www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αρεστός σε ποιούς, κ. Παπανδρέου ;

Όλο αυτό το τραγικό επτάμηνο κινείστε επικοινωνιακά και προσφάτως νομοθετικά, για να είστε αρεστός σε ποιούς ;


Με το που αναλάβατε, τρέξατε στον Ερντογάν και στον Γκρουέφσκι.

Αμέτρητα τα δημοσιεύματα για μυστικές συναντήσεις με Goldman Sachs και Soros.

Περίεργες βιασύνες για ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών και ανεγέρσεις τζαμιών.

Ανεκτικότητα σε προκλήσεις Τούρκων και έναρξη συζητήσεων εφ’ όλης της ύλης.

Σε λίγες ημέρες έρχεται ο πασάς με κουστωδία υπουργών του, σε κοινό υπουργικό συμβούλιο, για

Την επίθεση κατά του Ρ. Κεδίκογλου «δείχνει» το DNA του Σεϊσίδη

Με γενετικό υλικό από την επίθεση κατά αστυνομικού σκοπού στη σκοπιά του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, αλλά και από τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στις 16 Ιανουαρίου 2010 ταυτοποιήθηκε βιολογικό υλικό του Συμεών Σεϊσίδη, ενός εκ των επικηρυγμένων «ληστών με τα μαύρα».


Πιο αναλυτικά, από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις που διενεργεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, σε βιολογικό υλικό που εντοπίσθηκε σε ενδύματα (πουκάμισο, παντελόνι τζιν) και ζεύγος υποδημάτων του Συμεών Σεϊσίδη, ύστερα από την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικού της Άμεσης Δράσης στον Κεραμεικό, προέκυψε

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη είχε αργά το βράδυ ο Πρωθυπουργός.


Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα σημερινά γεγονότα και η επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στη διατήρηση της ηρεμίας στη χώρα και την προστασία της δημοκρατικής νομιμότητας.

Τέλος εποχής


Το πολυπροφητευμένο «τέλος της Μεταπολίτευσης» ήρθε τελικά, όχι με κάποια εκλογική αναμέτρηση, αλλά με την (κυριολεκτική πια) χρεωκοπία του μεταπολιτευτικού μοντέλου οργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Γιατί, όση ευθύνη και αν καταλογιστεί στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τους χειρισμούς της (και δεν είναι λίγη), όσο κι αν η καταστροφική υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορούσε και έπρεπε να είχε αποφευχθεί, η ουσία παραμένει ότι το τέλος θα ερχόταν αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Διότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αυτό που ο Κονδύλης ονόμασε «παρασιτικός καταναλωτισμός» και όρισε ως «κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σε ό,τι παράγεται και σ’ ό,τι καταναλώνεται», απλά δεν ήταν πια βιώσιμο. Η χώρα παρήγαγε ολοένα λιγότερα -και λιγότερο

Ε. Βενιζέλος: Θα πάρουν τελικά το επίδομα επικινδυνότητας οι ιπτάμενοι

Κι ο ...άγιος φοβέρα θέλει;

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα βρεθούν τα χρήματα για το επίδομα επικινδυνότητας των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο υπουργός Άμυνας μετά από τη «λευκή απεργία» των πιλότων και τον στρατιωτικό περίπατο στη Πλάκα, ανακοίνωσε ότι μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, θα βρουν τα κονδύλια για να αναπροσαρμόσουν το επίδομα επικινδυνότητας των ιπταμένων της ΠΑ.


Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα επιδόματα επικινδυνότητας για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις,όπως για παράδειγμα,αλεξιπτωτιστές,βατραχάνθρωποι κ.λ.π. Η ηγεσία του Πενταγώνου,ανακοίνωσε τρία μέτρα «ανακούφισης» των στρατιωτικών:

Πρώτον, από τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλονται καθόλου επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών εξαιρούνται οι

Ράδιο Αρβύλα-Πετρίτσης Δεν θέλω να τους ξαναδώ

Ξανά στους δρόμους την Πέμπτη – Φοβούνται νέα επεισόδια

Με νωπές τις μνήμες από το θάνατο τριών αθώων ανθρώπων, το κέντρο της Αθήνας θα γεμίσει και πάλι με διαδηλωτές το απόγευμα της Πέμπτης.ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και αντεξουσιαστές ετοιμάζουν μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας για τις 18:00 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή, θα τίθεται σε ψηφοφορία επί της αρχής το σχέδιο νόμου που προβλέπει τα νέα μέτρα λιτότητας.


Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ το δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής αριστεράς προγραμματίζει να περικυκλώσει τη Βουλή.
newsit

Η επιτυχία στις Πανελλαδικές έχει συνταγή

Δύο βδομάδες πριν από τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και στο στρατόπεδο των υποψηφίων η αγωνία έχει ανέβει στα ύψη. Οι τελευταίες επαναλήψεις και η επίλυση θεμάτων που έπεσαν τις περασμένες χρονιές δεν είναι τα μόνα όπλα στη φαρέτρα των μαθητών.


Oπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Νικηφόρος, οι μαθητές καλό είναι να προγραμματίσουν τον χρόνο τους και να οργανώσουν την ύλη τους: «Το σημαντικότερο, όμως είναι να μην αφήσουν την επανάληψη για την τελευταία στιγμή και παράλληλα να αποφύγουν τα ξενύχτια παραμονές των Εξετάσεων. Το διάστημα που απομένει μέχρι τις Εξετάσεις είναι δύσκολο να μάθουν ό,τι δεν έμαθαν όλη τη χρονιά.
Μπορούν όμως να κάνουν συχνές και σύντομες επαναλήψεις, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη τους».

Το πόσες ώρες πρέπει να διαβάζει κανείς κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου εξαρτάται από

Σταματά η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Λονδίνου

Δεν θα υπάρξει αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Λονδίνου όσο παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στην Ελλάδα γνωστοποιεί η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.


«Αναμένεται να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις μεταφορές», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. «Δεν θα υπάρξουν πτήσεις από και προς ελληνικό αεροδρόμιο αυτήν την περίοδο», προστίθεται.

«Η Ελλάδα μου θυμίζει την Αργεντινή του 2001»

Η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ, δήλωσε πως οι εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα θυμίζουν τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην Αργεντινή το 2001, όταν η χώρα χρεοκόπησε λόγω του χρέους της, ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Τον Δεκέμβριο του 2001 η κοινωνική αναταραχή είχε φουντώσει. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, κατά της κυβέρνησης του προέδρου Φερνάντο ντε λα Ρούα, λόγω της αποτυχίας της να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια γεγονότα που

Κλειστά τα φαρμακεία 6 και 7 Μαΐου

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στις 6 και τις 7 Μαΐου, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.


Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αρθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει την Παρασκευή 7 Μαϊου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του «απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι φαρμακοποιοί απο την πολιτεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.
naftemporiki

ΣΕΒ: Αδύναμο να αντιμετωπίσει την επιβολή του νόμου των κουκουλοφόρων το κράτος

Την αγανάκτησή του «για το θέαμα ενός κράτους που ακόμη μοιάζει αδύναμο να αντιμετωπίσει τη βίαιη επιβολή του νόμου των κουκουλοφόρων» εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ΣΕΒ .


Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ δηλώνει ότι «συμμερίζεται την οδύνη για τη δολοφονία τριών αθώων εργαζομένων, που πλήρωσαν το γεγονός ότι βρίσκονταν ευσυνείδητα στον χώρο της δουλειάς τους» και «συντάσσεται με τη δίκαιη αγωνία των πολιτών αυτής της χώρας, που βλέπουν την κοινωνική ομόνοια και σταθερότητα να ναρκοθετείται με τέτοιον τρόπο σε μία τόσο κρίσιμη για τον τόπο στιγμή».
naftemporiki

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των τριών άτυχων εργαζομένων

Τα στοιχεία των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Bank επί της οδού Σταδίου 23 έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.


Πρόκειται για την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών.

Προανάκριση για το θάνατο των τριών ατόμων

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου για τα επεισόδια

Εξέφρασε την βαθύτατη οδύνη του για τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.


«Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία», επισημαίνει σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος συμπληρώνει οτι δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει την βαθύτατη οδύνη του για τον τραγικό χαμό των τριών νέων συνανθρώπων μας.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογραμμίζει ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη», τονίζει ότι «ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας» και προσθέτει ότι «άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες».
newsit


Χρυσοχοΐδης: “Θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι”

Για μαύρη μέρα της Δημοκρατίας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διαμηνύοντας ότι οι δολοφόνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά."Θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που δολοφόνησαν τους τρεις εργαζόμενους κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.


Ο μόνος τρόπος για να τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις της τυφλής βίας που προσχηματικά και μόνο επικαλούνται την κρίση

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία.

Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων, ήταν δυτικά της Σουμάτρα.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα. Δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τσουνάμι.


Κ. Παπούλιας: Tο έγκλημα αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο

«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


«Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο», πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι «το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης» και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά».
naftemporiki

Ανακοίνωση - καταπέλτης της Marfin

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Marfin εκφράζει την οργή της για την δολοφονία των τριών εργαζομένων της.


"Στην οικογένεια της Marfin θρηνούμε σήμερα για τη δολοφονία τριών νεαρών συναδέλφων μας. Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Marfin.

"Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα

Πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ την Πέμπτη

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο των τριών συναδέλφων τους στη Marfin, η ΟΤΟΕ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργιά για την Πέμπτη.

"Το τραγικό αυτό γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο, όμως, έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς.Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά”, τονίζει η ΟΤΟΕ.


Σύμφωνα με την ομοσπονδία "οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με

Τα επεισόδια έριξαν ευρώ και Χ.Α.

Τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα και τους τρεις νεκρούς είναι ένας από τους λόγους της “βουτιάς” του ευρώ έναντι του δολαρίου. Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου.Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,7%, στα 1,2894 δολ. Νωρίτερα έφτασε με απώλειες 1,2% έως τα 1,2803 δολάρια. Είναι η χαμηλότερη ισοτιμία το Μάρτιο του 2009.


Την ίδια ώρα, με πτώση έκλεισε και το Χρηματιστήριο, με τον βασικό δείκτη του Χ.Α. να διαμορφώνεται στις 1.652,69 μονάδες μειωμένος κατά 3,91%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 247,28 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά 26 μετοχές ενισχύθηκαν, 160 κατέγραψαν απώλειες και 35 παρέμειναν σταθερές.
newsit

Υπονόμευση των αγώνων της εργατικής τάξης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Προσπάθεια υπονόμευσης και προβοκαρίσματος «των αγώνων της εργατικής τάξης από τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς που θύματα τους είναι και οι τρεις νεκροί» καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.


Καλεί δε τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε προβοκάτσια και να δώσουν βροντερή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους αύριο στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6.00 μ.μ.

Παράλληλα, η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει «τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς εργάτες, εργάτριες, νέους, νέες, άνεργους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές

Αναβολή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Σε αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που θα διεξαγόταν απόψε στο γήπεδο της Τούμπας για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ προχώρησε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος μετά τα τραγικά σημερινά γεγονότα.

Βάσει του ΚΑΠ το παιχνίδι ορίζεται να διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου, την ίδια ώρα (21:15).


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ:

Η Super League αποφάσισε, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ., να αναβάλλει τη διεξαγωγή του αποψινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων κατάταξης, λόγω των τραγικών γεγονότων που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο αγώνας, βάσει ΚΑΠ, ορίζεται να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη 6 Μαΐου, την ίδια ώρα (21:15).
naftemporiki

Συλλυπητήρια ΕΕΤ στις οικογένειες των θυμάτων

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ΕΕΤ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον τραγικό θάνατο των συναδέλφων μας, υπαλλήλων της Marfin Egnatia Bank, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Τα θερμότατα συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
naftemporiki

Παπανδρέου - Σαμαράς: Εθνική ομοψυχία. Ναί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

- Δραματική παρέμβαση Παπανδρέου



- 'Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο


- Σαμαράς στους δημοσιογράφους: "να γίνει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έρθουν δεν έρθουν όλοι"

Σε δραματικούς τόνους η παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή όπου ανακοίνωσε οτι θα συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Απόψε σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκλιθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

"Είμαστε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και και έχουμε παλέψει για το δικαίωμά μας να ζούμε

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια

Επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Αθήνα

Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώνονται από γύρω γύρω περιοχές της Αθήνας στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για τυχόν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν προχωρήσει σε έξι συλλήψεις και περισσότερες από 30 προσαγωγές στην Ασφάλεια.
newsit

Ανεστάλη η απεργία της ΕΣΗΕΑ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για σήμερα, 5 Μαΐου 2010, λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα.

Έκτακτα μέτρα στις στρατιωτικές μονάδες της Αττικής

Παραμένει άγνωστο εάν φοβούνται επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων.

Εντολή για έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Αττικής έδωσε ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος.

Άγνωστο αν πράγματι φοβάται επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών μονάδων.

Η ανακοίνωση της εντολής αλλά και κάποιες απαράδεκτες διαρροές που φέρουν στρατιωτικά τμήματα να είναι έτοιμα να συνεργαστούν με αστυνομικές δυνάμεις, αν αυτό κριθεί απαραίτητο,χαρακτηρίζονται τελείως αψυχολόγητες και επικίνδυνες,αυτές τις κρίσιμες ώρες.
newsit

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Η βία απειλεί τη δημοκρατία.

Το ζήτημα πια δεν είναι τα μέτρα. Είναι το μέτωπο όσων ανήκουν στη συνταγματική Ελλάδα απέναντι στους άλλους. Εχθρούς ανελέητους της δημοκρατίας, της κοινωνίας, της πατρίδας. Τελειώσαμε. Αν ακόμη και τώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να μαζευτούν, να βάλουν την κοινή διαχωριστική γραμμή, να απαντήσουν και συμβολικά και συγκεκριμένα στη μεγάλη επίθεση κατά της δημοκρατίας, τότε να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους.


Μεγάλη δημοκρατική εκδήλωση η απεργία και η πορεία. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς, δεν παύει να είναι κορυφαία στιγμή, σεβαστή και

Επίθεση στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Επίθεση με πέτρες και καδρόνια στο σπίτι του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ.


Άγνωστοι που μετείχαν στα εκτεταμμένα επεισόδια επιτέθηκαν στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Μία ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από την οικία του κ. Μητσοτάκη και έσπασαν τα τζάμια στο φυλάκιο στην είσοδο.
newsit

Καίγεται το υπουργείο Οικονομικών – Κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου

Καίγονται αυτή τη στιγμή σημαντικότατα έγγραφα στο υπουργείο Οικονομικών.





Από τη φωτιά που καίει σημαντικά έγγραφα στο υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης του κτιρίου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά και τις ζημιές.


Η περιοχή γύρω από το κτίριο έχει απομονωθεί ενώ και οι εργαζόμενοι σε διπλανά κτίρια έχουν κατέβει στο δρόμο.
newsit

Πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ στην Αιόλου

΄Ολα αρχίζουν να θυμίζουν Δεκεμβριανά. Πλιάτσικο πριν από λίγο σε σούπερ - μάρκετ στην οδό Αιόλου.



Δεκάδες άνθρωποι εισέβαλλαν στο σούπερ μάρκετ Bazaar και προσπάθησαν να το λεηλατήσουν. Επι τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έκαναν 2 συλλήψεις.

newsit


Αναμένεται παρέμβαση του πρωθυπουργού

Παρέμβαση για την έκρυθμη κατάσταση στην Αθήνα θα κάνει ο πρωθυπουργός από την Βουλή.Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην ολομελεια είπε οτι είχε επικοινωνία με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη και τον ενημέρωσε για την τραγική είδηση των τριών νεκρών και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και να πρυτανεύσει η λογική.


Καταδικάζει τα αιματηρά επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απερίφραστη καταδίκη του απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων.


«Εκφράζουμε την ειλικρινή και βαθιά μας θλίψη για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την απερίφραστη καταδίκη μας απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για τον άδικο χαμό τους και

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.


«Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. «Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή θέτοντας σε δοκιμασία τη λύση της κυβέρνησης για δρομολόγηση ριζικών δημοσιονομικών περικοπών ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ

»Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα βίας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, με εκατοντάδες διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία εκσφενδονίζοντας πέτρες, κομμάτια μαρμάρου ή μπουκάλια, να βάζουν φωτιά σε κάδους

Α.Μέρκελ: "Το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ελλάδα"! - Πρώτο θέμα οι διαδηλώσεις στα ξένα ΜΜΕ

Με ασυνήθιστα δραματικό ύφος η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και με τη φράση «το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται», κάλεσε το Κοινοβούλιο να στηρίξει το πακέτο έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα.

«Πολύ απλά το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος ενώπιον των βουλευτών, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν (ή όχι) το δάνειο στήριξης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την Ελλάδα, δηλαδή τη μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα και στις συντάξεις και την ενίσχυση των φορολογικών

Τραγική προσπάθεια απεγκλωβισμού κοπέλας μέσα από τις φλόγες

Μία νεαρή κοπέλα που εργαζόταν στο κτίριο τράπεζας επί της Σταδίου 23 εγκλωβίστηκε από τις φλόγες στο οποίο είχε παραδοθεί ολόκληρο το κτίριο, όπου βρήκαν το θάνατο οι τρεις άτυχοι άνθρωποι.


Η κοπέλα αναγκάστηκε να βγει σε μπαλκόνι του κτιρίου, αλλά επειδή οι άνδρες της Πυροσβεστικής ήταν αδύνατον να το προσεγγίσουν. Έτσι μετέφεραν την νεαρή κοπέλα από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να καταφέρουν να την μεταφέρουν με ασφάλεια έξω από το κτίριο.

Η νεαρή κοπέλα ήταν σε κακό χάλι με μαύρο το πρόσωπό της και φανερά συγκλονισμένη από την τραγωδία που είχε διαδραματιστεί.
newsit

Τρεις νεκροί! - Τραγικά επεισόδια τώρα μιλάνε οι προβοκάτορες




Θύματα τυφλής βίας των προβοκατόρων. Νεκροί τρεις συμπολίτες μας. Μαγαζιά και Ι.Χ στις φλόγες. Αστυνομία και πυροσβεστική σε δράση. Τα επεισόδια συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 3 άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 4 τραυματίστηκαν στο κτίριο τράπεζας στην οδό Σταδίου 23. Η φωτιά πιθανότατα ξέσπασε από ρίψη μολότωφ. Η τράπεζα ήταν ανοιχτή την ώρα της επίθεσης.Μέσα βρίσκονταν περίπου 25 άτομα στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι.

Εκτός απο τους τρεις νεκρούς αναφέρονται 5 τραυματίες. Αυτή την ώρα καίγοντα μαγαζιά αυτοκίνητα και δημόσια κτίρια σε όλη την Αθήνα.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο του πρώην ΣΔΟΕ, που πλέον στεγάζει τη διεύθυνση τελωνείων, επί της Αμαλίας. Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στο απέναντι αλσύλιο.

Φωτιά ξέσπασε και στη λεωφόρο Συγγρού 1 και σε κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στη Λεωφόρο Συγγρού 15.

Οι προβοκάτορες μετά το τέλος της μεγαλειώδους πορείας ανέλαβαν δράση με μόνο στόχο να αμαυρώσουν τη συγκέντρωση των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων έχουν γίνει στάχτη το κατάστημα του Αναγνωστόπουλου στην οδό Σταδίου, το βαν του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων και το κτίριο του πρώην ΣΔΟΕ στην λεωφόρο Β. Αμαλίας. Η αστυνομία και η πυροσβεστική αγωνίζονται για να ελέγξουν την κατάσταση και να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες.
newsit