www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στη φυλακή η συμμορία με τα καλάσνικοφ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για συμμετοχή στη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενους τους νεαρούς δράστες, μεταξύ αυτών και τον ανήλικο από την Αλβανία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειάς του.

Ο ανήλικος κατηγορούμενος, θα οδηγηθεί στη Στέγη Ανηλίκων Βόλου, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Αντίθετα, οι δικαστές επιφύλαξαν διαφορετική ποινική μεταχείριση στην 15χρονη, η οποία κατηγορείται μόνο για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η συμμετοχή της στις ληστείες, αν και η ίδια προανακριτικά είχε
ομολογήσει ότι γνώριζε πως η παρέα διέπραττε τέτοιου είδους αδικήματα.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας πάντως, όπως προκύπτει και από το πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, δέχεται ότι συμμετείχε σε έξι από τις 15 ληστείες ,αρνούμενος όμως ότι είχε ηγετικό ρόλο, όπως του χρεώνει το κατηγορητήριο. Επιπλέον, τηρεί αρνητική θέση και σε ό,τι αφορά τους βιασμούς και τις ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο εκ των θυμάτων των ληστειών.

«Σημειώνω ότι δεν ανάγκασα τη σύζυγο του…..με κανένα τρόπο να πιάσει το γεννητικό μου μόριο, καθώς εδώ και πέντε μήνες, μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο στα γεννητικά μου όργανα έχω σοβαρά προβλήματα στύσης ,από τα οποία έχει διαταχθεί σημαντικά η ψυχολογία μου.

Συνεπώς αρνούμαι κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της γυναίκας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα του απολογητικού υπομνήματός του ο κατηγορούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: