www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αντίθετη η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ στη μη συμμετοχή στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Την αντίθεσή της στην απόφαση του Προέδρου του ΣΥΝ να αρνηθεί την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να μετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα εκφράζει η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ με ανακοίνωσή της.

«Η άρνηση αυτή δίνει την εικόνα μιας αριστεράς που φυγομαχεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στις θέσεις της, στην αντοχή τους στο διάλογο, ειδικά στην κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα με την επιβολή των

Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης του εμπρησμού

Στο στόχαστρο των ερευνών και η αποκάλυψη του προσώπου της νεαρής που έδινε τις μολότοφ στους συντρόφους της.

H Αστυνομία εμφανίζεται έτοιμη να «τραβήξει» το μαντίλι από το πρόσωπο του ενός από τους τρεις που προκάλεσαν την τραγωδία του μαρτυρικού θανάτου τριών υπαλλήλων της Marfin Bank.

Η πολυάριθμη ομάδα των αστυνομικών που έχει αναλάβει την εξιχνίαση του απίστευτου εγκλήματος έχει φτάσει στην αναγνώριση του ενός εκ των δραστών του εμπρησμού, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους οι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το άτομο αυτό, που κινείται καιρό τώρα στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αναγνωρίστηκε σε οπτικό υλικό από αυτόπτη μάρτυρα των δραματικών γεγονότων, με ένορκη μάλιστα κατάθεση αναγνώρισής του.

Βήμα βήμα η εξιχνίαση

΄Ηδη οι αστυνομικοί, που εκφράζουν τη σχεδόν απόλυτη βεβαιότητά τους για τον έναν εκ των εμπρηστών, προχωρούν τις έρευνες γύρω από το περιβάλλον του, στην προσπάθειά τους να

Τα πιο γερά ποτήρια

Έρευνα του ΑΠΘ κάνει λόγο για επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ πολύ πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και επισημαίνει την εξέλιξη ενός προβλήματος που στο άμεσο μέλλον θα έχει άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις.


Η κατανάλωση αλκοόλ στην Ελλάδα ξεπερνά τον κοινοτικό μέσο όρο και αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, σύμφωνα με στοιχεία που θα

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ το δάνειο προς την Ελλάδα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε σήμερα το δάνειο, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου πακέτου βοηθείας, συνολικού ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε την τριετή συμφωνία κατά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίτερα.
naftemporiki

Ματαιώνονται όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου

Ματαιώθηκαν την Κυριακή μέχρι νεωτέρας όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, ανακοίνωσε η Γερμανική Υπηρεσία για την Εναέρια Ασφάλεια.


Ο ενάεριος χώρος της Αυστρίας θα παραμείνει μερικώς κλειστός μέχρι το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με απόφαση της Austro Control.

Στην Πορτογαλία, το αεροδρόμιο του Πόρτο που έκλεισε σήμερα Κυριακή, θα παραμείνει κλειστό μέχρι αύριο το πρωί στις 0600 GMT.
naftemporiki

Κρίση πανικού στην Ε.Ε.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ γενικευμένης κρίσης απειλεί να πάρει η «υπερχρέωση» των κρατών σε όλο τον πλανήτη.


Ακόμα και οι μεγάλες οικονομίες βρίσκονται βουτηγμένες στα χρέη και τα ελλείμματα, τα οποία επιβαρύνθηκαν από τα πακέτα σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. Η αβεβαιότητα προκάλεσε την υποχώρηση των μετοχών τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την τελευταία πτώση χάθηκαν όλα τα κέρδη στις αγορές των ΗΠΑ.

Με δεδομένο ότι οι πιέσεις είναι περισσότερο έντονες στην

Έκτακτο συμβούλιο συγκαλεί ο Σαρκοζί για την κρίση στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αποφάσισε να συγκαλέσει συμβούλιο στο μέγαρο των Ηλυσίων με θέμα "την οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη", ανακοίνωσε η προεδρία.

Σε αυτό θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ο υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν, ο υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Πιέρ Λελούς, και ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, διευθυντής του γραφείου της υπουργού Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin.

newsit

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Άτσεχ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας και εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι η οποία αργότερα ήρθη, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

«Μία απειλή για ένα μεγάλο καταστρεπτικό τσουνάμι δεν υφίσταται με βάση τα ιστορικά δεδομένα, όμως υπάρχει πιθανότητα για τσουνάμι τοπικού χαρακτήρα που μπορεί να πλήξει τις ακτές σε απόσταση μέχρι τα εκατό χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού»,

Το απόγευμα η ηφαιστειακή στάχτη στην Ελλάδα

Στη δυτική Ελλάδα αναμένεται το ηφαιστεικό νέφος απο την Ισλανδία περίπου στις 3 το απόγευμα.


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, προβλέπεται οτι στις 15.00 θα υπάρχουν συγκεντρωμένες ποσότητες στάχτης όπως φαίνεται και στον χάρτη του ICAO (διεθνής οργανισμός για την πολιτική αεροπορία).

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής ΑΘηνών του αεροδρομίου - με βάση πάντα τον

Βρετανία: Αρνείται συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης χωρών της ευρωζώνης

Η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει στη δημιουργία μηχανισμού σταθερότητας που θα συνδράμει τις χώρες της ευρωζώνης σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.


Βρετανός διπλωμάτης ανακοίνωσε οτι η χώρα του θα αρνηθεί να υπογράψει τη συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού σταθερότητας, που θα είναι έτοιμος να διοχετεύσει εκατοντάδες δισ. ευρώ σε περιστάσεις ανάγκης. Για το θέμα αυτό αποφασίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin, στις Βρυξέλλες.

"Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν μηχανισμό σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βρετανός διπλωμάτης.
newsit

Επανέρχεται στο ταμπλό η μετοχή της ΝΕΛ

Οι μετοχές της Περσεύς από αύριο Τετάρτη θα διαπραγματεύονται στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών.Μετά από 22 μήνες σε αναστολή διαπραγμάτευσης, η μετοχή της ΝΕΛ επανέρχεται στο Χρηματιστήριο την ερχόμενη Πέμπτη αφού η διοίκηση του ΧΑ ενέκρινε την επαναδιαπραγμάτευση των 141.992.473 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας και την ένταξή τους στην κατηγορία "Επιτήρησης".


Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν στην

Αλλαγή επωνυμίας για την Aspis Bank

Η γενική συνέλευση της Aspis Bank αποφάσισε τη μετονομασία της τράπεζας σε TBank σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν πλέον συνειρμοί με τον όμιλο της Aspis Bank που χρεοκώπησε.Πλέον η τράπεζα ελέγχεται από το Ταχυδρομικό Χρηματιστήριο και ευελπιστεί σε μια νέα αρχή στο τραπεζικό σύστημα.


Στη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ο κ. Χρήστος Σορώτος υπέβαλε την παραίτησή του, όπως και ο πρόεδρος της Aspis Βank Δ. Σταυρόπουλος.
newsit