www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών


Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.

Το Πρωτοδικείο απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση προς τους εκπροσώπους του κλάδου ότι για κάθε παραβίαση της απόφασης θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

Η ανώτατη τιμή πώλησης αφορά την αμόλυβδη και τη Super βενζίνη καθώς και το πετρέλαιο κίνησης και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15/10/2011 και ώρα 00.01. Επιβάλλεται στη μέση τιμή ανά νομό της Πέμπτης, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτης Ξυνίδης επισήμανε πως σε ορισμένα πρατήρια διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητες
ανατιμήσεις και η απόφαση της κυβέρνησης έχει στόχο να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας. Πρόσθεσε πως το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη μετέπειτα στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.

Την αντίθεσή της στην απόφαση για επιβολή πλαφόν στην τιμή των καυσίμων λόγω της απεργίας των τελωνειακών εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι γυρίζει την αγορά 19 χρόνια πίσω, οπότε ίσχυε ο αγορανομικός έλεγχος των τιμών.

«Είναι φανερό ότι η προειδοποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου για κίνδυνο επιστροφής στο 2004 τουλάχιστον στην περίπτωση της αγοράς καυσίμων έχει ξεπερασθεί», επισήμανε σε σχετική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Όπως τόνισε επίσης, με την επιβολή πλαφόν μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική ή / και τις τιμές διυλιστηρίου η κυβέρνηση «εκτίθεται για πολλοστή φορά ενώπιον του κλάδου και των καταναλωτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: