www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακός πυρετός και σήμερα


Πανελλαδική αποχή μέχρι και τις 19 του μηνός πραγματοποιούν οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με
τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ.

Συμπαράσταση στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ - ΙΚΑ), ανακοίνωσε ότι μαζί με 22 άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο, οργανώνει συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΣΕ - ΙΚΑ Στουρνάρη 30. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή.

Συνεχίζεται σήμερα και μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, 24ωρη απεργία σε όλα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία) την Τρίτη 18 Οκτωβρίου κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.


Ξεκινά σήμερα η 10ημερη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων. Η Ομοσπονδία τους έχει κηρύξει πέντε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων θα είναι η επόμενη για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισε ότι την Τρίτη 18/10 θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας.

Την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 η ΔΟΕ προχωρά σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

Τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών έχουν εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες, στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην γενική απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: