www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Καταχρηστικός ακόμη ένας όρος στεγαστικών δανείων

Άκυρο, ως καταχρηστικό, έκρινε ο Άρειος Πάγος όρο στεγαστικού δανείου, σύμφωνα με τον οποίο δεν εκταμιεύεται μέρος των χρημάτων αν δεν υπάρξει πρόοδος στις οικοδομικές εργασίες.


Το δικαστήριο έκρινε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν τόκο για υπηρεσία που δεν τους έχει παρασχεθεί.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση αναφέρεται ότι έτσι μεταβάλλεται με ανεπίτρεπτο και αδιαφανή τρόπο το επιτόκιο του δανείου, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να μη γνωρίζουν επ' ακριβώς το επιτόκιο με το οποίο έχουν

Σχέδιο επαναπατρισμού για τους Έλληνες της Αιγύπτου

Την ενεργοποίηση του σχεδίου επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο και θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αποφάσισε σε σημερινή σύσκεψη το υπουργείο Εξωτερικών.


Σύμφωνα με το σχέδιο προβλέπεται η αποστολή στρατιωτικών αεροσκαφών, όταν διασφαλισθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι Έλληνες είναι καλά στην

Τριακόσια ευρώ στο χέρι και εισιτήριο επιστροφής για τους μετανάστες

Τριακόσια ευρώ στο χέρι και ένα εισιτήριο επιστροφής για τη πατρίδα τους προσφέρει το υπουργείο προστασίας του Πολίτη σε όσους μετανάστες θέλουν οικειοθελώς να εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: ο ενδιαφερόμενος εγγράφεται στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Για ικανοποίηση του αιτήματος σειρά προτεραιότητας έχουν οι υπήκοοι του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Σουδάν, Αλγερία, Μαρόκο και Σομαλία.


Εάν ο μετανάστης δεν έχει έγγραφο ταυτοποίησης λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια από τον ΔΟΜ για την έκδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ενώ πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα λαμβάνει ως βοήθημα το ποσό των 300 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι πηγαίνουν στο αεροδρόμιο συνοδεία εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ελληνικής Αστυνομίας και φτάνοντας στην πατρίδα τους, τους υποδέχεται άνθρωπος του ΔΟΜ. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει απευθείας πτήση τότε και στους

Η Γη εκτός ελέγχου!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;
Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος. Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και

Κόπασαν οι άνεμοι στα πελάγη

Χωρίς προβλήματα εκτελούνται, μέχρι στιγμής, τα δρομολόγια των πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν χθες στα πελάγη έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα τα λιμεναρχεία να δίνουν το «πράσινο φως» για τον απόπλου.


Το Σάββατο ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια, ενώ πορθμειακές γραμμές, όπως αυτή του Ρίου-Αντιρρίου έκλεισαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί, και στα

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα

Νέα ταλαιπωρία αναμένει από τη Δευτέρα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά από μια εβδομάδα διακοπής, χαρακτηρίζοντας προσχηματικό το διάλογο που εξήγγειλε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων επί του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες που κατατέθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη βουλή.

Έτσι, οι ηλεκτροδηγοί στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, υλοποιώντας παλαιότερη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι τα δύο αυτά δημοφιλή μέσα σταθερής τροχιάς που καθημερινά εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Αν στην απεργία αυτή προστεθεί και η 5ωρη στάση εργασίας, 11 το πρωί με 4 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, προκειμένου να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς οι άλλες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είναι τα τρόλεϊ, το τραμ και ο προαστιακός, αλλά και σε αυτά οι εργαζόμενοι δεν αποκλείεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα

Θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1;

Πιθανή θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 1- μορφή της νόσου κατά την οποία το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χρειάζεται να λαμβάνουν ενέσεις της ορμόνης εφ΄ όρου ζωής- πιστεύουν ότι βρήκαν ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Σαουθγουέστερν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Οι επιστήμονες είδαν έπειτα από πειράματα σε ποντίκια ότι το μπλοκάρισμα της δράσης μιας ορμόνης που επίσης παράγεται από το πάγκρεας, της γλυκαγόνης, μπορεί να μετατρέψει τον διαβήτη τύπου 1 σε μια ασυμπτωματική διαταραχή και να καταργήσει την ανάγκη καθημερινών ενέσεων ινσουλίνης.
Η γλυκαγόνη προλαμβάνει την υπογλυκαιμία στα υγιή άτομα, ενώ στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 προκαλεί υψηλό σάκχαρο του αίματος. Τα νέα ευρήματα που δημοσιεύονται online στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes» (αναμένεται να παρουσιαστούν στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού) μαρτυρούν ότι τελικώς η θεραπεία του διαβήτη δεν αποτελεί αποκλειστικώς θέμα της ινσουλίνης. «Επί έτη όλοι πιστεύουμε ότι η ινσουλίνη αποτελεί την πανίσχυρη ορμόνη χωρίς την οποία η ζωή δεν μπορεί να υπάρξει, ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα» ανέφερε ο κύριος ερευνητής της νέας, ανατρεπτικής μελέτης, καθηγητής Παθολογίας Ρότζερ Ούνγκερ και προσέθεσε: «Εάν ο διαβήτης προσδιορίζεται ως αποκατάσταση της ομοιόστασης της γλυκόζης στο φυσιολογικό, τότε η ανακάλυψή μας μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε “θεραπεία”».

Ο χρυσός κανόνας για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 είναι, από τότε που ανακαλύφθηκε η ινσουλίνη το 1922, η χορήγηση της ορμόνης στους ασθενείς. Ωστόσο ακόμη και η άριστη ρύθμιση

Ο καιρός στις 30.01.2011

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν της Κρήτης, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα, περιμένουμε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες αθσενείς βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα στα Κεντρικά και Βόρεια πεδινά και λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 10 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 9 - 10 βαθμούς στην Ανατολική Ελλάδα, από 0 έως 8 στο Βόρειο Αιγαίο και από 6 έως 11 βαθμούς στο υπόλοιπαο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα Δωδεκάνησα σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων ασθενών βροχών ή χιονόνερου, και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 - 10 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι