www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτές οι κάλπες για το Β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Από τις 7:00 σήμερα το πρωί και έως τις 19:00 το απόγευμα οι Έλληνες ψηφοφόροι θα προσέρχονται στις κάλπες προκειμένου να συμμετάσχουν στην επαναληπτική αναμέτρηση για την ανάδειξη των εκπροσώπων τους σε 11 περιφέρειες και 221 δήμους.


Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα όπως και την περασμένη Κυριακή. Δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια, ενώ για τη συμμετοχή στη ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή αν δεν υπάρχει ο ψηφοφόρος θα μπορεί να επιδείξει την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριο ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας ή προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας.

Επιπλέον, όπως και στον α΄ γύρο, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για
την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Σημειώνεται ότι σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστες ψήφους, ενώ το ενδιαφέρον αυτών των εκλογών συγκεντρώνεται στους 3 μεγάλους Δήμους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), καθώς και σε 5 Περιφέρειες (Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου).



Δεν υπάρχουν σχόλια: