www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Skype από τη Microsoft


Την εξαγορά της εταιρείας διαδικτυακής επικοινωνίας Skype Global S.à r.l. έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων ολοκλήρωσε η Microsoft Corp. Σημειώνεται ότι η συμφωνία είχε προηγουμένως εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Skype ως νέου επιχειρηματικού τμήματος της Microsoft.

«Η Microsoft και η Skype θα παραμείνουν προσηλωμένες στον κοινό τους στόχο να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσα από όλες τις συσκευές, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αναβάθμιση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς χρήστες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η
Microsoft.

«Το Skype είναι μία υπηρεσία φαινόμενο και ένα brand που έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Στιβ Μπάλμερ, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft. «Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα του Skype για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους - οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε», πρόσθεσε.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο Τόνι Μπέιτς, διευθύνων σύμβουλος της Skype, θα αναλάβει άμεσα τη θέση του προέδρου του Τμήματος Skype της Microsoft, αναφερόμενος απευθείας στον Στιβ Μπάλμερ.

Το Τμήμα Skype θα συνεχίσει να προσφέρει τα υπάρχοντα προϊόντα σε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Μακροπρόθεσμα, το Skype θα ενσωματωθεί σε μια σειρά προϊόντων της Microsoft προκειμένου αφενός να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερα κοινά και αφετέρου να ενισχυθεί η ανάπτυξή του ως ένα κορυφαίο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι του Skype θα συνεχίσουν να εργάζονται στα γραφεία σε όλο τον κόσμο, αναφέρει η Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: