www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Τυροπιτάκια της μαμάς

Για τη ζύμη

500 gr αλεύρι σκληρό
1 φλυτζάνι γάλα                                                                
1 φλυτζάνι λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Γέμιση

500 gr τυρί φέτα, ή κεφαλοτύρι, ή ανθότυρο κλπ
2 κ.γ. λάδι
1 αυγό
Λίγο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο

Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη και όταν είναι έτοιμη, τη βάζουμε σ' ένα μπολ που το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή καπάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης.

Σημείωση: Η ζύμη είναι μαλακή και κάνει για πιροσκί και πίτσα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: