www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σαλμονέλα και λιστέρια απειλούν όσους καταναλώνουν συντηρημένες σαλάτες

Η σαλμονέλα και η λιστέρια απειλούν όσους καταναλώνουν ψιλοκομμένες και συντηρημένες σαλάτες. Οι ψιλοκομμένες σαλάτες όχι μόνο χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά κατά τον τεμαχισμό αλλά είναι και πρόσφορες για τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών.


Ασπίδα για την προστασία από τα παθογόνα βακτήρια συνιστά η χρήση λεμονιού ή ξυδιού.

Κυριότερες αιτίες της υποβάθμισης της ασφάλειας της κομμένης σαλάτας και της επιβίωσης/ ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών είναι η επιμόλυνση από κοπρανώδη υπολείμματα κατά την καλλιέργειά τους στο χωράφι και η διαδικασία του τεμαχισμού. Είναι φυσικό οι σαλάτες να έχουν μολυνθεί κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας σου. Ακόμη και αν, πριν την κατανάλωση, πλυθούν καλά ενδέχεται να μείνουν κάποια μικρόβια τα οποία θα πολλαπλασιαστούν μετά τον τεμαχισμό της

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες με διαφοροποιήσεις

Μόνο τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά αύριο στην Αθήνα, ενώ στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας.


Συγκεκριμένα, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα της αυριανής ημέρας δεν θα εκτελούν δρομολόγια οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του μετρό και του τραμ, καθώς και τα τρόλεϊ.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέα 24ωρη απεργία στις συγκοινωνίες της Αθήνας τη Δευτέρα,

Ποιο είναι το μυστικό για να νικήσετε τη γήρανση;

Διαβάζοντας τελευταία διάφορες ιατρικές μελέτες καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ακόμα και οι χαμηλές δόσεις βιταμίνης C μπορούν να επιμηκύνουν τη ζωή μας, να μας χαρίσουν υπέροχο και λαμπερό δέρμα και να νικήσουν τη γήρανση.

Τι είναι η βιταμίνη C;


Πρόκειται για ένα ισχυρό υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό που μειώνει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών στο υδαρές μέρος των ιστών.Τι κάνει;

Καταπολεμά τη γήρανση λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης.

Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία που ευθύνεται για τη πρόωρη γήρανση.

Έχει επανορθωτικές ιδιότητες: λειαίνει τις ρυτίδες, ενισχύει την ελαστικότητα και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.

Προσφέρει πλήρη προστασία στις αρτηρίες, αφού συμβάλλει στο να διατηρούνται σε καλή κατάσταση εμποδίζοντας τη μετατροπή της LDL χοληστερίνης του αίματος σε μια τοξική μορφή που

Το χρέος της χώρας μας είναι ελέγξιμο

Το χρέος της χώρας μας είναι ελέγξιμο αρκεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να προχωρήσουμε με την προσαρμογή και να ξαναβρούμε τους ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε σε συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι από το 2012 θα ξαναέρθουμε στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα διαφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης, διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο μπήκε αυτό το θέμα στη συζήτηση, διότι δημιουργεί αστάθεια στο

Ψωνίστε έξυπνα και οικονομικά

Αν δεν θέλετε να πέσετε θύματα διάφορων καιροσκόπων που θα προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν, ακολουθήστε μερικές οδηγίες πριν τις χριστουγεννιάτικές σας αγορές.


Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) προτείνει:

- Για μια σωστή διατροφή: «Φρούτα και λαχανικά της εποχής». Είναι πιο φτηνά και υγιεινά. Οι ντομάτες και τα αγγουράκια μόνο τον πληθωρισμό και το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού ανεβάζουν και δεν βοηθούν στη σωστή και υγιεινή διατροφή που μας παρέχει η μεσογειακή δίαιτα.

Για τα άλλα υψηλότιμα φρούτα και λαχανικά, εκτός εποχής, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις τιμές, που γενικά είναι παραπλανητικές (συχνά φαίνονται καθαρά μόνο οι τιμές των υποβαθμισμένων προϊόντων που παραπλανούν τον καταναλωτή).

Η ελλιποβαρής ζύγιση και άλλες «επινοήσεις» των πωλητών, λόγω της μεγάλης κίνησης,

Διεύρυνση αρμοδιοτήτων του Συνηγόρου του Πολίτη

Οι αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη για θέματα διακρίσεων λόγω φύλου διευρύνονται, καθώς όταν δέχεται καταγγελίες για διακρίσεις σε εργασιακά θέματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η ανεξάρτητη αρχή θα εξετάζει πλέον αν παραβιάζεται όχι μόνο η αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, αλλά και η αρχή των ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και για τα δύο φύλα.


Από δω και στο εξής, σύμφωνα και με το νέο νόμο 3896/2010, ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να δρα και προληπτικά, προτού δηλαδή δεχθεί συγκεκριμένη καταγγελία, προκειμένου να προωθήσει την ισότητα μεταχείρισης και την ισότητα ευκαιριών στην εργασία για άνδρες και γυναίκες.

Επίσης, για το σκοπό αυτό μπορεί να συνεργάζεται με τη Δημόσια Διοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους, τις επιχειρήσεις και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, επιδιώκοντας έναν πιο ενεργητικό

Απειλή η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα προειδοποιήσει σήμερα στη σύνοδο κορυφής τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποτελεί συστημική απειλή για την ευρωζώνη.


Ο Μπαρόζο θα τονίσει στους 27 ηγέτες ότι η κρίση απαιτεί να ληφθούν νέα μέτρα από την ευρωζώνη και συγκεκριμένα μέτρα από κάποιες χώρες-μέλη, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, για να μπουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους.

«Η κρίση των κρατικών χρεών των χωρών μελών της ευρωζώνης έχει πλέον γίνει συστημική από τη φύση της. Δεν οδηγούν εκεί τα πράγματα μόνο τα θεμελιώδη δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά επίσης και η μη σωστή αποτίμηση του πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους των επενδυτών, όπως επίσης και η βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά των αγορών», θα δηλώσει ο Μπαρόζο σύμφωνα με αποσπάσματα της

«Κλείδωσε» ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης στην Ε.Ε.

Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για τη δημιουργία μονίμου μηχανισμού στήριξης των κρατών της ευρωζώνης, από το 2013, καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν σε αλλαγές περιορισμένης έκτασης στο σύμφωνο σταθερότητας.


Στο αναθεωρημένο κείμενο θα αναφέρεται ρητά ότι ο μόνιμος μηχανισμός θα ενεργοποιείται μόνον όταν κινδυνεύει η σταθερότητα του κοινού

Μεγάλες ζημιές στην Κρήτη από το χιόνι

«Εφιαλτικές» για τους αγρότες της Κρήτης είναι οι εικόνες που αποκαλύπτονται στο σταδιακό λιώσιμο των χιονιών τα οποία κάλυψαν μεγάλες περιοχές με καλλιέργειες, κυρίως σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.


Σε όλες σχεδόν τις ημιορεινές περιοχές από τον συνδυασμό των σφοδρών χιονοπτώσεων με χαλάζι και ανεμοθύελλες, όπου έχει προχωρήσει αρκετά το λιώσιμο των χιονιών, οι ελαιοπαραγωγοί με απόγνωση διαπιστώνουν πως φέτος με το ζόρι θα καταφέρουν να έχουν λάδι για την οικογένειά τους.

Τα κλαδιά των ελαιόδεντρων έχουν τσακίσει από το βάρος του χιονιού, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς πάνω από το 50% του ελαιοκάρπου που ήταν στα δένδρα έπεσε και από

Μόνο η μείωση του ΦΠΑ θα αναθερμάνει την αγορά

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) ζητά τη μείωση των δύο υψηλότερων συντελεστών ΦΠΑ (11% και 23%), εναρμονιζόμενη πλήρως με τη σχετική πρόταση της Γενικής Συνομοσπονδίας του κλάδου (ΓΣΕΒΕΕ).


Όπως επισημαίνει, ενδεχόμενη μείωση των δύο συντελεστών θα αποτελέσει βασικό στοιχείο για την αναθέρμανση της αγοράς, καθώς και για την αλλαγή της ψυχολογίας καταναλωτών και επιχειρηματιών.

Αντίθετα, η προτεινόμενη αύξηση του ΦΠΑ των βασικών καταναλωτικών αγαθών στο 13%, εφόσον τελικά ψηφιστεί, συνεχίζει η ΟΒΣΘ, «θα αποτελέσει μια ακόμη αστοχία της οικονομικής πολιτικής, καθώς δε θα επιφέρει καμία μεταβολή στο στόχο για αύξηση των εσόδων, ενώ θα επιβαρύνει

Προτεραιότητα η πάταξη του παραεμπορίου

Στην ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο στον Πειραιά, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων και των Σωματείων Μικροπωλητών.


Ο κ. Μιχαλολιάκος, δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση και την καλύτερη λειτουργία του «παζαριού» του Πειραιά και ξεκαθάρισε πως θα οριστούν συγκεκριμένοι χώροι στους οποίους οι μικροπωλητές θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους.

Ανακοίνωσε ότι από τις 9 Ιανουαρίου θα δημιουργηθεί κλιμάκιο με τη συμμετοχή του Δήμου, της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας, ώστε να απομακρυνθούν οι παράνομοι μικροπωλητές.

Τόνισε, πως βασικά κριτήρια όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις μικροπωλητών, θα είναι η εντοπιότητα, η αποκλειστική εργασία, ενώ όσοι λάβουν

«Πάγωμα» των εισφορών στον ΟΑΕΕ για τρία χρόνια

Τη διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δε θα αυξηθούν για τα επόμενα τρία χρόνια, εξέφρασε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Γεράσιμος Βουδούρης.


Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο κ. Βουδούρης επισήμανε την ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών του Οργανισμού, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η περιστολή των οφειλών, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με

«Οι απεργίες στα ΜΜΜ ζημιώνουν την αγορά»

Έκκληση να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς απηύθηνε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καθώς όπως σημειώνει, «στη δύσκολη αυτή συγκυρία παρότι αντιλαμβάνεται τα αιτήματα των εργαζομένων ζητάει η αλληλεγγύη του κλάδου προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα».


Ο ΕΣΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι σε μια εποχή που όλοι βιώνουμε τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, το εμπόριο πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ παράλληλα προσπαθεί με όσες δυνάμεις του απέμειναν να επιβιώσει και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και στο διάστημα αυτό «ο εμπορικός κόσμος προσβλέπει

Οδεύουμε προς δραματική υποβάθμιση

Ο αμερικανικός οίκος «Moody's» ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να υποβαθμίσει για ακόμα μία φορά την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, σύμφωνα με ανταπόκριση από την Αθήνα του Γαλλικού πρακτορείου.


Η βαθμολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στο «Ba1», δηλαδή πολύ χαμηλά, «εξαιτίας των δυσχερειών, που έχει η Ελλάδα, να μειώσει το κρατικό εξωτερικό χρέος της», όπως αναφέρει ο οίκος.

Η πολύ σημαντική υστέρηση στα έσοδα και οι αμφιβολίες που εκφράζει ο διεθνής οίκος για συνέχιση της υποστήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους μας αποτελούν την αιτία για ενδεχόμενη

Ο ρόλος της πρωτεΐνης στη βρεφική διατροφή

Σύμφωνα με μία πρόσφατη κλινική μελέτη η αυξημένη πρωτεΐνη στο βρεφικό γάλα έχει ενοχοποιηθεί για τη γρήγορη αύξηση του βάρους των βρεφών. Ο ρυθμός αύξησης του βάρους των βρεφών που θηλάζουν, είναι ευρέως αποδεκτός ως ο πιο υγιής τρόπος ανάπτυξης, καθώς το μητρικό γάλα έχει τη βέλτιστη ποιότητα και ποσότητα πρωτεΐνης.


Όμως τα βρέφη σε ηλικία 6 μηνών, ακόμα και αν τρέφονται με μητρικό γάλα, την ιδανική φυσική τροφή, δε μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις ενεργειακές απαιτήσεις τους.

Στη συνέχεια, τα νήπια σταδιακά αυξάνουν την ποσότητα, την ποικιλία και την υφή των στερεών τροφών που καταναλώνουν, καθώς μειώνεται το υγρό τμήμα της δίαιτάς τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νήπια συχνά να μην καταναλώνουν πλήρη γεύματα.

Επίσης πολλές φορές τα νήπια δεν είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν νέες τροφές και συχνά εμμένουν στις 4 ή 5 τροφές της αρεσκείας τους και έτσι σπάνια καταναλώνουν όλη την ποικιλία των αναγκαίων

Μποτιλιαρισμένη η εθνική και στα δύο ρεύματα

Με μικρές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην εθνική οδό στο ρεύμα ανόδου και καθόδου. Αυτήν την ώρα τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα καθώς οι περισσότεροι φαίνεται ότι προτίμησαν να μετακινηθούν με τα ΙΧ τους. Απ' τη μία η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, απ' την άλλη το ψιλόβροχο και οι Αθηναίοι για άλλη μια φορά ταλαιπωρούνται στους δρόμους.


Εν τω μεταξύ η κίνηση επί της Λ.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της WIND Ελλάς

Η WIND Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της Weather Finance, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετοχών της WIND Ελλάς.


Ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών που είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2010, η οποία στις 18 Οκτωβρίου κατέληξε στην επιλογή της επιτροπής ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης, των Anchorage Capital Group, Mount Kellett Capital Partners Limited, Eton Park International LLP, Taconic Capital Advisers UK LLP, MBSP Limited και PEP TMT SSF Cayman Limited και Angelo Gordon & Co, ως την προτιμώμενη προσφορά.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς. Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα τη νομική

Σαρωτικές αλλαγές στη χορήγηση ασύλου στους μετανάστες

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος χορήγησης ασύλου με το νομοθέτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του νέου χρόνου.


Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις, θεσπίζεται η Υπηρεσία Ασύλου, με αποστολή την ταχεία εξέταση των αιτημάτων, η οποία θα στελεχωθεί με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό.

Ιδρύεται επίσης η Αρχή Προσφύγων, που θα εξετάζει τα αιτήματα σε δεύτερο βαθμό, και η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής που θα καλύψει την αποτελεσματική διαχείριση των υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται στη χώρα.

Ο Χρήστος Παπουτσής υπογράμμισε ότι «δικαιώματα έχουν όλοι οι μετανάστες, κι όχι μόνον όσοι έχουν χαρτιά», διευκρινίζοντας την ίδια ώρα ότι «ανάμεσα σε όλους αυτούς που καταφθάνουν στη

Η καλή χοληστερόλη «ασπίδα» (και) ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ

Τα υψηλά επίπεδα της αποκαλούμενης «καλής» ΗDL χοληστερόλης δεν σώζουν μόνο την καρδιά αλλά και τον εγκέφαλο προστατεύοντάς τον από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Νeurology». Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τaub του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη είδαν μάλιστα ότι δεν έπαιζε ρόλο αν η αύξηση των επιπέδων της ΗDL επιτυγχανόταν με φυσικό τρόπο μέσω της σωστής διατροφής και της άσκησης ή αν οφειλόταν σε «τεχνητά» αίτια, όπως η λήψη φαρμάκων.
Σύμφωνα με τη μελέτη άτομα με χαμηλά επίπεδα ΗDL αντιμετώπιζαν αυξημένο κατά 60% κίνδυνο να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ μετά την ηλικία των 65 ετών σε σύγκριση με όσα παρουσίαζαν υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης.

Τα αποτελέσματα προέκυψαν έπειτα από 11ετή παρακολούθηση 1.130 ατόμων. Σε τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγονταν εξετάσεις που αφορούσαν μέτρηση της ΗDL χοληστερόλης καθώς και νοητικών λειτουργιών όπως η μνήμη, η επεξεργασία της γλώσσας και ο προσανατολισμός. Κατά τη

Μειώσεις από 0,71% εως και 37,9% σε 661 προϊόντα

Σε συμφωνία με 36 εταιρίες παραγωγικές εισαγωγικές και λιανεμπορίου ήρθε ο υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι οποίες προχωρούν σε μειώσεις τιμών σε 661 προϊόντα από 0,71% εως και 37,9%.
Μεταξύ των εταιρειών είναι 3άλφα, 3Ε, Μisko, Chipita, Creta farm, Aθηναϊκή Zυθοποιία, Υφαντής, Κίκιζας, Unilever, Μινέρβα.

Από τις λιανοεμπορικές εταιρίες είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Carrefourμε 69 επώνυμα προϊόντα, Βερόπουλος με 15 επώνυμα προϊόντα, και Σκλαβενίτης με 28 επώνυμα προϊόντα.

Επίσης στο λιανεμπόριο συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια με 1.509 προϊόντα ιδιωτικής

«΄Οπλο» πυροβολεί και «εξατμίζει» την υπερπλασία του προστάτη

Ενα μικροσκοπικό «όπλο» μπορεί να παράσχει αποτελεσματική θεραπεία για την υπερπλασία του προστάτη η οποία εμφανίζεται σε πολλούς άνδρες με την πάροδο του χρόνου και αφορά καλοήθη διόγκωση του αδένα με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην ούρηση.

Η συσκευή που ονομάζεται «Ρlasma Βutton» και αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Οlympus «πυροβολεί» τον περιττό ιστό του προστάτη χωρίς να προκαλεί αιμορραγία.

Για τη λειτουργία της χρησιμοποιείται ηλεκτρισμός ο οποίος δημιουργεί ένα υψηλό ενεργειακό πεδίο, η ενέργεια εκπέμπεται λίγα χιλιοστά πάνω από τον προστάτη με αποτέλεσμα να θερμαίνεται ο επιπλέον ιστός και να... εξατμίζεται.

Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και προσφέρει άμεση ανακούφιση. Ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αυτήν στις ΗΠΑ όπου η συσκευή κυκλοφόρησε πρόσφατα, ανέφεραν ότι η νέα

Τα αντικαταθλιπτικά αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Παρουσιάστηκαν ως «πανάκεια» για την ψυχή, αλλά τελικά κρύβουν πολλούς κινδύνους για τον υπόλοιπο οργανισμό μας. Τα αντικαταθλιπτικά παλιότερης γενιάς αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως αποκαλύπτει νέα πολυετής έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το πανεπιστήμιο «University College» του Λονδίνου, οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Γλασκώβης, το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το πανεπιστήμιο Βρίγε του Αμστερνταμ. « Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία κατά της κατάθλιψης με τη χρήση τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών,ουσιών που ανακαλύφθηκα την δεκαετία του 1940, έχουν 35% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμασε σχέση με όσους δεν χρησιμοποιούν καθόλου αντικαταθλιπτικά » λέει ο επικεφαλής της μελέτης, ο βρετανός δόκτωρ Μαρκ Χάμερ. Και διευκρινίζει ότι άλλου τύπου ή νεότερα αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που βασίζονται σε Επιλεκτικούς Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης (SSRΙs), δεν ενοχοποιούνται για παρόμοια

Αντικαρκινικός ο χυμός του ροδιού

Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε τώρα ότι ο χυμός του ροδιού εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας της στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας, «τα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά,καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού,ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του

Και ...νέα ποινή αποκλεισμού έδρας στον Παναθηναϊκό

Και δεύτερη ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη, για τα επεισόδια με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, σβήστηκε στην Επιτροπή Εφέσεων. Η νέα ποινή επιβλήθηκε σήμερα και αφορά τα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη.


Εάν ο Παναθηναϊκός δεν καταθέσει έφεση, θα εκτίσει την ποινή την άλλη Τετάρτη στο ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα. Αν όμως ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης και δεν δικαιωθεί, τότε θα εκτίσει την ποινή στο ματς πρωταθλήματος της 17ης αγωνιστικής με τον Άρη!

Στη σημερινή απολογητική διαδικασία ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Κάρμης, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ο παρατηρητής αναφέρει πως στο γήπεδο ήρθαν περίπου χίλιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, συνοδευόμενοι από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η αστυνομία καταστρατήγησε την δική της απόφαση για απαγόρευση των μετακινήσεων. Αντί να τους σταματήσει, τους συνόδευσε κιόλας. Αναίρεσαν την απόφαση τους. Την ίδια στιγμή, πάλι με εντολή της αστυνομίας έκλεισαν τα τουρνικέ

Γιώργος Καρατζαφέρης: Συναίνεση τέλος

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με σημερινή του συνέντευξη επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά μίλησε για τέλος συναίνεσης και πίστωσης χρόνου λέγοντας:


«Δηλαδή με άλλα λόγια συναίνεση τέλος, εγώ υποχρεούμουν σε μια νέα κυβέρνηση που βρήκε πράγματι ένα ταλαίπωρο πεδίο να δώσω μια πίστωση χρόνου να δούμε έργα. Εφόσον λοιπόν αυτά τα οποία η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο έφερε στην επιφάνεια δεν με ικανοποιούν, δεν δείχνουν να βγάζουν την χώρα από την περιπέτεια, ως εκ τούτου είναι περισσή η επιπλέον συναίνεση. Αυτό ήταν και το νόημα, και νομίζω ότι τέτοια ντομπροσύνη δεν έχει συνηθίσει ο πολιτικός κόσμος, το εκλογικό σώμα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε επίσης κριτική στο κυβερνητικό επιτελείο μιλώντας στο Βήμα 99,5: «Είδα ότι το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αποτελείται από ανθρώπους όχι εξαιρετικού βεληνεκούς όπως απαιτούν οι περιστάσεις, κι ως εκ τούτου, του είπα δυο - τρία πράγματα δεν μπορείτε να τα προχωρήσετε, ως εκ τούτου δεν έχω κανένα λόγο πλέον να προσπαθώ να σας

Ποινική δίωξη σε βάρος δέκα ατόμων για τα χθεσινά επεισόδια

Τέσσερις από τους δράστες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αποκαλούμενου «κουκουλονόμου».


Δύο θα δικαστούν στο αυτόφωρο, τρεις πήραν ρητή δικάσιμο από τον εισαγγελέα ανηλίκων και ένας ακόμα αφέθηκε ελεύθερος με εντολή να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Η δίωξη περιλαμβάνει αδικήματα για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος

Ελεύθερος ο Ασάνζ

Το Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση που έγινε στην εγγύηση για τον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος υπό όρους, όπως μεταδίδει σε έκτακτο δελτίο του το CNN.


«Θα επιτρέψω την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους», δήλωσε ο δικαστής Ντάνκαν Ούσελεϊ, η απόφαση του οποίου δεν υπόκειται σε έφεση.

Ο Ούσελεϊ όρισε την εγγύηση για την απελευθέρωση του Ασάνζ στις 200.000 λίρες, όπως είχε αποφασίσει και σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο, όμως προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στους υπόλοιπους όρους της αποφυλάκισής του.

«Προφανώς επιθυμεί έντονα να καθαρίσει το όνομά του, διότι αν δεν το κάνει οι κατηγορίες πάντα θα

Νόμιμη η ανακατανομή αρμοδιοτήτων σε πέντε υπουργεία

Η ανακατανομή αρμοδιοτήτων στα υπουργεία Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Θαλάσσιων Υποθέσεων, που έγινε με προεδρικό διάταγμα που υπογράφει ο πρωθυπουργός, είναι νόμιμη, όπως έκρινε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Με την υπ’ αριθμόν 242/2010, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ αποφάνθηκε ότι είναι νόμιμη η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των πέντε υπουργείων, προέβη, ωστόσο σε ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήκουν πλέον: η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, το Λιμενικό Σώμα (από το υπουργείο Θαλάσσιων Ερευνών), η Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ., η Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, η Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας), η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας (από τις αρμοδιότητες του Τμήματος Αλιείας της Διεύθυνσης αυτής το υπουργείο

Το ΛΑΟΣ φοβάται επανάληψη της επίθεσης Χατζηδάκη

Από το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ βγήκε ανακοίνωση σχετικά με τον προπηλακισμό του Κωστή Χατζηδάκη. Σε αυτήν προτρέπει τους πολιτικούς να μην δίνουν αφορμές «που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες». Στην ανακοίνωση του το ΛΑΟΣ προβλέπει ότι οι ευχές και η καταδίκη του περιστατικού «δεν θα έχουν τύχη»...


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν πηγάζει, όποιον κι αν στοχεύει. Σε μία περίοδο που η γενικευμένη απογοήτευση, μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, πρέπει εμείς οι πολιτικοί να μη δίδουμε κατά καμία έννοια αφορμές που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες.Η προκλητική επίθεση κατά

Κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα

471.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατέσχεσαν υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, στο χώρο Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά.


Τα τσιγάρα εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί από την Κίνα και ως νόμιμο φορτίο, είχαν δηλωθεί ενδύματα. Παραλήπτης των λαθραίων τσιγάρων είναι αλλοδαπός και είχε συστήσει εταιρεία στην περιοχή Διαβατών- Θεσσαλονίκης.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό του ενός εκατομμύριο ευρώ, ενώ έχει κινηθεί η

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Βλάπτει η αναφορά στη δραχμή»

«Το μέλλον της Ελλάδας είναι με το ευρώ. Οι αναφορές στη δραχμή κάνουν κακό», τόνισε στη Βουλή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας ότι κάθε σχετικό σενάριο θα πρέπει να απαξιώνεται.

Επανέλαβε παράλληλα ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανασφάλεια στον κόσμο αλλά αποδίδοντάς την στην κρίση και όχι στο μνημόνιο.

«Έχουμε 12 δόσεις, συνεπώς έχουμε και 12 επικαιροποιήσεις», δήλωσε. «Στόχος είναι να τους πείσουμε ότι μέσα από το πρόγραμμα το κλίμα θα αποκατασταθεί σύντομα. Όχι το 2015 αλλά πιο νωρίς, μέσα στο 2011 θα αρχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση της ανάπτυξης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Νωρίτερα, ο Κώστας Γείτονας είχε υποστηρίξει ότι έχει περάσει στον κόσμο η ψυχολογία πως τα

Ανάκληση πιπίλας CHICCO

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επισήμου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των τροφίμων, διαπίστωσε υπέρβαση ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες σε ψευδοθήλαστρο (πιπίλα). Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) από καουτσούκ με την εμπορική επωνυμία «CHICCO Physiosoft 12+, Gommotto Soother, Orthodontic Chicco System», με αριθμό παρτίδας 1010050019/ Prod.05/2010, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση «Artsana SpA». Το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα διακινήθηκε μέσω της εταιρείας «Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.» (Α. Μεταξά 6, Κ. Κηφισιά).


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος, ενώ ήδη έχει δεσμευτεί, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «Β & Μ. ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ Α.Ε.», ποσότητα 1.222 τεμαχίων. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές - γονείς που έχουν ήδη

Ανάκληση προϊόντων

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.», για την ανάκληση τριών προϊόντων κρουασάν, στα οποία, από αστοχία στην παραγωγική διαδικασία, δεν έχει προστεθεί μέσο συντήρησης (σορβικό οξύ), η έλλειψη του οποίου είναι πιθανόν να οδηγήσει σε αλλοίωση των προϊόντων, νωρίτερα από την ημερομηνία λήξης τους.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής τρία προϊόντα, τα οποία παράγονται και διακινούνται από την εταιρεία «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.» :

α. Κρουασάν Μαράτα Σοκολάτα – Φουντούκι, σε συσκευασία των 85 γρ., με ημερομηνίες λήξης 23.12.2010 και 24.12.2010

β. Κρουασάν Μαράτα Βερίκοκο, σε συσκευασία των 85 γρ. , με ημερομηνίες λήξης 23.12.2010 και

«Καμπάνες» ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων που εμπορεύονται επικίνδυνα για κατανάλωση προϊόντα ή παραβαίνουν τις υγειονομικές διατάξεις.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 558.500 ευρώ σε 94 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλες εταιρείες που παίζουν με την υγεία των καταναλωτών.


Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν : http://www.efet.gr/deltio462.html

1. Πρόστιμο € 6.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ που βρίσκεται στη Λεωφ. Συγγρού 103 - 105 στην Αθήνα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :

- έλλειψη άδειας λειτουργίας

- έλλειψη βιβλιαρίων υγείας προσωπικού

- μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα

2. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ Ε.Π.Ε. ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ που βρίσκεται στην οδό Διονύσου 10 στην Ακαδημία Πλάτωνος στην

Δεν αποκλείεται νέα καθυστέρηση της τρίτης δόσης

Σε εκτενές άρθρο για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ελλάδα σε μία «έφοδο της τελευταίας στιγμής» προσπαθεί να ικανοποιήσει τους όρος που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του μνημονίου.


«Το πακέτο μέτρων σχεδιάστηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η καταβολή της επόμενης δόσης των 6,5 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη αναβληθεί από την Κομισιόν για τον Ιανουάριο για «τεχνικούς λόγους», μπορεί εκ νέου να καθυστερήσει λόγω της καθυστέρησης στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων»

Από 16 έως 21 Δεκεμβρίου το δώρο στους μισθωτούς

Το δώρο Χριστουγέννων των μισθωτών πρέπει να τους καταβληθεί από 16 έως 21 Δεκεμβρίου 2010, όπως αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε έγγραφό της προς τους εργοδότες της χώρας.


Η Συνομοσπονδία υπενθυμίζει στους καταναλωτές πως τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και τους ζητεί να ξεχάσουν για λίγο το κλίμα της οικονομικής καχεξίας που κυριαρχεί στη χώρα και να προσέλθουν στις τοπικές αγορές με γιορτινή διάθεση.

«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων στα πάντα, οι τιμές είναι φθηνές και συγκρατημένες και ο εμπορικός κόσμος γυρεύει εφέτος την στήριξη του καταναλωτή περισσότερο από ποτέ», τονίζει η

Σύλληψη των δραστών ζήτησε ο Σαμαράς

Τηλεφωνική επικοινωνία με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας είχε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Α. Σαμαράς ζήτησε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του βουλευτή του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται από χθες σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με τον κ. Χατζηδάκη προκειμένου

Πρωθυπουργός κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εμπόριο οργάνων

Στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρουσιαστεί σήμερα η έκθεση που συνέταξε ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου Ντικ Μάρτι και στην οποία ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι κατηγορείται ότι υπήρξε επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων.


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα συνεδριάσει σήμερα στο Παρίσι και στη συνέχεια αναμένεται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η έκθεση του κ. Μάρτι, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνάντησή της, στις 25 Ιανουαρίου 2011.

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι τονίζει ότι ειδική μονάδα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), της οποίας ηγείτο ο Χασίμ Θάτσι, ενεπλάκη στη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κόσοβο σε οργανωμένο έγκλημα κυρίως σε θέματα εμπορίας

Χωρίς νερό Ν. Πέραμος, Μέγαρα και Ρεβυθούσα

Πτώσης της πίεσης του νερού ακόμα και πλήρη διακοπή θα υπάρξει τη Δευτέρα από 8:00-16:00 στο δίκτυο ύδρευσης των δήμων Νέας Περάμου και Μεγάρων, καθώς και στη νήσο Ρεβυθούσα.


Η διακοπή θα γίνει προκειμένου να

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βυτιοφόρο με λαθραία καύσιμα

Βυτιοφόρο που μετέφερε λαθραίως περίπου 8.000 λίτρα καυσίμων σταμάτησαν, την περασμένη Τρίτη, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στο Ρέντη.


Οι υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επιχείρησαν να ελέγξουν το φορτίο του οχήματος, ενώ εκείνο έβγαινε από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει, όμως οι ελεγκτές το καταδίωξαν και το ακινητοποίησαν.

Από τον έλεγχο που έγινε στο βυτιοφόρο και στο πάρκινγκ, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε καύσιμα, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα για την προέλευσή τους ή την καταβολή των

Ο χιονιάς «κλείνει» τα σχολεία στη Β. Ελλάδα

Κλειστά παραμένουν τα περισσότερα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα από την επέλαση του χιονιά, ενώ με αλυσίδες γίνεται η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μακεδονίας


Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, παρέμειναν κλειστά σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά και Φλώρινα. Λειτούργησαν κανονικά μόνο τα σχολεία των δήμων Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης, Σαμοθράκης και Κομοτηνής. Στην Καβάλα λειτούργησαν μόνο τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια - λύκεια).

Με απόφαση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη δε λειτούργησαν όλα τα σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης, και το ΤΕΙ ενώ δεν έγιναν οι προγραμματισμένες πρακτικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και δικύκλων από τη Διεύθυνση Μεταφορών.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση ότι "όλα λειτουργούν κανονικά - υπηρεσίες,

Στο 4,8% ο πληθωρισμός το Νοέμβριο

Σταθερός στο 1,9% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, την ώρα που τα στοιχεία για την Ελλάδα κάνουν λόγο για μείωση στο 4,8%, από το 5,2% του Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τον Νοέμβριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 1,9%, όσο δηλαδή και τον Οκτώβριο.

Το Νοέμβριο του 2010 τα χαμηλότερα ποσοστά ετήσιου πληθωρισμού εμφάνισαν οι Ιρλανδία (-0,8%), Σλοβακία (1%) και Ολλανδία (1,4%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρουσίασαν οι Ρουμανία (7,7%), Εσθονία (5%) και Ελλάδα (4,8%).

Συγκριτικά με τον Οκτώβριο 2010, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 10 χώρες-μέλη της Ε.Ε., διατηρήθηκε σταθερός σε 5 και μειώθηκε σε 12.

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού των 12 τελευταίων μηνών καταγράφηκαν σε Ιρλανδία (-1,8%), Λετονία (-1,5%) και Σλοβακία (0,6%), ενώ τα υψηλότερα σημειώθηκαν σε Ρουμανία (5,8%),

Φίλιππος Πετσάλνικος:Απαράδεκτη και καταδικαστέα η βία

Με αφορμή τα επεισόδια σε βάρος του βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη και του άντρα της προσωπικής του ασφάλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, καταδίκασε τις βίαιες ενέργειες.


"Καταδικάζω - και πιστεύω ότι εκφράζω όλες τις πτέρυγες της Βουλής - με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πράξεις. Σαφώς, οι διαδηλώσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Αναφαίρετο δικαίωμα ειρηνικής έκφρασης της άποψης, της γνώμης, της διεκδίκησης. Όταν μετέρχονται ορισμένοι βία, τότε αυτό λειτουργεί σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας μας και λειτουργεί και σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας. Η άσκηση βίας κατά οποιουδήποτε πολίτη, όπως και κατά οποιουδήποτε μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου είναι, επαναλαμβάνω, απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλους μας. Είναι μια πράξη-υπονόμευση των κανόνων που θα πρέπει να ισχύουν σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης στην ελληνική κοινωνία. Εκφράζουμε όλοι μας τη συμπάθεια και τη

Ο υπολογισμός της έκτακτης εισφοράς για τις επιχειρήσεις

Τις λεπτομέρειες για τον υπολογισμό και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των εταιρειών του 2009, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.


Η εισφορά θα επιβληθεί στα συνολικά καθαρά κέρδη του οικονομικού έτους 2010, με τους κάτωθι συντελεστές:

4% για καθαρά κέρδη μέχρι και 300.000 ευρώ

6% για κέρδη από 300.001 ευρώ έως και 1.000.000 ευρώ

8% για κέρδη από 1.000.001 έως 5.000.000 και

10% για κέρδη από 5.000.001 ευρώ και άνω

Το ποσό της έκτακτης εισφοράς μπορεί να περιοριστεί σε επίπεδο μικρότερο του

Οι «έξυπνες» στάσεις... ξανάρχονται

Για άλλη μια φορά μέσα στα τελευταία 10 χρόνια το αρμόδιο υπουργείο υπόσχεται για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος τηλεματικής στις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα.


Αυτή τη φορά πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος "έξυπνων" στάσεων με το μοντέλο ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα).

Συνολικά πρόκειται να εγκατασταθεί εξοπλισμός σε 1.000 στάσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής. Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί και κέντρο ελέγχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση στόλου, που αποτελείται σήμερα από περίπου 2.500 οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ).

Σημειώνεται πως στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί διαγωνισμοί για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων τηλεματικής που όμως σε κάποια φάση κηρύχθηκαν άγονοι. Το μόνο που είχε

Ίδιες με πέρσι οι τουριστικές αφίξεις σε Ελλάδα το 2010

Περίπου στα ίδια με πέρσι επίπεδα διαμορφώνονται οι τουριστικές αφίξεις για την Ελλάδα το ενδεκάμηνο του 2010, όπως αυτές διαμορφώνονται από τα προσωρινά στοιχεία από τα 13 ελληνικά αεροδρόμια τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 95% των συνολικών αεροπορικών αφίξεων αλλοδαπών και το 72% των συνολικών αφίξεων (με κάθε μέσο) αλλοδαπών στην χώρα μας.


Βάσει των στοιχείων που έχει επεξεργαστεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2010 αφίχθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 10.439.131 τουρίστες, δηλαδή -0,49% λιγότεροι σε σχέση με το 2009.

Τρία ελληνικά νησιά ηγήθηκαν αυτό το διάστημα των περιοχών που σημείωσαν θετικό πρόσημο στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών : Ρόδος με άνοδο 8,16% , Κως 11,12% και Κεφαλονιά 3,85%.

Στους αντίποδες ήταν η Αθήνα (-4,24%), η Θεσσαλονίκη (-3,57%) και η Σάμος (5,84) που απώλεσαν σημαντικά μερίδια τουριστών . Ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, οι απώλειες σε απόλυτα νούμερα μεταφράζονται σε 128.000 τουρίστες περίπου.

Μιλώντας εξάλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής Γιάννης

Υπ. Εργασίας: Καθυστερούν οι τράπεζες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ευθύνες στις τράπεζες για τη μη εφαρμογή του νόμου περί ρύθμισης οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αποδίδει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας. Όπως υποστηρίζει από τις 3.888 αιτήσεις, οι τράπεζες έχουν απαντήσει στο 3% των περιπτώσεων και θετικά μόνο σε πέντε από αυτές. Όσον αφορά στους συμβιβασμούς μέχρι σήμερα έχει επιτευχθεί ένας!


Από τις 3.888 συνολικές αιτήσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς τους πιστωτές έχουν απαντηθεί μόνο 123 (ποσοστό 3,16%) και εξ αυτών δόθηκαν μόνο πέντε θετικές απαντήσεις. Συγκεκριμένα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει υποβάλει μέχρι σήμερα αιτήσεις για 1.155 οφειλέτες, ο Τραπεζικός Διαμεσολαβητής για 570 οφειλέτες, η ΕΚΠΟΙΖΩ για 502 οφειλέτες, ενώ εκατοντάδες ή και χιλιάδες είναι οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από λοιπές ενώσεις

Ευρωπαϊκή συμφωνία για μείωση εκπομπών αερίων στα ημιφορτηγά

Με βάση τη συμφωνία που υπογράφηκε χθες (15/12) στην Ε.Ε. στα πλαίσια των προσπαθειών μείωσης των εκπομπών αερίων στις μεταφορές, η αυτοκινητοβιομηχανία οφείλει μέχρι το 2017 να περικόψει τις εκπομπές αερίων όλου του στόλου των ημιφορτηγών της.


Οι τελικοί περιορισμοί που τέθηκαν ήταν χαλαρότεροι και με μεγαλύτερη διάρκεια προσαρμογής απ’ ότι αρχικά προτάθηκε και αυτό οφείλεται στις σκληρές πιέσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών της Γαλλίας και Γερμανίας.

Με τη συμφωνία η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει περιθώριο ως το 2017 (ένα χρόνο αργότερα απ’ ότι σχεδίαζε η Κομισιόν) να διασφαλίσει πως οι μέσες εκπομπές αερίων στο στόλο της των νέων ημιφορτηγών (vans) και μικρολεωφορείων (minibus) δεν θα υπερβαίνουν τα 175 γραμμάρια

Στάση εργασίας αύριο στις συγκοινωνίες

«Χειρόφρενο» βάζουν αύριο, από τις 11.00 έως τις 16:00, ΗΣΑΠ, Μετρό, τρόλεϊ και τραμ. Αυτές τις ώρες, στους δρόμους της Αθήνας, θα κινούνται μόνο τα λεωφορεία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών σε ΗΣΑΠ, Μετρό, τρόλεϊ και τραμ, θα πραγματοποιήσουν αύριο στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των σωματείων στο ξενοδοχείο

Ρεκόρ 10ετίας στην ανεργία

Στο 12,4% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο του 2010, έναντι 11,8% στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 και 9,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2009.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο αριθμός των απασχολούμενων στο τρίτο τρίμηνο του 2010 ανήλθε σε 4.402.931 άτομα και των ανέργων σε 621.938. Η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου και κατά 33,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2009.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010, βρήκαν απασχόληση 102.797 άτομα, τα οποία ήταν άνεργα πριν από ένα έτος. Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 62.444 άτομα μετακινήθηκαν από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό σε θέσεις απασχόλησης. Αντίθετα, 158.586 άτομα, τα οποία ένα χρόνο πριν ήταν απασχολούμενα, σήμερα είναι άνεργα και άλλα 89.447 άτομα που ήταν απασχολούμενα, είναι πλέον οικονομικά μη ενεργά. Επιπλέον, 91.848 άτομα, που πριν ένα έτος ανήκαν στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, εισήλθαν στην αγορά εργασίας αναζητώντας