www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Υπ. Παιδείας: Μηνύσεις για τους βανδαλισμούς στα σχολεία


Μηνυτήριες αναφορές έχουν γίνει στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστική των ζημιών που έχουν γίνει σε σχολικά κτήρια στη διάρκεια των καταλήψεων, οι οποίες βαίνουν μειούμενες, είναι η εικόνα που παρουσίαζε χθες το 5ο Λύκειο Ζωγράφου μετά από κατάληψη 15 ημερών. Γραφεία, καρέκλες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάθε είδους εξοπλισμός, όπως και τρεις αίθουσες προκάτ του ισογείου, είχαν καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, ώστε η
αναπλήρωση να γίνει εντός του διανυόμενου τριμήνου.

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε έγγραφο υπενθύμισης των νομικών και των ηθικών υποχρεώσεων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: