.Π.Η. καθώς και αθλητικών εγκαταστάσεων, οι υπηρεσίες των οποίων διατίθενται δωρεάν.

• Οι λωρίδες γης, στις οποίες βρίσκονται σιδηροτροχιές, που κινούνται μέσα μαζικής μεταφοράς και λειτουργούν χάριν κοινής ωφελείας, καθώς και τα εδαφοτεμάχια έδρασης πύργων και γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

• Τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα κάθε είδους ταμεία ή οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, την Αρχαιολογική Εταιρεία και την Τράπεζα της Ελλάδος.

• Τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται από τα Μουσεία όπως ορίζονται με τις διατάξεις του ν. 3028/2002, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές.

• Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, καθώς και αυτά που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό τους έργο οι κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Πανάγιου Τάφου, η Ιερά Μονή του όρους Σινά, το Άγιο Όρος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Τα ακίνητα που στεγάζουν σχολεία που ανήκουν σε γνωστές θρησκείες και δόγματα δεν απαλλάσσονται του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

• Τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά των νομικών πρόσωπων που υπάγονται τις διατάξεις του ν. 3647/2008 (ΦΕΚ 37 Α΄).

• Οι ιδιωτικοί ναοί γνωστών θρησκειών και δογμάτων που έχουν τεθεί σε κοινή λατρεία.

• Τα δικαιώματα μεταλλειοκτησίας και η εξόρυξη ορυκτών ή λίθων.

Πηγή:estateview