www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νίκη Σγουρού στην Αττική και Καμίνη στην Αθήνα- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη και σε 4 περιφέρειες

Νίκη του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αθήνας και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα. Σε θρίλερ εξελίσσεται το αποτέλεσμα στις περιφέρειες Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Ιωνίων Νήσων και Βόρειου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αθήνας προηγείται ο Γιάννης Σγουρός με 52,03%, και ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας με 47,97%.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο της Αθήνας προηγείται ο Καμίνης με 52,21. Στο Δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μίχας έχασε από τον Βασίλης Μιχαλολιάκος που συγκεντρώνει περισσότερο από το 52%.

Στο Δήμο της Θεσσαλονίκης το

Υλοτόμηση στην Πάρνηθα

Εργασίες υλοτόμησης στην περιοχή της Μαλακάσας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, εντόπισε την Κυριακή το ελικόπτερο του ΣΚΑΪ. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και συνέλαβαν τους υπευθύνους, οι οποίοι δεν διέθεταν άδεια από το δασαρχείο.


Η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε εκτός του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, αλλά μέσα σε δασική έκταση. Από την πλευρά του, ο δασάρχης Καπανδριτίου Απόστολος Σταθόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι συλληφθέντες παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία τη Δευτέρα, καθώς δε διέθεταν τη σχετική άδεια.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το προσεχές Σάββατο αρχίζουμε και πάλι την αναδάσωση του βουνού με

Νικητής Δημοτικών εκλογών: Υποψήφιος Δήμαρχος Λαϊκής αποδοχής

Γ. Παπανδρέου: Έχουμε μια καθαρή τριετία να αλλάξουμε την Ελλάδα

“Οι πολίτες ζήτησαν με την ψήφο τους να συνεχίσουμε την πορεία μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι “έχουμε μια καθαρή τριετία για να σώσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα” απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.


“Η Ελλάδα σήμερα έχει την προστασία ενός μηχανισμού στήριξης. Ο χρόνος είναι ικανός για να αλλάξουμε. Καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε ευθύνες απέναντι στην πατρίδα και τις επόμενες

Εκλογές: Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη - Νίκαιας

Νικητής αναδεικνύεται ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη,  Γιώργος Ιωακειμίδης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ποσοστό του θα κυμανθεί από 59% - 61%.

Βγάζουν ντέρμπι οι... άδειες κάλπες

Ρεκόρ αποχής: ξεπερνά το 55% στις περιφέρειες και το 61% στους δήμους


Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική μάχη του δεύτερου γύρου καθώς στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, οι υποψήφιοι, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, δεν φαίνεται να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα. Η αποχή στις περιφερειακές εκλογές, ξεπερνά το 55% ενώ στις δημοτικές είναι ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας στο 61%.


Με καταμετρημένο το 17% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται να προηγείται σε έξι από τις 11 περιφέρειες του δεύτερου γύρου ενώ έχει ήδη κερδίσει την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο από τον πρώτο γύρο. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται να είναι μπροστά σε πέντε περιφέρειες. Βέβαια, οι διαφορές, σε αρκετές

Ο καλύτερος περιφερειάρχης.... με διαφορά

Μηνύματα των υποψηφίων Γιάννη Μίχα, Παναγιώτη Ψωμιάδη και Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

Την αισιοδοξία του για νίκη του συνδυασμού του στο β' γύρο των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μίχας. "Είναι η ώρα των ενεργών πολιτών που θα ψηφίσουν για ένα δήμο-ορμητήριο, αλλά και των αδύναμων πολιτών που θα βρουν στο δήμο, καταφύγιο", δήλωσε ο κ. Μίχας και κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες.


Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Με ήθος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίσαμε τον αντίπαλο μας. Είμαστε αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι. Η

“Πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων το αποτέλεσμα" λέει ο Φ. Κουβέλης

“Σήμερα οι πολίτες με δημοκρατική υπευθυνότητα θα εκλέξουν τα στελέχη της κοινωνίας των πολιτών και της ανάπτυξης, με σεβασμό στα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.


“Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων μας”, τόνισε ο κ. Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 41ο και 42ο δημοτικό σχολείο

“Οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν εποχή” λέει ο Μ. Μπόλαρης

“Οι πολίτες σήμερα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εποχή, με αισιοδοξία για το μέλλον και με πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότηες αυτού του τόπου” δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειακής Κεντρικής Μακεδονίας από τις Σέρρες, Μάρκος Μπόλαρης.


“Στη δημοκρατία υπάρχουν πάντα επιλογές για να

«Οι πολίτες ψηφίζουν για το μέλλον της Αθήνας» λέει ο Γ. Καμίνης

“Το ποσοστό αποχής ελπίζω ότι θα είναι χαμηλότερο γιατί αποχή σημαίνει αδράνεια και η Αθήνα δεν αρέσει πια σε κανέναν” δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “αποχή είναι ψήφος στη διατήρηση της κατάστασης” και προέτρεψε “όλους όσους με την αποχή τους ήθελαν να δείξουν την αποδοκιμασία τους, να καταλάβουν σήμερα ότι ψηφίζουν για την τύχη της

«Ημέρα ευθύνης η σημερινή» λέει ο Γ. Σγουρός

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ευθύνης για τους πολίτες» δήλωσε από τη Νέα Σμύρνη όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.


"Εμείς θα δουλέψουμε σκληρά από όποια θέση και να βρισκόμαστε" υποσχέθηκε ο κ. Σγουρός κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεγάλης αποχής των ψηφοφόρων ο κ. Σγουρός είπε ότι οι πολίτες πάντα στέλνουν το δικό τους μήνυμα και επισήμανε ότι το μέλλον της Αττικής είναι δική τους ευθύνη.

"Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για

«Τα ψηφοδέλτια δεν έχουν χρώμα» λέει ο Β. Κικίλιας

“Σήμερα οι πολίτες, προσπερνώντας τις όποιες κομματικές αντιπαλότητες ψηφίζουμε και αλλάζουμε την Αττική”, δήλωσε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας στα Πετράλωνα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.


“Οι περιφέρειες δεν έχουν χρώμα και οι πολίτες αποφασίζουν ψηφίζοντας για το αύριο που δικαιούμαστε. Ένα αύριο ελπίδας, κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης”.

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι η αποχή είναι ακόμα μεγαλύτερη από τον α’ γύρο, ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την περιφέρεια Αττικής απάντησε:

“Αυτό θα περιμένουμε να το δούμε. Εγώ ευελπιστώ ότι όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι πολίτες

Αισιόδοξος για τη νίκη του ο Νικ. Κακλαμάνης

«Σήμερα οι Αθηναίοι εκλέγουν το δήμαρχο της πόλης τους και της καρδιάς τους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο Παγκράτι όπου ψήφισε.


Ο κ. Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι θα δουλέψει για μια Αθήνα με ευαισθησία, πολιτισμό, ασφάλεια, συνοχή και πολεοδομική αναγέννηση.

Ευχαρίστησε δε, τους πολίτες που όπως είπε τον τιμούν με τη ψήφο τους και εξέφρασε την αισιοδοξία για την εκλογική

Γρήγορη τυρόπιτα

Υλικά για 4 άτομα

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
2 αυγά
3 - 4 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
1 σφηνάκι σόδα - αναψυκτικό
1/2 κουτ. γλυκού βούτυρο
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.

Κλοιός προστασίας στο Πολυτεχνείο

Σε εφαρμογή θέτει από τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ. το επιχειρησιακό σχέδιο ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί που θα έχουν συμμετοχή στα μέτρα ξεπερνούν τις 7.000 (τόσοι κινητοποιήθηκαν πέρυσι) καθώς είναι διάχυτη, λόγω συγκυρίας, η ανησυχία για το ενδεχόμενο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου να συνοδευτούν από έκτροπα.


Από πληροφορίες που συγκεντρώνουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δεν έχει μέχρι σήμερα διαφανεί πρόθεση ομάδων αντιεξουσιαστών να προκαλέσουν επεισόδια. Μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών ομάδων του χώρου, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφονται διαφορετικές τάσεις, με αποτέλεσμα να μη διαμορφώνεται ενιαίο μέτωπο «δράσης». Για τον ίδιο λόγο η κατάσταση γίνεται και περισσότερο απρόβλεπτη, λέει ο αντίλογος.

Ανεξάρτητα από την προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κρατήσει χαμηλούς τόνους («δεν είναι ραντεβού με τη βία αλλά ημέρα συλλογισμού για τα πεπραγμένα του

Μπλόκαραν χάρτη του ΝΑΤΟ που ανέφερε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία

Με παρέμβαση των Ελλήνων βουλευτών, που μετέχουν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ματαιώθηκε η δημοσίευση χάρτη στον οποίον η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».


Οι βουλευτές, Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑ.Ο.Σ.), διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία της Ολομέλειας, που συνεδριάζει

Ο Γιώργος καλεί τους αρχηγούς

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ με στόχο την αρχική συνεννόηση, ως προϋπόθεση της συναίνεσης με την αντιπολίτευση και πάντως με όσες δυνάμεις δεν έχουν κηρύξει ανένδοτο κατά της κυβέρνησης, μελετώνται στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ήδη από την προηγούμενη Κυριακή άνοιξε τη συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως λένε συνεργάτες του. Η επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών βρίσκει όμως την κυβέρνηση ενώπιον ενός νέου πολιτικού τοπίου στο οποίο θα κυριαρχεί, από τη μία πλευρά, ο συσχετισμός δυνάμεων που θα έχει καταγραφεί στο εσωτερικό αφότου ολοκληρωθεί και η σημερινή ψηφοφορία, και από την άλλη η πίεση που θα ασκηθεί από το εξωτερικό για τη λήψη νέων μέτρων και αποφάσεων, με βάση την αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Εurostat, η οποία εκτιμάται από οικονομικούς παράγοντες ότι θα φέρει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης αρκετά βήματα πίσω.
Εν όψει του διαφαινόμενου μετώπου που αναγκαστικά θα ανοίξει η κυβέρνηση με πολλές κοινωνικές ομάδες, ο Πρωθυπουργός έχει κάνει τους πρώτους σχεδιασμούς για τις επόμενες κινήσεις του. Μία από αυτές θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύγκληση του Συμβουλίου των αρχηγών ή οι

Ανοιχτές οι κάλπες για το Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Από τις 7:00 σήμερα το πρωί και έως τις 19:00 το απόγευμα οι Έλληνες ψηφοφόροι θα προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να συμμετάσχουν στην επαναληπτική αναμέτρηση για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους.


Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα όπως και την περασμένη Κυριακή. Δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια, ενώ για τη συμμετοχή στη ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή αν δεν υπάρχει ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιδείξει την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριο ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας ή προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας.

Επιπλέον, όπως και στον α΄ γύρο, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για

Ο καιρός στις 14.11.2010

Βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη και σταδιακή βελτίωση του καιρού στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 – 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 24 – 25 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 23 – 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 23 – 24 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Β. Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ν. Αιγαίο από ανατολικές – νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί, εξασθενώντας από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι ανατολικοί – βορειοανατολικοί άνεμοι.

Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές από το απόγευμα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι θα