www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Βγάζουν ντέρμπι οι... άδειες κάλπες

Ρεκόρ αποχής: ξεπερνά το 55% στις περιφέρειες και το 61% στους δήμους


Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική μάχη του δεύτερου γύρου καθώς στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, οι υποψήφιοι, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, δεν φαίνεται να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα. Η αποχή στις περιφερειακές εκλογές, ξεπερνά το 55% ενώ στις δημοτικές είναι ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας στο 61%.


Με καταμετρημένο το 17% των ψήφων, το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται να προηγείται σε έξι από τις 11 περιφέρειες του δεύτερου γύρου ενώ έχει ήδη κερδίσει την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο από τον πρώτο γύρο. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται να είναι μπροστά σε πέντε περιφέρειες. Βέβαια, οι διαφορές, σε αρκετές
περιφέρειες είναι πολύ μικρές.

Ειδικότερα:

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου (στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ), με καταμετρημένο το 25% των ψήφων προηγείται με ποσοστό μόλις 50,4%.

Στη Θεσσαλία, ο Κώστας Αγοραστός, υποψήφιος της ΝΔ, συγκεντρώνει ποσοστό 50,64% με καταμετρημένο το 15,27% των ψήφων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εμφανίζεται να προηγείται ο Αριστείδης Γιαννακίδης (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) αλλά το ποσοστό του είναι μόλις 51,06%.

Μεγαλύτερο προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Γιάννης Σγουρός στην Αττική, καθώς με ενσωματωμένο το 11,76% των αποτελεσμάτων, προηγείται με 52,78% του Β. Κικίλια. Στην Κεντρική Μακεδονία, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να φτάνει το 18%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προηγείται με 52,19%.

Οι τρεις μεγάλοι δήμοι

Στον δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης προηγείται του Νικήτα Κακλαμάνη με μικρή διαφορά. Με καταμετρημένο το 12,8% των ψήφων, συγκεντρώνει ποσοστό 51,08%. Στη Θεσσαλονίκη, η μάχη, παίζεται ψήφο με ψήφο. Με ενσωματωμένο το 15,82% των ψήφων ο Κ. Γκιουλέκας προηγείται με μόλις...52 ψήφους διαφορά συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,16% έναντι 49,84% του Γιάννη Μπουτάρη. Στον Πειραιά, ο Β. Μιχαλολιάκος, είναι μπροστά με 52,16% έναντι 47,84% του Γ. Μίχα με καταμετρημένο το 16,07% των ψήφων.

Άρχισε η ροή επίσημων αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών

Ποιοι προηγούνται στις 11 περιφέρειες

Προβάδισμα μικρότερο της μιας ποσοστιαίας μονάδας, σε τρεις από τις 11 περιφέρειες, δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Στην Αττική, ο Γ.Σγουρός με καταμετρημένο το 10,89% των ψήφων είναι μπροστά με 52,75% ενώ στην Κεντρική Μακεδονία, με καταμετρημένο το 15,63%, ο Π. Ψωμιάδης συγκεντρώνει 51,92%.

Με καταμετρημένο το 14% των ψήφων, η εικόνα στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, διαμορφώνεται ως εξής. Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Κυριακή, έχουν εκλεγεί οι περιφερειάρχες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: