www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ολοκληρώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις φυλακές και την υποστελέχωσή τους.

Η στάση εργασίας είναι προγραμματισμένη από τις 8 το πρωί έως τις 11 και από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς
τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%».

Παράλληλα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο». Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και καταγγέλλει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: