www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»:
Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση
Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος
Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ

Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι....
υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει

Μπαρόζο: Οι αποφάσεις που θα ληφθούν στις 23/10 πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα


Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου σχετικά με τις τράπεζες ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ άμεσα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να εκτελεστεί αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών

Σε αγώνα διαρκείας καλεί τα συνδικάτα ο Αλ. Τσίπρας


Την στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι είναι η πρώτη φορά που μια κινητοποίηση η οποία έχει άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο βρίσκει τόση μεγάλη αλληλεγγύη στο σύνολο της κοινωνίας.

«Όλοι πια βράζουμε στο ίδιο καζάνι και όλοι γνωρίζουμε ότι αν αυτή η κυβέρνηση που έχει γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας συνεχίσει για μέρες και μήνες να νομοθετεί

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών


Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.

Το Πρωτοδικείο απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση προς τους εκπροσώπους του κλάδου ότι για κάθε παραβίαση της απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

Η ανώτατη τιμή πώλησης αφορά την αμόλυβδη και τη Super βενζίνη καθώς και το πετρέλαιο κίνησης και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15/10/2011 και ώρα 00.01. Επιβάλλεται στη μέση τιμή ανά νομό της Πέμπτης, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης επισήμανε πως σε ορισμένα πρατήρια διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητες

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις έως τις 20/10 η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρά το τελεσίγραφο του υπουργείο Εσωτερικών και την υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε από το ΧΥΤΑ Φυλής ο πρόεδρος των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση Θ. Μπαλασόπουλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στην παραλιακή


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ αύριο Σάββατο στην παραλιακή, λόγω διεξαγωγής αεροπορικής επίδειξης στην παραλιακή ζώνη Παλαιού Φαλήρου.

Συγκεκριμένα, από τις 08.00 έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ατλαντος και Αχιλλέως στο

Σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική


Σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες (Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων ΑΕΒΕ, Αlpha Green ABEE και Περιβαλλοντική Μεταφορική A.Ε.) ανατέθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αττική, με την εντολή να αρχίσει άμεσα από ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία χώρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, προτεραιότητα θα δοθεί στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών. Ήδη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή, τα πρώτα ιδιωτικά απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Την ίδια ώρα πάντως, ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι οποίοι ενισχύουν την περιφρούρηση του ΧΥΤΑ της Φυλής, που εδώ και μέρες είναι υπό κατάληψη, μη επιτρέποντας την απόρριψη των απορριμμάτων. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στο σημείο μετέβη και εισαγγελέας. Λίγο μετά τις 8 ήταν σε εξέλιξη

Άκαρπη η συνάντηση Καστανίδη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε τεντωμένο σχοινί είναι πλέον οι σχέσεις κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, οι τόνοι ανέβηκαν με αποτέλεσμα να

Στη φυλακή η συμμορία με τα καλάσνικοφ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους νεαρούς δράστες, μεταξύ αυτών και τον ανήλικο από την Αλβανία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειάς του.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, θα οδηγηθεί στη Στέγη Ανηλίκων Βόλου, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Αντίθετα, οι δικαστές επιφύλαξαν διαφορετική ποινική μεταχείριση στην 15χρονη, η οποία κατηγορείται μόνο για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η συμμετοχή της στις ληστείες, αν και η ίδια προανακριτικά είχε

Προς κινητοποιήσεις και οι γιατροί

΄Εκτακη συνάντηση θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί της Κυριακής οι ιατρικοί σύλλογοι όλης της χώρας, προκειμένου να

Υγειονομική διάταξη για αποκομιδή των σκουπιδιών


Εκδόθηκε η επείγουσα υγειονομική διάταξη του υπουργείου Υγείας με την οποία επιβάλλεται η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους των αστικών κέντρων και το άνοιγμα των ΧΥΤΑ.


Η διάταξη τίθεται άμεσα σε ισχύ με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πλέον αναμένεται η απόφαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένης Ράικου για το άνοιγμα των ΧΥΤΑ και την απρόσκοπτη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η υγειονομική διάταξη προβλέπει την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων χωρίς άλλη καθυστέρηση και την κατά νόμο απρόσκοπτη μεταφορά και ταφή των απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής. Παράλληλα τα αρμόδια όργανα των Δήμων, της Περιφέρειας και κάθε άλλο αρμόδιο όργανο, καλούνται να διενεργούν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ελέγχους και να επιβάλουν κυρώσεις στους ρυπαντές ή σε όσους, με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.


«Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, συνθέτει μια υγειονομική βόμβα, συγκροτεί μια κατάσταση υγειονομικής κρίσης, δεν θέλω να λέω ποιες είναι οι ενδεχόμενες ασθένειες γιατί θα με

Αντιδρά η ΠΟΠΕΚ στην επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων


Την αντίθεσή της στην απόφαση για επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων λόγω της απεργίας των τελωνειακών εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γυρίζει την αγορά 19 χρόνια πίσω, οπότε ίσχυε ο αγορανομικός έλεγχος των τιμών.

«Είναι φανερό ότι η προειδοποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου για κίνδυνο επιστροφής στο 2004 τουλάχιστον στην περίπτωση της αγοράς καυσίμων έχει ξεπερασθεί», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Όπως τονίζει επίσης, με την επιβολή πλαφόν μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική ή / και τις τιμές διυλιστηρίου η κυβέρνηση «εκτίθεται για πολλοστή φορά ενώπιον του κλάδου και των καταναλωτών».

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι από τις 5 Οκτωβρίου έως σήμερα η τιμή διυλιστηρίου για την αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 5 λεπτά το λίτρο, γεγονός που, όπως σημειώνει, αποδεικνύει ότι «αλλού είναι η

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Skype από τη Microsoft


Την εξαγορά της εταιρείας διαδικτυακής επικοινωνίας Skype Global S.à r.l. έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων ολοκλήρωσε η Microsoft Corp. Σημειώνεται ότι η συμφωνία είχε προηγουμένως εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Skype ως νέου επιχειρηματικού τμήματος της Microsoft.

«Η Microsoft και η Skype θα παραμείνουν προσηλωμένες στον κοινό τους στόχο να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσα από όλες τις συσκευές, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αναβάθμιση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς χρήστες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η

Περικοπές αποδοχών για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων


Περικοπές αποδοχών για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

«Οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ως μορφή συνδικαλιστικής κινητοποίησης με απόφαση ή κάλυψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρούνται απεργίες, οι οποίες είναι προφανώς παράνομες και καταχρηστικές. Η παράνομη και καταχρηστική απεργία συνεπάγεται αντίστοιχη περικοπή αποδοχών και η περικοπή αυτή θα γίνει από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ή τον εκκαθαριστή

ΟΑΕΔ: Αύξηση 0,28% των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο


Αύξηση 0,28% παρουσιάζουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και ανέρχονται σε 695.259 άτομα.

Από αυτά 285.486 είναι άνδρες (ποσοστό 41,06%) και 409.773 είναι γυναίκες (ποσοστό 58,94%).
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,47% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 το 28,30% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών το 9,23%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,12%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) το 34,70%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 17,97% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,20%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 93,58% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,14% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,27%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 213.335 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 1.038 άτομα. Σε ποσοστό 84,88% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 6,33% είναι εκπαιδευτικοί

Όταν θα πάρουν φωτιά οι ασπίδες...


Μεταμορφωμένος τότε σε ταύρο ο Δίας μετήγαγε την Ευρώπη στη Δύση, μεταμορφωμένη σήμερα σε αποδιοπομπαίο τράγο η Ελλάδα επιστρέφει απ' τη Δύση.

Πού;  Εδώ; Δεν θα 'χει να πληρώσει ούτε το φως. Το ανέσπερον. Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο. Εμένα, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα, για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ...

Δεν είναι Πρωθυπουργός μου αυτός ο τύπος που πάει να κάνει τη Θράκη  Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό την Εντολή της Γερμανίας - ανοίγοντας έτσι έναν ακόμα δρόμο για την «αυτονόμηση» της περιοχής και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας...   Είναι πιθανόν αυτός ο ανιστόρητος να μη  γνωρίζει ότι οι Ναζί στην Κατοχή διακρίθηκαν εκτός των άλλων και στο σπορ του διαμελισμού της χώρας μας - ως  και ανεξάρτητο «Βασίλειο των Βλάχων»  στην Πίνδο έστησαν οι ολετήρες· όμως,  πώς να κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο της νέας Τάξης, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά ο

To φυλλικό οξύ λύνει τη... γλώσσα των παιδιών


Οι μέλλουσες μητέρες που δεν λαμβάνουν φυλλικό οξύ στην αρχή της εγκυμοσύνης τους ενδεχομένως να συμβάλλουν στο να καθυστερεί το παιδί τους να πει τις πρώτες του λέξεις, εκτιμά τώρα νέα αμερικανική μελέτη.


Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, οι έγκυοι που δεν λαμβάνουν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διπλασιάζουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν τα παιδιά τους σημαντική καθυστέρηση στον λόγο τους.

Εξετάζοντας συμπληρώματα και λέξεις


Στη μελέτη έλαβαν μέρος περίπου 40.000 γυναίκες από τη Νορβηγία, από τις οποίες (ενόσω βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο της εγκυμοσύνης τους) ζητήθηκε να δηλώσουν ποια συμπληρώματα λάμβαναν τέσσερις εβδομάδες πριν τη σύλληψη και ποια οκτώ εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

Τρία χρόνια αργότερα, οι ερευνητές επανήλθαν εξετάζοντας αυτή τη φορά τη λεκτική ικανότητα

Λιγότερη πρωτεΐνη, περισσότερες παρασπονδίες


Εάν επιλέγετε συχνά παχυντικά σνακ μεταξύ των γευμάτων, τότε πολύ πιθανόν να μην καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη. Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης βρετανών και αυστραλών ειδικών, σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων πρωτεΐνης μας κάνει πιο επιρρεπείς σε διατροφικούς πειρασμούς.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Σίδνεϊ διαπίστωσαν ότι μια μεγαλύτερη μερίδα πρωτεΐνης στο πιάτο - π.χ. κρέας, ψάρι, αβγά ή ξηροί καρποί - θα μπορούσε να μας απαλλάξει από την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τουλάχιστον ένα κιλό τον μήνα, εξαιτίας της κατανάλωσης παχυντικών σνακ.


Πρωτεΐνη εναντίον σνακ


Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες συνολικά 22 εθελοντών ηλικίας 18-51 ετών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πειράματος παρέμειναν

Ο καρκίνος στο πάγκρεας φαίνεται στο σάλιο!


Το σάλιο μας επιτελεί τελικώς πολύ περισσότερα από το να διασπά απλώς το γεύμα που μόλις φάγαμε. Μπορεί να αποτελέσει «εργαλείο» για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι άκρως επιθετική και τα τελευταία χρόνια έχει – δυστυχώς – γίνει ιδιαιτέρως γνωστή εξαιτίας του ότι στοίχισε τη ζωή διάσημων προσώπων όπως ο ηθοποιός Πάτρικ Σουέιζι αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Βακτηριακοί δείκτες


Τώρα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες ανακάλυψαν ότι ορισμένα βακτήρια του στόματος μπορούν να αποτελέσουν δείκτες για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος σώζοντας ζωές, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Gut».

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Τζέιμς Φάρελ συνέκρινε τα βακτήρια του στόματος 10 υγιών ατόμων καθώς και 10 ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος. Εντόπισε σημαντικές διαφορές

ΝΔ: Κανένας Μπαλασόπουλος δεν μπορεί να εκβιάζει την κοινωνία

«Με την επιμονή στη λάθος συνταγή και την υπερφορολόγηση του Ελληνικού λαού, η κυβέρνηση έχει στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «κατανοούμε απόλυτα όσους πλήττονται τόσο βάναυσα και στηρίζουμε τα δίκαιά τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα, καθώς και τους προπηλακισμούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης:

«Ξεκάθαρες κουβέντες:

Κανένας κ. Μπαλασόπουλος δεν μπορεί, ούτε να εκβιάζει την κοινωνία, ούτε να προπηλακίζει οποιονδήποτε, ούτε να καταλαμβάνει και να αποκλείει δημόσιους χώρους.

Επικαλούμενος μάλιστα τη δήθεν ανοχή της κοινωνίας.

Είναι αυτονόητο ότι παρόμοιες συμπεριφορές, από όποιον κι αν προέρχονται, είναι απόλυτα καταδικαστέες».

Πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα

Να επιβάλει πλαφόν στα καύσιμα αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης, για όσο διάστημα διαρκεί η απεργία των τελωνειακών.

Το πλαφόν τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα, με σκοπό να μην υπάρξουν κρούσματα κερδοσκοπίας, όπως αυτά στις αρχές της εβδομάδας.

Το ύψος του καθορίζεται με βάση τη

Υπουργική απόφαση για τον τρόπο καταβολής της διπλής έκτακτης εισφοράς


Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στη σχετική τροπολογία προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οπoία ρυθμίζεται:

α. Ο τρόπος απεικόνισης της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011, στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011, που θα αποσταλεί μέσα στο 2012 και

β. Ο ειδικότερος τρόπος καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011 σε δόσεις, ώστε να αποσυμφορηθεί -όπως αναφέρεται- η πίεση που προκαλείται από την ταμειακή καταβολή μέσα στο 2012, της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο του 2012 (με παρακράτηση) όσο και του 2011 (με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2011 ).

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη εισφορά για το 2012 θα παρακρατείται ανά μήνα, ενώ την ίδια χρονιά θα καταβληθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011 και η εισφορά

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή

Την ώρα που όλος ο πλανήτης έχει τα μάτια του στραμμένα στην Ελλάδα, ο αναλυτής γεωπολιτικών εξελίξεων της Nomura, Alastair Newton, ο οποίος προέβλεψε τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο πολύ πριν αυτές συμβούν, εξέδωσε μία ανάλυση στην οποία εκφράζει έντονες ανησυχίες για την ευρωζώνη.

Ο κ. Newton μάλιστα προβλέπει:

Ελλάδα: Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει τους στόχους που τέθηκαν κατά τη διάσωση της. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή

Πορτογαλία:
Συνεχίζονται οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προγραμμάτων λιτότητας. Φαίνεται να ακολουθεί τα βήματα της Ελλάδας.

Ισπανία:
Παρά την πρόοδο στα δημοσιονομικά, τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου την καθιστούν πρόσφορο έδαφος για τη

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τη μονάδα της Eurogendfor


Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή πληροφορίες περί έλευσης και παρουσίας της Ευρωπαϊκής Δύναμης χωροφυλακής (Eurogendfor) στην Ελλάδα, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος και Θ. Παφίλης.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε πως οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κατέληγε με την παρατήρηση πως «και η ανευθυνότητα έχει τα όρια της».

Επικαλούμενοι τις πληροφορίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι οι πρώτες μονάδες της Eurogendfor έφτασαν πριν από λίγες μέρες

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 52χρονου για αρχαιοκαπηλία


Στη σύλληψη ενός 52χρονου για αρχαιοκαπηλία προχώρησε την Πέμπτη η αστυνομία, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του και το αυτοκίνητό του.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Ειδικότερα πρόκειται για δύο σταυρούς – εγκόλπια, τέσσερα δαχτυλίδια εκ των οποίων δύο με σχηματισμό πλοχμού και ταινιόσχημη στεφάνη και δύο με δισκοειδή σφενδόνη, επτά νομίσματα, τμήμα από από χάλκινο επίμηκες αντικείμενο και τμήμα μετάλλου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων τρία χάλκινα δαχτυλίδια, τέσσερις σταυρούς, πέντε χάλκινα μικρά κύπελλα, ένα αργυρό παιδικό βραχιόλι,

Φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Στις καταθέσεις στην Ελβετία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ελβετίας, ενώ στο επίκεντρο θα τεθεί η επίτευξη συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, αντίστοιχη με αυτή που υπέγραψαν Ελβετία και Γερμανία.

«Πιέζουμε ώστε να επισπευσθεί αυτή η διαδικασία...Η Ελβετία είναι σε διαπραγμάτευση μαζί μας...Ζητούμε την επέκταση του μοντέλου που έχει διαμορφωθεί και σε εμάς», σημείωσε ο υπουργός.

Όσο για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό το 2009 αποκάλυψε ότι υπάρχουν άτομα που διακίνησαν μεγάλα ποσά αλλά δηλώνουν 1000 ευρώ εισόδημα.Επίσης είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες

ΑΔΕΔΥ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων


Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν όποιες μορφές αγώνα επιλέξουν (στάσεις εργασίας, καταλήψεις υπηρεσιών) στην Αθήνα και πανελλαδικά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Τους ζητεί ακόμη να λάβουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση ''κλειδωμένη σ’ ένα γραφείο'' με τους δανειστές, μακριά από τους εργαζόμενους και την κοινωνία που βρίσκονται στο δρόμο, επιμένει στην ψήφιση του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου, στο

Επιτροπή ελέγχων στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων ζητεί ο Ν. Νικολόπουλος

Τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχων στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα αποτελείται ειδικούς επιστήμονες, μέλη του κοινοβουλίου και ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος.


Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς κάθε αρμόδιο και συναρμόδιο υπουργείο μετά τις καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, σχετικά με εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως αναφέρει, στην απάντησή του ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης αρκείται μόνο σε αποτελέσματα προχείρων εξετάσεων και ελέγχων που διενήργησε τον περασμένο Μάιο, επιτροπή διερεύνησης, σχετικά με καταγγελία του κ. Σούρλα για τα καύσιμα στο Σικούριο Λάρισας.

Επίσης, όπως σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, ο υπουργός επισημαίνει πως οι καταγγελίες του κ. Σούρλα, όπως εστάλησαν στο Υπουργείο, διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού

Συνάντηση Χ.Παπουτσή με Γ. Καμίνη για το κέντρο της πρωτεύουσας


Συνάντηση με αντικείμενο τη συνεργασία της αστυνομίας και του δήμου της Αθήνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της πρωτεύουσας, είχαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.


Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε το δήμαρχο Αθηναίων ότι η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στη δημοτική αστυνομία, που έχει την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Όσο για τους χρήστες ναρκωτικών που βρίσκονται σε ορισμένα σημεία της πόλης, ο κ. Παπουτσής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αντιμετωπιστεί αμέσως με την υλοποίηση των εξαγγελιών του

Ελλείψεις σε καύσιμα από την απεργία των τελωνειακών


Σε κατάσταση τρόμου βρίσκεται η αγορά καυσίμων εν αναμονή της δεκαήμερης απεργίας των τελωνειακών. H επάρκεια της τροφοδοσίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εταιρειών του κλάδου, μπορεί να διασφαλισθεί για ένα τριήμερο, μέσα στο οποίο θα οργιάσουν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας από τους επιτήδειους. Tα πρώτα σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας, για όσα πρατήρια έχουν καταφέρει να φουλάρουν τις δεξαμενές τους, αφού ένας μεγάλος αριθμός δεν είναι σε θέση να το κάνει λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης, θα αρχίσουν να εμφανίζονται από την Kυριακή. Aπό σήμερα αναμένονται ουρές στα πρατήρια από τους καταναλωτές. Kύκλοι των διυλιστηρίων επισημαίνουν ότι η αποθεματοποίηση καυσίμων από πλευράς των εταιρειών στις αποθήκες τους δεν έχει νόημα, αφού η έξοδος των καυσίμων από τις εταιρείες στα πρατήρια απαιτεί την παρουσία τελωνειακού υπαλλήλου. H απεργία τους δεν θα επιτρέψει και τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, που ξεκινάει από αύριο. Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η μετάθεση της έναρξης των 48ωρων

«Την επόμενη βδομάδα η λίστα των μεγαλοοφειλετών»

Στόχος να δοθεί την επόμενη βδομάδα στη δημοσιότητα η λίστα των φυσικών προσώπων που έχουν μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο. «Υπάρχει λίστα 15.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν οφειλές 37 δισ.ευρώ. Περίπου 9.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και αποκάλυψε ότι σήμερα περιμένει θετική απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την άλλη βδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Όπως είπε: «Ανάμεσα σε αυτούς είναι πεθαμένοι, πτωχευμένοι».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας ότι «Δυστυχώς πρέπει να

Επίδειξη με αεροσκάφη στο Φλοίσβο

Ένα show με αεροσκάφη που θα εκτελούν ακροβατικές φιγούρες θα έχουν αύριο τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι Αθηναίοι που θα βρεθούν στις 12 στο Φλοίσβο.

Η Breitling Jet Team αποτελείται από έμπειρους πιλότους, πρώην πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, με πτητική εμπειρία έως και 7.000 ώρες πτήσεων.

Η επίδειξη γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένταξη του αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «100 ΧΡΟΝΙΑ

Ανάληψη ευθύνης για τους βανδαλισμός στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου

H οργάνωση «Φράξια Καταστροφέων Μαθητών» ανέλαβε με προκήρυξη, την οποία δημοσίευσε στο Διαδίκτυο, την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου, που τελούσε υπό κατάληψη μέχρι το περασμένο Σάββατο.

Οι άγνωστοι ξήλωσαν πόρτες, κατέστρεψαν θρανία και καρέκλες και δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές στο σχολείο.

Στην προκήρυξη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν περιμένουμε την κοινωνία να εξεγερθεί. Δεν περιμένουμε τους υποταγμένους μικροαστούς να ''ξεσηκωθούν'' επειδή τους κόβουν τον μισθό και τα επιδόματα τους. Αποφασίζουμε να δράσουμε στο εδώ και στο τώρα με κάθε μέσο ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Έχουμε ως στόχο την καταστροφή αυτού του σάπιου κόσμου».

Και δικαιολογούν την πράξη τους ως εξής: «Αποφασίσαμε να επιτεθούμε λυσσαλέα στον χώρο, ο οποίος μας φυλακίζει καθημερινά και έχει ως ρόλο την κατασκευή υπηκόων στο καθεστώς: το σχολείο μας. Στον χώρο αυτό ερχόμαστε καθημερινά σε αναμέτρηση με τους καθηγητές - τσιράκια της

«Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και το μέλλον του λαού»

«Θέλουμε τη στήριξη της Ρωσίας, όπως και της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας που μετέχουν στο ΔΝΤ» είπε πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο Ευ. Βενιζέλος.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν παρέχεται σε μια Ελλάδα που δεν είναι στο ευρώ. Οι εταίροι μας φοβούνται το ντόμινο που μπορεί να προκαλέσει η Ελλάδα με το χρέος της, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι η έξοδος από το ευρώ «οδηγεί στην εξαθλίωση και τη ζούγκλα».

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για θεσμική ισοτιμία των μελών, αλλά είπε ότι αυτή διαταράσσεται όταν «εμείς είμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση και προκειμένου να αποφύγουμε την κατάρρευση πάμε σε δανεισμό από ΔΝΤ και τις άλλες χώρες».

«Έχουμε υποχρέωση να πούμε στο λαό την αλήθεια. Βλέπετε τις παλλινωδίες της ευρωζώνης» είπε ο

Τρισέ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα


H Eλλάδα, η οποία πέτυχε να διαγραφεί το 21% του χρέους της προς τους ιδιώτες ομολογιούχους, αποτελεί ειδική περίπτωση και όλα τα άλλα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να μπορούν να αποπληρώσουν το σύνολο των χρεών τους, ξεκαθάρισε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ.

«(Οι ηγέτες της ευρωζώνης) έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση και σε ό,τι αφορά όλες τις άλλες χώρες, ο στόχος είναι να τιμήσουν πλήρως την υπογραφή των κυβερνήσεών τους. Θα έλεγα ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφισημία σε αυτό το ζήτημα», είπε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της όσον αφορά τη στήριξη των χρηματοοικονομικών αγορών που πλήττονται από την κρίση χρέους.

«Η ΕΚΤ έχει κάνει ό,τι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της σε εξαιρετικές περιστάσεις», ανέφερε ο Τρισέ. «Το απόλυτο δίχτυ ασφαλείας, βέβαια, είναι οι κυβερνήσεις. Το να

Καθυστερήσεις και σήμερα στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Καθυστερήσεις παρατηρούνται και σήμερα στις πτήσεις από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη βλάβη που σημειώθηκε εξαιτίας ολιγόλεπτης διακοπής ρεύματος στο κέντρο ελέγχου της περιοχής Αθηνών (ραντάρ) τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το κέντρο ελέγχου όπου έγινε η διακοπή ρεύματος, αποτελεί το κεντρικό σύστημα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας. Το σύστημα δεν επανήλθε άμεσα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις σε πτήσεις.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Αγγελος Σωτηρόπουλος, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, βλάβη υπέστησαν και τα δύο ups που στηρίζουν το σύστημα, παρ' όλο που οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μία στο εκατομμύριο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όπως έκανε γνωστό, ήδη η προμηθεύτρια εταιρεία προσπαθεί να επισκευάσει τουλάχιστον το ένα, αναγνώρισε ωστόσο πως αυτήν τη στιγμή το σύστημα δεν είναι αξιόπιστο και γι αυτό οι ελεγκτές

Ραντεβού «αγανάκτησης» αύριο σε όλο τον κόσμο!

«Είναι ώρα για μας να ενωθούμε. Είναι η ώρα γι' αυτούς να ακούσουν. Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε» είναι το σύνθημα της ιστοσελίδας «Ενωμένοι για μια παγκόσμια αλλαγή» (http://15october.net.), της διεθνούς κινητοποίησης που διοργανώνεται αύριο στις 15 Οκτωβρίου.

Αυτή η κινητοποίηση ξεπήδησε από τα κινήματα των Αγανακτισμένων (indignados) και το Occupy Wall Street. Συγκεντρώσεις διοργανώνονται από τη Νέα Υόρκη και διάφορες πόλεις

Θωμάς Ρομπόπουλος: Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα


Την παραίτησή του ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Είμαι ξεκάθαρος. Θα παραιτηθώ τη Δευτέρα και ας πάρει την έδρα μου ο επόμενος βουλευτής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόπουλος και εξηγώντας την οριστική όπως είπε, απόφασή του, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ

Κανονικά οι συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά λειτουργούν και σήμερα οι λεωφορειακές γραμμές στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι δεν

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ την άφιξη ξένου κλιμακίου καταστολής

Κατηγορηματικά διέψευσε η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και μπλογκς, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο αυτές τις ημέρες να φτάσει στην Αθήνα η ξένη ομάδα «EUROGENDFOR», η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση και καταστολή κρίσιμων καταστάσεων, κατόπιν υποτιθέμενου σχετικού αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, όπως αναρτήθηκε στο διαδικτυακό της ιστότοπο:

«Σχετικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναπαράγονται σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και τα οποία αφορούν την έλευση και την παρουσία ευρωπαϊκών δυνάμεων διαχείρισης κρίσιμων

Στο αυτόφωρο όσοι εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ενώ τα σκουπίδια δημιουργούν μία αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση στην Αθήνα.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος θα εκδώσει σήμερα στις 9 υγειονομική διάταξη, κάτι που συνεπάγεται πως θα

Στο δρόμο οι δάσκαλοι

Εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων έχει ορίσει την επόμενη εβδομάδα η Διδασκαλική Ομοσπονδία με κορύφωση τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ενώ την Τρίτη κηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας καθώς προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτήρια

Απεργούν από Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών

Σε δεκαήμερη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει λόγο για «τελειωτικό χτύπημα» στις κατακτήσεις του κλάδου με το σχέδιο νόμου περί μισθολογίου και λοιπών διατάξεων.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, συγκέντρωση την Τρίτη στις 11:00

Συνεχίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ολοκληρώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις φυλακές και την υποστελέχωσή τους.

Η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη από τις 8 το πρωί έως τις 11 και από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς

Στάση εργασίας σήμερα στο υπουργείο Άμυνας

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η κινητοποίηση αρχίζει στις 7 το πρωί και θα έχει διάρκεια τριών ωρών.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης

Απεργιακός πυρετός και σήμερα


Πανελλαδική αποχή μέχρι και τις 19 του μηνός πραγματοποιούν οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με

Χειρόφρενο σε ΜΜΜ και ταξί. Λειτουργεί μόνο ο Προαστιακός


Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό, θα παραμείνει για δεύτερη ημέρα το Λεκανοπέδιο, καθώς συνεχίζεται η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο

Ο καιρός στις 14.10.2011


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στα ηπειρωτικά καθώς επίσης στα βόρεια και δυτικά τμήματα του Αιγαίου με βροχές και τοπικές καταιγίδες και καλό καιρό στο υπόλοιπο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας και από αργά το βράδυ σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 26 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν

Γιατί κα Διαμαντοπούλου;


Είμαστε δύο αδέλφια. Εγώ είμαι μαθητής της Α' Λυκείου και η αδελφή μου της Γ' Λυκείου, σε δημόσιο σχολείο.

Στο δημοτικό είχα την τύχη να πηγαίνω σε ιδιωτικό σχολείο της γειτονιάς μου και να πηγαινοέρχομαι στο σπίτι μου με το σχολικό.

Έτσι δεν ήξερα τι θα πει κατάληψη, τι θα πει να μην έχεις βιβλία να διαβάσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος μαθητής για να πηγαίνει στο σχολείο του, εν μέσω απεργιών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Όταν ακούω λοιπόν κάποιους να μιλάνε κατά των ιδιωτικών σχολείων, δεν καταλαβαίνω γιατί. Από το νηπιαγωγείο μέχρι την έκτη δημοτικού, δεν έχασα ούτε μια διδακτική ώρα γιατί οι δάσκαλοί μου ήταν πάντα στη θέση τους. Πήρα τα 3 πρώτα πτυχία μου στα Αγγλικά δίνοντας εξετάσεις χωρίς να πηγαίνω φροντιστήριο ή να κάνω κάποιο ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι μου. Έμαθα να συννενοούμαι και σε μια δεύτερη γλώσσα που κάναμε.

Πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο, δυστυχώς οι γονείς μου δεν μπόρεσαν να με στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο και πήγα σε δημόσιο.

Εκεί είδα και τις διαφορές μου από τους μαθητές που είχαν πάει σε δημόσιο δημοτικό σχολείο. Είχα προχωρήσει και κατανοήσει καλύτερα τα μαθηματικά, τη γραμματική και το βασικότερο την ορθογραφία.

Ξεκινώντας λοιπόν το Γυμνάσιο, μετά από διάστημα ενός μηνός και ενώ δεν είχαμε ξεκινήσει να