www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Υπουργική απόφαση για τον τρόπο καταβολής της διπλής έκτακτης εισφοράς


Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς από μισθωτούς και συνταξιούχους, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στη σχετική τροπολογία προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οπoία ρυθμίζεται:

α. Ο τρόπος απεικόνισης της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011, στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011, που θα αποσταλεί μέσα στο 2012 και

β. Ο ειδικότερος τρόπος καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης του 2011 σε δόσεις, ώστε να αποσυμφορηθεί -όπως αναφέρεται- η πίεση που προκαλείται από την ταμειακή καταβολή μέσα στο 2012, της εισφοράς αλληλεγγύης τόσο του 2012 (με παρακράτηση) όσο και του 2011 (με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2011 ).

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη εισφορά για το 2012 θα παρακρατείται ανά μήνα, ενώ την ίδια χρονιά θα καταβληθεί με το εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος του 2011 και η εισφορά
αλληλεγγύης του 2011.

«Η έκτακτη εισφορά του κ. Βενιζέλου που επιβάλλεται για το 2012 και παρακρατείται άμεσα, φορολογεί εισοδήματα που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποκτηθούν, με δεδομένα τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τις μειώσεις μισθών», σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία εισφορά «που προεξοφλεί και για το 2012 την ανικανότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην οποία ενδημεί η οργανωμένη διαφθορά, να συλλάβει τη φοροδιαφυγή».

«Είναι στην πραγματικότητα μια εισφορά "αλληλεγγύης" των εντίμων φορολογουμένων στους φοροφυγάδες, αφού η κάλυψη των ελλειμμάτων από τους έντιμους, διευκολύνει τους διεφθαρμένους στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους», παρατήρησε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ «διευκολύνει επίσης το πολιτικό σύστημα να διατηρήσει για λίγο ακόμα τις ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τα εφάπαξ σε πενηντάχρονους και τις άλλες αργομισθίες των κομματικών στρατών».

Όπως είπε, πρόκειται για μία εισφορά που «επιβάλλει η παρασιτική Ελλάδα, που εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα, στην παραγωγική Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: