www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διανοίχθηκε η σήραγγα που παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών

Διανοίχθηκε σήμερα καθ' ολοκληρίαν η μεγαλύτερή σήραγγα της Ελλάδας αλλά και των Βαλκάνιων, μήκους 6 χιλιομέτρων, η οποία παρακάμπτει την κοιλάδα των Τεμπών, καθώς «συνάντησαν» η μία άκρη της την άλλη.
Οι εργασίες για την κατασκευή της, ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2008, και από τα δύο μέτωπα ταυτόχρονα - από το Νότιο Μέτωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών και από το Βόρειο Μέτωπο το οποίο βρίσκεται στο Ομόλιο.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή, στο περιθώριο πάντως της πανηγυρικής εκδήλωσης, αναπτύχθηκε προβληματισμός όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις

΄Υποπτα αγγουράκια και σε άλλες χώρες της ΕΕ

Σε Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Λουξεμβούργο έχουν εντοπιστεί αγγουράκια που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Στη Γερμανία, όπου εντοπίστηκε το πρόβλημα, 11 άνθρωποι έχουν πεθάνει αφού μολύνθηκαν από το βακτήριο ενώ εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύονται. Περίπου 40 κρούσματα έχουν αναφερθεί σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες -Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Ολλανδία και Σουηδία- και τρία στις ΗΠΑ. Όλοι αυτοί οι ασθενείς είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη Γερμανία ή είναι Γερμανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
Η Γερμανία επιρρίπτει τις ευθύνες για την επιδημία σε βιολογικά αγγουράκια ισπανικής προέλευσης, όμως οι ισπανικές αρχές επιμένουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Μάλιστα η υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας Ρόζα Αγκιλάρ δήλωσε ότι η χώρα της θα ζητήσει «μια απάντηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για τις «ανεπανόρθωτες ζημίες» που

΄Αρειος Πάγος: Ο μεθυσμένος οδηγός δεν καλύπτεται από την ασφάλισή του

Ο οδηγός που έχει καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά πάνω από το επιτρεπόμενο όριο 0,50 mgr/l και έχει ασφαλίσει το όχημά του (αυτοκίνητο, μηχανάκι κ.λπ.), σε περίπτωση ατυχήματος οφείλει να πληρώσει τις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτο ή τρίτους.
Αυτό αποφάνθηκε ο Αρειος Πάγος ερμηνεύοντας τη νομοθεσία, τον Αστικό Κώδικα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).
Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, οδηγός θεωρείται ότι βρίσκεται υπό την επίδραση οινοπνεύματος όταν η συσκευή αλκοομέτρου (αλκοτέστ) δείξει άνω των 0,25 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα ή εάν κατά την αιμοληψία η ένδειξη είναι πάνω από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
Επίσης, η απορρόφηση του οινοπνεύματος από τον οργανισμό ολοκληρώνεται σε διάστημα 45 έως 180 λεπτών από το χρόνο κατανάλωσης (ανάλογα εάν το αλκοόλ συνοδεύεται από γεύμα και

Οn-line χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για όλους

Σε λειτουργία έχει θέσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την υπηρεσία άμεσης χορήγησης Βεβαίωσης Φορολογικής Ενημερότητας μέσω του ίντερνετ.

Με τη νέα μορφή της υπηρεσίας, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που διαθέτουν λογαριασμό στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (TAXISnet), έχουν τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου, χωρίς την αναμονή της μιας μέρας που ίσχυε μέχρι σήμερα. 

Η βεβαίωση που χορηγείται μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας είναι ισότιμη με αυτή που

MIG: Ζημίες 67,8 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 372,5 εκατ. για τον όμιλο

Zημίες μετά από φόρους 4,6 εκατ. ευρώ σημείωσε σε εταιρικό επίπεδο η Marfin Investment Group (MIG) το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ σε επίπεδο ομίλου οι ενοποιημένες ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες και μη δραστηριότητες υπολογίζονται σε 67,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με ζημία 89,5 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Η καθαρή θέση του Ομίλου βρίσκεται σε 2,1 δισ. ευρώ ή 2,70 ευρώ ανά μετοχή και η τρέχουσα ρευστότητα σε εταιρικό επίπεδο φθάνει τα 497,4 εκατ. ευρώ.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους έφθασαν σε 372,5 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτο τριμήνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG) κ. Διονύσης Μαλαματίνας, δήλωσε ότι όπως είχε ανακοινωθεί στα αποτελέσματα έτους του 2010, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της αλλαγής στην εταιρική στρατηγική του Ομίλου. "Από την αμυντική στρατηγική που στόχευε κυρίως στην

Περισσότερα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με αναμορφωμένο πρόγραμμα

Εκατόν εξήντα ένα νέα ολοήμερα δημοτικά σχολεία προστίθενται στα 800 που λειτούργησαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2010-2011) με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Στα επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα δωδεκαθέσια Δημοτικά πρόεκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις.
Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα των 961 Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ, για το σχολικό έτος 2011-

Τηλέτυπος: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την άρση της επιτήρησης των μετοχών της προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία Τηλέτυπος.
Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της έχουν υπαχθεί στη κατηγορία επιτήρησης από 8-4-2011 με κριτήριο τη σχέση ζημιών χρήσεως 2010 προς ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.
Η διοίκηση της εταιρείας επικέντρωσε τις προσπάθειές της στη μείωση του κόστους, τόσο του τηλεοπτικού προγράμματος όσο και των λοιπών εξόδων λειτουργίας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αρνητικές τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες έχουν

Πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης βιβλίων προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Εγκύκλιο με την οποία παρακινεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «επαναχρησιμοποίηση βιβλίων» απέστειλε σε όλα τα σχολεία η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου . 

Στις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να παραδώσουν στο σχολείο τους τα βιβλία της χρονιάς που πέρασε, προκειμένου ή να μοιραστούν σε άλλους μαθητές ή να δοθούν για ανακύκλωση. 

Τα σχολεία που έχουν ήδη αρχίσει το πρόγραμμα και μέχρι στιγμής σημειώνουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή

Από τα μέσα Ιουνίου η προμήθεια της φοροκάρτας

Στα μέσα Ιουνίου το υπουργείο Οικονομικών θα προμηθεύσει τους φορολογούμενους με την φοροκάρτα. 

Η φοροκάρτα θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος Ιουνίου και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις συναλλαγές τους. 

Η φοροκάρτα ή αλλιώς η κάρτα αποδείξεων θα είναι προαιρετική και θα χορηγείται μόνο στους πολίτες που θα ενταχθούν στο σύστημα παραγγελίας και διαθέσεως των μαγνητικών καρτών. 

Ο χρήστης της κάρτας θα υποχρεούται να δηλώσει στην Γενική Γραμματεία

Σε εξέλιξη επαφές του Πρωθυπουργού με κορυφαίους υπουργούς

Σε εξέλιξη είναι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις εξελίξεις με την τρόικα. Ήδη στη Βουλή βρίσκονται η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναμένετο και ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Λόγω των επαφών αυτών του

Διπλή επίθεση Αλ. Τσίπρα κατά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις αποκρατικοποιήσεις

Κατά του «ξεπουλήματος», όπως είπε, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Τ.Τ. που διαμαρτύρονται στην πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στην τράπεζα.
«Ήρθα σήμερα εδώ γιατί πληροφορήθηκα ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζονται να κάνουν άλλη μία συνάντηση γιατί, λέει, στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων συμφώνησαν και πρέπει να κάνουν άλλη μια συνάντηση για να βρουν τον τρόπο με τον οποίον θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας.
Κάλεσε μάλιστα τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουν τη συνάντησή τους στο υπό κατάληψη Τ.Τ. για να δουν, όπως είπε, τους εργαζόμενους που

Υποχρεωτικό το μητρώο τραυματισμού κρατουμένων

Υποχρεωμένοι να τηρούν «Μητρώο Τραυματισμού Κρατουμένων» είναι πλέον οι Διευθυντές όλων των Καταστημάτων Κράτησης.
Με έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης ζήτησε, το αργότερο μέχρι τις 6 Ιουνίου 2011, τη σύσταση και λειτουργία του εν λόγω μητρώου. Υπεύθυνοι της τήρησή του ορίζονται ο γιατρός και επικουρικά ο νοσηλευτής του Καταστήματος.
Στο μητρώο θα καταγράφονται τραυματισμοί οι οποίοι εντοπίζονται μετά από ιατρική εξέταση τόσο στους νεοεισερχόμενους κρατούμενους όσο και σε κρατούμενους του Καταστήματος «με ρητή αναφορά στο είδος και την αιτία του τραυματισμού, καθώς και την ημερομηνία και ώρα εξέτασης».
Οι διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, σύμφωνα με το έγγραφο, έχουν ρητή εντολή: «Στις περιπτώσεις που ως αιτία τραυματισμού αναφέρεται βιαιοπραγία ή κρίνεται ότι έχει υπάρξει

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ

Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 14.30 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, αντιδρώντας στα σχέδια αποκρατικοποίησής της.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από τα γραφεία της εταιερείαςμέχρι το δημαρχείο, όπου θα παρακολουθήσουν και θα ζητήσουν το λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να εξηγήσουν τις θέσεις τους, με ενδιάμεση στάση τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Β. Ηρακλείου.
Νωρίτερα είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συγκροτούσαν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμανατίδου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης Νίκος Σαμανίδης, η

ΓΕΩ-ΒΑΣΗ: Συγκέντρωση των εμπορικών εταιρειών στο κέντρο

Το κέντρο της Πρωτεύουσας και οι όμοροι δήμοι στο λεκανοπέδιο Αττικής παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, γεγονός που δεν αλλάζει εύκολα, παρά το ό,τι αναπτύσσονται περιφερειακά εμπορικά κέντρα σε Β. και Ν. προάστια και παρά την έναρξη λειτουργίας, από το καλοκαίρι, του εκπτωτικού χωριού στα Μεσόγεια.
Αυτή η διαπίστωση κυριαρχεί στην έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου «Γεω-Βάση» που διεξήγαγαν το ΙΝΕΜΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Κατά την παρουσίαση της έρευνας, την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδης τόνισε: «Η «Γεω-Βάση» είναι ένα έργο δημιουργίας, μια καινοτόμος πλατφόρμα ψηφιακής απεικόνισης και χαρτογράφησης του ελληνικού εμπορίου, όπου θα τοποθετούνται όλες οι έρευνες και οι μελέτες όλων των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων, της κεντρικής διοίκησης, αλλά

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.
Παράλληλα, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, στην ηλεκτρική ενέργεια από κοινού με την Edison και στο φυσικό αέριο (τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35 % της ΔΕΠΑ και τη στρατηγική για επέκτασή του τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς

Απάντηση Σαμαρά στις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση

Οι ίδιοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει, δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει, παρατήρησε κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Αντωνης Σαμαράς, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις έξωθεν πιέσεις για συναίνεση.
Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πλέον όλοι λένε ότι από μας στη ΝΔ εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση ότι είναι παράξενο πράγμα να εξαρτώνται οι εξελίξεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Παράξενο, τον ρόλο που πρέπει να έχει η κυβέρνηση να ζητούν να τον διαδραματίσουμε εμείς, να αναδεικνύουν το ρόλο μας όχι μόνο τα κόμματα στο εσωτερικό, αλλά και ξένοι αξιωματούχοι στο εξωτερικό», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Αφού σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ασκήσει μέχρι σήμερα την πιο υπεύθυνη αντιπολίτευση, τονίζοντας

Ανάκληση προϊόντος βαφής μαλλιών για άνδρες

Σε ανάκληση περιορισμένων ποσοτήτων του προϊόντος βαφής μαλλιών για άντρες «Wella System Professional (S) Just Men Pigment Mousse Black 60 ml (μαύρη απόχρωση)», προέβη η εταιρεία η εταιρεία Wella Hellas λόγω προβλήματος στη συσκευασία του.
Το προϊόν αυτό είναι αεροσόλ σε μορφή αφρού, χρησιμοποιείται για τη βαφή γκρίζων μαλλιών και πωλείται αποκλειστικά μέσω κομμωτηρίων. Η συσκευασία του προϊόντος περιλαμβάνει, εκτός της βαφής, σαμπουάν, βούρτσα και γάντια.
Η απόφαση ανάκλησής του ελήφθη καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, μικρός αριθμός των συσκευασιών αλουμινίου δεν πληρoί τις προδιαγραφές της Wella και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ξαφνικής διαρροής του υπό πίεση

Φρούτα και ξηροί καρποί κινδυνεύουν από την άνοδο της θερμοκρασίας

Διάφορα φρούτα και ξηροί καρποί, όπως τα κεράσια και τα φιστίκια που καλλιεργούνται σε εύκρατες περιοχές, ιδιαίτερα γύρω από τη Μεσόγειο, θα γίνονται με το πέρασμα του χρόνο όλο και πιο ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή. Και αυτό θα ασκήσει σοβαρές πιέσεις στους παραγωγούς, που δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές από την Κένυα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ακόμα και αν ληφθούν αποτελεσματικότερα μέτρα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης, η επίπτωση της κλιματικής αλλαγής θα είναι αρκετά σοβαρή για να δημιουργήσει πονοκεφάλους στον κλάδο των φρούτων και ξηρών καρπών, που κάνει τζίρο περίπου 100 δισ. δολ. το χρόνο.
Τα δέντρα στις εύκρατες περιοχές (στις οποίες ανήκει και η Ελλάδα) εξελίχτηκαν, έτσι ώστε να χρειάζονται μια κρύα χειμερινή περίοδο, προκειμένου να μπορούν στη συνέχεια να αναπτυχθούν

Το 2012 οι διαγωνισμοί παραχώρησης περιοχών για έρευνες πετρελαίου

Το 2012 θα γίνουν οι διαγωνισμοί παραχώρησης περιοχών στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη προκειμένου να διενεργηθούν ερευνητικές γεωτρήσεις για πετρέλαιο, ενώ θα προηγηθεί η διαδικασία των σεισμικών ερευνών στις περιοχές αυτές με τη μέθοδο των μη αποκλειστικών δεδομένων.
Μιλώντας στο Μεσογειακό συνέδριο για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ίδρυσης του δημόσιου φορέα, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες, που γίνεται με βάση το αντίστοιχο νορβηγικό θεσμικό πλαίσιο.
Σειρά θα έχει η πρόσκληση διεθνών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση σεισμικών ερευνών, τα δεδομένα από τις οποίες θα πουληθούν σε όσες εταιρείες ενδιαφερθούν -μέσω του

«Βλέπουν» τις λέξεις καθώς οι ήχοι τους σχηματίζονται στο νου

Οι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» το μυαλό μας. Ερευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν για πρώτη φορά να παρακοληθούσαν τις λέξεις την ώρα που οι ήχοι τους σχηματίζονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Οι ερευνητές του Κέντρου Καινοτομίας στη Νευροεπιστήμη και Τεχνολογία του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον διευθυντή Έρικ Λιούτχαρτ, χρησιμοποίησαν ηλεκτρόδια για να βρουν εκείνη την περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη δημιουργία όλων των ήχων που συμμετέχουν στο σχηματισμό των λέξεων (περίπου 40 στην περίπτωση της αγγλικής γλώσσας).
Στη συνέχεια, ανακάλυψαν πως κάθε ήχος έχει ένα δικό του διακριτό εγκεφαλικό ηλεκτρικό «σήμα». Έτσι, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο -συσχετίζοντας τους ήχους-σήματα με τις αντίστοιχες λέξεις- θα μπορεί στην ουσία να

Παραπομπή της ΔΕΗ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ τη ΔΕΗ, για να διαπιστωθεί αν η Επιχείρηση έκανε παράνομη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΡΑΕ διαπιστώνει, επίσης, ενδείξεις για παράβαση των νόμων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή για τις οποίες όμως, όπως αναφέρει, αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.
Αυτά προκύπτουν από απόφαση της ολομέλειας της ΡΑΕ στις 9 Μαϊου, ύστερα από καταγγελία που υπέβαλε τον Δεκέμβριο του 2010 η εταιρεία Aegean Power, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως εναλλακτικός προμηθευτής, δηλαδή ανταγωνιστής της ΔΕΗ.
Αφορμή για την καταγγελία ήταν οι επιστολές, που έστειλε η ΔΕΗ  τον Νοέμβριο του 2010 (παραμονές της ανακοίνωσης των νέων τιμολογίων της που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2011),

Σε υψηλά επίπεδα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Στο υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη φορά έφθασαν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που εντείνει τους φόβους για αύξηση της θερμοκρασίας ως και δύο βαθμούς Κελσίου, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΑΙΕ). 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΙΕ, η επιστροφή στην παγκόσμια ανάπτυξη το 2010 συνέπεσε με μια αύξηση κατά 1,6 γιγατόνους των εκπομπών του CO2, το μεγαλύτερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ. 

"Αυτή είναι η χειρότερη εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις εκπομπές του CO2", τονίζει στην εφημερίδα ο οικονομολόγος της ΑΙΕ, Φατίχ Μπιρόλ. 

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μια αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από δυο βαθμούς Κελσίου θα είχε ως αποτέλεσμα μια "επικίνδυνη κλιματική αλλαγή" και η ΑΙΕ προειδοποίησε ότι οι ετήσιες εκπομπές

Μειώνεται το αφορολόγητο στις 6.000 ευρώ

Σημαντικές επιβαρύνσεις για το σύνολο των φορολογουμένων θα προκύψουν από την εφαρμογή των νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του εφετινού προϋπολογισμού και να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,5% του ΑΕΠ. 

Τα νέα μέτρα θα πλήξουν μισθωτούς, συνταξιούχους, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει έσοδα περίπου 4,15 δισ. ευρώ και να μειώσει τις δαπάνες κατά 2,25 δισ. ευρώ. 

Τα βασικά μέτρα θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα για να κατατεθεί και να ψηφιστεί στη συνέχεια από τη Βουλή, ενώ κάποια άλλα, όπως η κατάργηση ή η μείωση φοροαπαλλαγών, μετατίθενται για το φθινόπωρο,

Σεισμική δόνηση στη B.A. Αττική

Επιφανειακή σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:23 π.μ. με το επίκεντρο να εντοπίζεται εννέα χλμ. βορειοανατολικά του Αγίου Στεφάνου Αττικής, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αττική - και κυρίως στα βόρεια προάστια - λόγω του μικρού εστιακού του βάθους (5 χλμ.).
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό

Ο καιρός στις 30.05.2011

Ζεστό καιρό με τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί