www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δέκα χώρες αγόρασαν το «Νησί» .

Πληρώνουν μέχρι και 12.000 ευρώ το επεισόδιο

Δεκάδες χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να αγοράσουν τα δικαιώματα μετάδοσης της φετινής επιτυχημένης σειράς του Mega, «Το Νησί». Ανάμεσα σε αυτές που πήραν το «Νησί» είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Τουρκία, η Ρωσία, η Κροατία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια και το Κουβέιτ.

 
Το Mega έχει θέσει ως προϋπόθεση η σειρά να μη μεταδοθεί νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2011 κι αυτό γιατί αρκετά κανάλια από την Τουρκία δε θα είχαν πρόβλημα να την παίξουν σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί νωρίτερα από ό,τι στο μεγάλο κανάλι.

Σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν στην «Πρωινή Μελέτη» στοιχεία και κανάλια δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, καθώς οι τελικές υπογραφές θα μπουν μετά και το τελικό «ok» της Βικτώριας Χίσλοπ

Στις αρχές Μαΐου οι αιτήσεις για υποψήφιους διευθυντές σχολείων


Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις διευθυντών και υποδιευθυντών στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι θέσεις θα είναι περίπου 20.000.

Από φέτος οι επικεφαλής των σχολικών μονάδων θα επιλέγονται με νέα κριτήρια, που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση των υποψηφίων.

Τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις των υποψηφίων είναι τα εξής:

1) Πλήρες πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, 2) Βιογραφικό σημείωμα, 3) Φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών, τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών, μετεκπαίδευσης και επιμόρφωσης, 4) Αποδεικτικά

Έως 27/4 οι αρχικές εμπρόθεσμες εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω ΤAXISnet


Παρατείνεται έως την 27η Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή των αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2010, μέσω TAXISnet, για υποκειμένους που τηρούσαν βιβλία Α'

Altec: Εξαγορά του 51% της OTS


Στην εξαγορά του 51% της «Υπηρεσίες Ανοιχτής τεχνολογίας ΑΕ» με διακριτικό τίτλο «OTS AE», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, προχώρησε η Altec   Συμμετοχών ΑΒΕΕ.

Το κόστος της ανωτέρω εξαγοράς ανήλθε σε 3.150.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξολοκλήρου με την

Κλειστά τα Τέμπη 27-28 Απριλίου


Κλειστή θα είναι στις 27 και 28 Απριλίου η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Τεμπών, λόγω εργασίων. Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία σε παρακαμπτηρίους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί τον Δεκέμβριο του 2009 και

Επιστροφή πινακίδων - διπλωμάτων οδήγησης λόγω Πάσχα


Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην αστυνομία μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο του Πάσχα.

Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103

Το Σεπτέμβριο το νέο iPhone


Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου iPhone νέας γενιάς, ώστε οι παραδόσεις να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο smartphone θα διαθέτει ταχύτερο επεξεργαστή και θα μοιάζει με το iPhone 4.

Στους προμηθευτές των νέων συσκευών συμπεριλαμβάνονται οι εταιρείες Largan Precision, Wintek και Foxconn Technology, αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

Οι ανωτέρω εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή τον Ιούλιο

Σύμμαχος της γυναίκας το ... μήλο


Το μήλο είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γυναίκας στον αγώνα κατά της χοληστερίνης και των φλεγμονών, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Στην έρευνα πήραν μέρος 160 γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν καθημερινά αποξηραμένα μήλα ή δαμάσκηνα ποσότητας 75 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια έγιναν εξετάσεις αίματος στους τρεις, έξι και δώδεκα μήνες και μελετήθηκαν οι παράμετροι που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς.

Μετά από έναν χρόνο, οι γυναίκες που έτρωγαν ξηρά μήλα εμφάνισαν μείωση της συνολικής χοληστερόλης σε ποσοστό 14%, με την μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) να φτάνει το 23% και

Ο καιρός στις 21.04.2011


Βροχές και πιθανόν καταιγίδες στην Κρήτη που σταδιακά μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν, λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα και επικράτηση θυελλωδών βόρειων ανέμων κατά τόπους στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Μεγάλη Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν

Eξώδικο Digea προς την ΕΡΤ

Eξώδικο προς την ΕΡΤ απέστειλε η Digea, διαμαρτυρόμενη για την πρόθεση της κρατικής τηλεόρασης να μεταδώσει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια.

Όπως αναφέρει η εταιρία "οι ενέργειες αυτές, εάν υλοποιηθούν, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση τόσο με το γράμμα όσο και με το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας για τη μετάβαση στη ψηφιακή μετάδοση. Παράλληλα αντίκεινται στις προβλέψεις του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού".

"Δεν είναι ανεκτό", καταλήγει η Digea, "η ΕΡΤ να διαχειρίζεται τις