www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πωλείται ...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ χώρα, πλήρως χρεοκοπημένη, έκταση 131944 τ.χλμ, με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλά ποσοστά ανεργίας .

Σε καίρια γεωγραφική θέση με υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους.

Με πληθώρα σκανδάλων - πλήρης ατιμωρησία.

Εγγυημένη εξαπάτηση, μακρόχρονη

Τεχνικά προβλήματα ...

Η ανανέωση του blog θα συνεχιστεί, μόλις ξεπεραστούν κάποια τεχνικά προβλήματα με το Google.

Υπ. Παιδείας: Μηνύσεις για τους βανδαλισμούς στα σχολεία


Μηνυτήριες αναφορές έχουν γίνει στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστική των ζημιών που έχουν γίνει σε σχολικά κτήρια στη διάρκεια των καταλήψεων, οι οποίες βαίνουν μειούμενες, είναι η εικόνα που παρουσίαζε χθες το 5ο Λύκειο Ζωγράφου μετά από κατάληψη 15 ημερών. Γραφεία, καρέκλες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάθε είδους εξοπλισμός, όπως και τρεις αίθουσες προκάτ του ισογείου, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ώστε η

«Κρυφός κίνδυνος» σε προϊόντα χωρίς ζάχαρη


Λανθασμένη φαίνεται ότι είναι η αίσθηση ασφάλειας που δίνουν στους καταναλωτές διάφορα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, όπως αναψυκτικά και τσίχλες, καθώς σύμφωνα με ερευνητές στην πραγματικότητα μπορούν να βλάψουν τα δόντια και παράλληλα να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ είναι μάλλον απίθανο να βοηθήσουν στην μείωση του βάρους.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Βοστόνης και της Νεβάδα στις ΗΠΑ και του Ελσίνκι στη Φινλανδία, διαπίστωσαν ότι τέτοια προϊόντα (που διαφημίζονται ως πιο υγιής εναλλακτική λύση, σε σχέση με τα προϊόντα με ζάχαρη) συχνά περιέχουν οξειδωτικά πρόσθετα, τα οποία μπορεί να διαβρώσουν την αδαμαντίνη των δοντιών.

Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «κρυφό κίνδυνο» που υπάρχει σε διάφορα προϊόντα χωρίς ζάχαρη, ενώ επισημαίνουν ότι κακώς οι καταναλωτές έχουν τυφλή εμπιστοσύνη σε τέτοια προϊόντα.

Αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι αν και μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ομάδα υποκατάστατων ζάχαρης, οι σακχαρο-αλκοόλες ή πολυόλες, όντως μειώνουν -σε σχέση με την ζάχαρη- τον κίνδυνο

Νέες καταλήψεις σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, δημαρχεία


Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις εργαζομένων σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημαρχεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

Εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στο υπουργείο Ανάπτυξης στο κτήριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

Υπό κατάληψη τελούν η διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και η Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Κατάληψη πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό Αθηνών», ενώ συνεχίζονται και οι καταλήψεις δημοτικών κτηρίων, γκαράζ, δημαρχείων και

Θεσμικό όργανο μακροοικονομικής διαχείρισης της ευρωζώνης, προτείνει ο Θ. Πάγκαλος


Την άμεση δημιουργία, εντός του έτους, ενός νέου θεσμικού οργάνου στην Ε.Ε. «που να απαντά σε πολιτικά κριτήρια», για τη διαχείριση των μακροοικονομικών ισορροπιών της ευρωζώνης, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αργά χθες το απόγευμα στο Παρίσι.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Πάγκαλου στη γαλλική πρωτεύουσα για να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Λούβρου, «Το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Η αρχαία Μακεδονία».

«Η λύση για την αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προβλήματος στο σύνολό του», τόνισε μεταξύ άλλων, «είναι η άμεση δημιουργία, εντός του έτους, ενός νέου θεσμικού οργάνου που να απαντά σε πολιτικά κριτήρια. Ενός οργάνου ικανού να παίρνει τάχιστα αποφάσεις, το οποίο θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί και να εγγραφεί στη Συνθήκη. Οπως η Κομισιόν διαχειρίζεται για παράδειγμα την Αγροτική Πολιτική, ένα τέτοιο πολιτικό όργανο θα εξασφαλίζει τις μακροοικονομικές ισορροπίες της ευρωζώνης» και στη συνέχεια εκτίμησε πως

Απεργία διαρκείας σε διυλιστήρια, χημική βιομηχανία

Σε απεργία διαρκείας προχωρά από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ), αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

«Το σχέδιο νόμου που μας παραχωρεί, σαν να είμαστε αντικείμενα, στα αφεντικά της κυβέρνηση, πρέπει να αποσυρθεί. Αν δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση, ας αποσυρθεί αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΔΧΒ, η οποία δηλώνει ότι σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, αποφάσισε να ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα.

«Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να είναι σαν τους

Σύγκρουση δυο πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά


Συγκρούστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ» με το «EUROPEAN EXPRESS», με συνέπεια να προκληθούν ζημιές και στα δύο πλοία και να απαγορευθεί ο απόπλους τους.

Συγκεκριμένα, το «Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ», ενώ απέπλεε με 127 επιβάτες για το δρομολόγιο Μήλος - Φολέγανδρος - Σίκινος - Ια - Θήρα - Ανάφη, πιθανόν εξ αιτίας του ισχυρού ανέμου, παρασύρθηκε και έπεσε πάνω στο «EUROPEAN EXPRESS» το οποίο ήταν δεμένο, αφού είχε

Ο καιρός στις 11.10.2011


Βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο, την Κρήτη και την Ανατολική Στερεά, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 22 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με τάση εξασθένηση από το απόγευμα και μετά. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ανατολικά τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και το πρωί στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις