www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Βόμβα Λοβέρδου! Θα κλείσουν οι ΔΕΚΟ που χρωστούν στα ταμεία

Όσες ΔΕΚΟ δεν κάνουν ρύθμιση μέχρι τον Οκτώβρη για τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία τότε κι αυτές θα βάλουν λουκέτο.


"Όσοι εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε τις εταιρίες. Και αν ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστάνε, η απάντηση είναι ότι και αυτές θα κλείσουν» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ΔΕΚΟ έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις εισφορές που έχουν πλέον σταματήσει να καταβάλλουν στα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα και τα ταμεία με τη σειρά τους να δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

"Εξαντλώντας κάθε περιθώριο, με τον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα, μειώσαμε κατά

Σε στάση πληρωμών θα προχωρήσει ο δήμος Πειραιά

Από τις 13 Αυγούστου ο δήμος Πειραιά θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Φασούλας, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Πειραιάς αδυνατεί να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις του, ακόμη και να πληρώσει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον Π. Φασούλα, αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο είναι η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω

Τεστ αίματος ανιχνεύει τον καρκίνο των ωοθηκών

΄Ενα πειραματικό τεστ που βασίζεται σε χρήση αντισωμάτων τα οποία ανιχνεύουν όγκους των ωοθηκών εμφάνισε ακρίβεια της τάξεως του 94% στο πλαίσιο μικρού εύρους δοκιμής, σύμφωνα με υπευθύνους της βελγικής εταιρείας ΜabCure η οποία το ανέπτυξε.

Αν ο καρκίνος των ωοθηκών ανιχνευθεί εγκαίρως μπορεί να θεραπευθεί, ωστόσο το 70% των ασθενών διαγιγνώσκονται με τη νόσο όταν αυτή είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Και αυτό διότι τα συμπτώματα του συγκεκριμένου καρκίνου δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Οι ειδικοί της ΜabCure σχεδίασαν μονοκλωνικά αντισώματα στο εργαστήριο, πρωτεΐνες δηλαδή του

Επιδίδονται στους απεργούς τα φύλλα πορείας

Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης που απεργούν. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα.


Η διαδικασία αποστολής των εγγράφων κλήτευσης σε όλες τις νομαρχίες της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη, σε εφαρμογή της απόφασης του πρωθυπουργού για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Όπως δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έχουν ήδη λάβει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση των

Περιττό σε πολλές περιπτώσεις το «φιλί της ζωής»

Η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, δηλαδή η διοχέτευση αέρα στόμα με στόμα στα έκτακτα περιστατικά, δεν είναι απαραίτητη, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες. Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το λεγόμενο «φιλί της ζωής» δεν αποκλείεται ακόμα και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.

Συγκεκριμένα, μια αμερικανική και μια σουηδική μελέτη, υποστηρίζουν ότι στις επείγουσες περιπτώσεις, όπου επιχειρείται η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, αρκεί η συμπίεση του στήθους με τα χέρια.


Οι δύο έρευνες δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine.

Μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι στα επείγοντα περιστατικά, η απλούστερη μέθοδος είναι αυτή που έχει

Αλ. Τσίπρας: «Όχι» λατομείο στο Ελαφονήσι

Στήριξη στους αγώνες των κατοίκων του Ελαφονησίου Χανίων ενάντια στα σχέδια κατασκευής λατομείου στην περιοχή υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. «Πρόκειται για ένα έγκλημα που δεν πρέπει να το αφήσουμε να υλοποιηθεί», υπογράμμισε.


"Το Ελαφονήσι είναι ένας τόπος παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς. Κι όμως κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα επιμένουν, με την ανοχή ή τη συνενοχή της κεντρικής εξουσίας και της περιφέρειας της

Αναστολή προσλήψεων και στους δήμους

Εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιείται ότι η αναστολή των προσλήψεων επεκτείνεται στους δήμους και στις κοινότητες της χώρας εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι τελευταίοι που θα διοριστούν είναι όσοι είδαν το όνομά τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι την έναρξη της ισχύος του Μνημονίου, δηλαδή τη 19η Μαΐου.

Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο υφυπουργός, Γ. Ντόλιος, διευκρινίζεται πως "για το διορισμό των επιτυχόντων που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν μέχρι 31-12-2009, αλλά και για αυτούς που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά την 1-1-2010 ισχύουν ομοίως οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 του

Παρανομίες στην ΕΡΤ έδειξαν τα πορίσματα

Κακοδιοίκηση, αδιαφάνεια, παράνομες αναθέσεις και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ κατά την περίοδο της διοίκησης Παναγόπουλου διαπιστώνουν οι επιθεωρητές-ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης υπό τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ Αριστείδη Μπουρδάρα. Τα πορίσματα- εκθέσεις από τις δύο επιθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση παραδόθηκαν στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Οι εκθέσεις έχουν ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών που προκύπτουν από τον έλεγχο, ενώ οι επιθεωρητές ζητούν από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση πειθαρχικών διώξεων εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ σε βάρος των οποίων προκύπτουν ευθύνες. Παράλληλα ο κ. Γερουλάνος έδωσε εντολή για άμεση σύγκλιση έκακτου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΡΤ προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την

Υπό εξέταση η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άφησε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

«Δεν κινούμαστε δογματικά. Θα δούμε τι επιβάρυνση θα έχει στην ατμόσφαιρα με τα σωματίδια και με τι είδους καύσιμο επιτυγχάνεται η μικρότερη επιβάρυνση και θα αποφασίσουμε», είπε η υπουργός.


Η υπουργός εξήγγειλε τον συνολικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Θεσσαλονίκης ο οποίος θα είναι έτοιμος να ανακοινωθεί στο τέλος του χρόνου. Είχε συνάντηση με φορείς της πόλης στον Οργανισμό Ρυθμιστικού (ΟΡΘ), με τη συμμετοχή του υφυπουργού υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

«Πάμε σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την πόλη τόσο σε ένα σύνολο υποδομών αλλά κυρίως σε επίπεδο χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Στόχος μας είναι η προώθηση βιώσιμων, ήπιων

Νέος πλοηγός MLS Destinator για το iPhone

Στην ανάπτυξη του νέου οδηγού πλοήγησης MLS Destinator ειδικά για τα κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple προχώρησε η ελληνική εταιρία MLS Πληροφορική, όπως ανακοίνωσε.
Η νέα εφαρμογή για το iPhone αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των επενδύσεων που υλοποιεί η MLS εδώ και ένα χρόνο πάνω στην πλατφόρμα της Apple.


H πρώτη εφαρμογή αφορά την ελληνική αγορά και περιλαμβάνει ενημερωμένα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας (γεωγραφική κάλυψη 99%) και της Κύπρου (γεωγραφική κάλυψη 80%).

Το MLS Destinator για iPhone έχει ήδη υποβληθεί στην Apple και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα διατίθεται μέσω του ελληνικού καταστήματος App Store.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Apple, σήμερα περίπου 70 εκατομμύρια συσκευές iPhone, που

Βλαστοκύτταρα επιτρέπουν την αναγέννηση κατεστραμμένων αρθρώσεων

Η χρήση βλαστοκυττάρων θα επιτρέπει στο μέλλον στους γιατρούς να αναγεννούν τις κατεστραμμένες ή άρρωστες αρθρώσεις ασθενών. Τη νέα, πολλά υποσχόμενη, τεχνική, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Προς το παρόν, η μέθοδος επέτρεψε την αναγέννηση αρθρώσεων σε κουνέλια.


Μελλοντικά όμως μπορεί να δοκιμαστεί σε ανθρώπους και να ωφελήσει άτομα που πάσχουν από σοβαρή αρθρίτιδα ή άλλες παθήσεις.

Οι επιστήμονες, υπό τον καθηγητή Τζέρεμι Μάο του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Κολούμπια, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Ήταν η πρώτη φορά που, στο πλαίσιο του συνεχώς εξελισσόμενου πεδίου της αναγεννητικής

Σκόπιμη διαρροή προσωπικών στοιχείων 100 εκατ. χρηστών του Facebook στο διαδίκτυο

Προσωπικά δεδομένα 100 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, δηλαδή του ενός πέμπτου του συνόλου διεθνώς, «υποκλάπηκαν» και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από ένα «λευκό» χάκερ-σύμβουλο σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ο οποίος θέλει με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει το πρόβλημα παραβίασης απορρήτου, το οποίο αντιμετωπίζουν οι χρήστες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Ο Ρον Μπόουλς, σύμφωνα με το BBC, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα για να «σκανάρει» τα προφίλ του Facebook, συλλέγοντας δεδομένα που δεν αποκρύπτονται από τις προσωπικές ρυθμίσεις των χρηστών. Η λίστα, που κυκλοφορεί πλέον στο Ίντερνετ σε ελεύθερο αρχείο, το οποίο μπορεί κάποιος να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του, περιλαμβάνει τη διεύθυνση (URL) των προφίλ των χρηστών, το όνομά τους και τη μοναδική ταυτότητά τους (ID).


Το αρχείο με τα στοιχεία έχει γίνει ήδη «σουξέ» στο διαδίκτυο και, για παράδειγμα, στο Pirate Bay, την μεγαλύτερη στον κόσμο υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων, η λίστα των χρηστών έχει γίνει download

Καταδικάζει το ΠΑΜΕ την απόφαση της επιστράτευσης των οδηγών φορτηγών

Για «αισχρή προπαγάνδα και ψέματα» που συνοδεύουν το μέτρο της επιστράτευσης των οδηγών φορτηγών κατηγορεί το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση, ενώ χαρακτηρίζει «βρώμικο» το ρόλο των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΣΕΕΒΕ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων.


"Μέσα από τη φωτιά και σίδερο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί την εργατική τάξη της χώρας και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών.

"Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου" υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ υποστηρίζει τα εξής: "H κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως

Μειώνεται η θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Θητεία διάρκειας 15 μηνών θα υπηρετούν πλέον οι αντιρρησίες συνείδησης. Μέχρι σήμερα, η θητεία τους διαρκούσε 18 μήνες.

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον τρόπο αυτό, η θητεία των αντιρρησιών συνείδησης "έρχεται πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα".


Επίσης, υπογράμμισε ότι με τη μείωση της θητείας, λύνεται και το θέμα που προέκυπτε όταν κάποιος δήλωνε αντιρρησίας συνείδησης

Στα 35 χρόνια η υποχρεωτική παραμονή στις ένοπλες δυνάμεις

Το σχέδιο νόμου για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι ένστολοι, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 35 έτη υποχρεωτική παραμονή στην υπηρεσία.


Επίσης, προβλέπεται η διπλή επετηρίδα.

Στο βαθμό του αρχαίου συνταγματάρχη, οι ένστολοι, από εδώ και πέρα, θα έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια, που

Μειώνεται το φυτοπλαγκτόν της Γης

Με μέσο ετήσιο ρυθμό 1% μειώνεται εδώ και περίπου έναν αιώνα, το θαλάσσιο φυτοπλαγκτόν, το σύνολο των απειράριθμων μικροσκοπικών οργανισμών που «καταβροχθίζουν» αέρια του θερμοκηπίου και τρέφουν - άμεσα ή έμμεσα - κάθε ζωντανό πλάσμα των ωκεανών. Αυτό διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Οι επιστήμονες προειδοποιειούν ότι εάν η τάση συνεχιστεί, θα αποδιοργανώσει τις αλυσίδες τροφής στις θάλασσες του πλανήτη μειώνοντας κι άλλο τα ψάρια που αλιεύονται για ανθρώπινη κατανάλωση.


Παράλληλα, εκτιμούν ότι θα επιταχυνθεί η κλιματική αλλαγή.

Η έρευνα κράτησε τρία χρόνια. Πραγματοποιήθηκε υπό τον καθηγητή Ντάνιελ Μπόις του

ΕΣΕΕ: Έκκληση για λύση της απεργίας των φορτηγών

Να λύσουν την απεργία μόνοι τους, «με προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσει τώρα διάλογος», κάλεσε σήμερα τους βυτιοφορείς ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, ώστε «να μην δώσουν την ικανοποίηση της επιστράτευσής τους».


Ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι η απόφαση για επίταξη θέτει σε αμφισβήτηση την πρόθεση των κυβερνώντων για ουσιαστικό διάλογο και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, οι κακοί χειρισμοί, η αδιαλλαξία, το πείσμα, ο τρόπος και ο χρόνος επιβολής του "μεταλλαγμένου"

Συμβουλές της ΕΚΠΟΙΖΩ για τα αεροπορικά ταξίδια

Με αφορμή την αυξημένη αεροπορική κίνηση λόγω των καλοκαιρινών διακοπών η ένωση καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ ενημερώνει τους καταναλωτές για τα δικαιώματα τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των επιβατών σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ έχουν ως εξής: "Αν έχετε εισιτήριο, φθάστε την καθορισμένη ώρα και πραγματοποιήστε τον έλεγχο εισιτηρίου έγκαιρα, αλλά αν η αεροπορική εταιρία, εφόσον ανήκει σε χώρα της Ε.Ε., αρνηθεί την επιβίβασή σας λόγω έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων, αντικατάστασης αεροσκάφους με μικρότερο και για λόγους ασφάλειας επιβατών, έχετε δικαίωμα : -

Οι 5 απειλές του καλοκαιριού για όσους έχουν «ζάχαρο»

Επικίνδυνος είναι ο συνδυασμός ζέστης - υγρασίας για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη _ είτε είναι τύπου 1 είτε τύπου 2. Ωστόσο, πολλοί ασθενείς δεν το ξέρουν ή δεν του δίνουν την απαιτούμενη σημασία, με επακόλουθο να διακινδυνεύουν να παρουσιάσουν υπογλυκαιμικά επεισόδια, αφυδάτωση, θερμοπληξία και άλλα νοσήματα που σχετίζονται με τη ζέστη.


Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι πάρα πολύς συχνός και η συχνότητά του αυξάνεται διαρκώς. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 οι πάσχοντες από διαβήτη ήταν περίπου 250.000, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 800.000.

Πανελλαδική μελέτη των Ιατρικών Σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Κρήτης που πραγματοποιήθηκε τη διετία 2003 - 2004 σε 9.669

«Πάγωμα» κρατήσεων από το εξωτερικό διαπιστώνουν οι ξενοδόχοι

Την διαπίστωσή του ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό για την Ελλάδα έχουν «παγώσει», λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Όπως επισήμανε ο Αν. Ανδρεάδης, προ της απεργίας, καθημερινά προγραμματίζονταν 100.000 νέες κρατήσεις.


Ειδικότερα, στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ υπογράμμισε ότι χιλιάδες επισκέπτες από Ρωσία,

Στο «φως» αρχαιολογικά ευρήματα στην Πάφο της Κύπρου

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Χαλκολιθικής και Ελληνιστικής περιόδου στην Κύπρο, ήρθαν στο φως στη Γερόνησο, το μικρό νησί απέναντι από την ακτή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην επαρχία Πάφου.


Οι ανασκαφές διεξάγονταν από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Joan Breton Connelly.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, αναφέρει ότι τα 19 μέλη της αρχαιολογικής αποστολής ξεκίνησαν τις εργασίες τους στις 16 Μαΐου και διερεύνησαν τρεις βασικές περιοχές στο νησί.

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν το Ελληνιστικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα, που σχετίζεται με την προετοιμασία και την κατανάλωση τροφίμων και βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό τμήμα του νησιού, η

"Ξεκλειδώνουν" τα κλειστά επαγγέλματα: Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί - Ερχεται η σειρά των ταξί

Τέλος με νομοσχέδιο σκούπα βάζει η κυβέρνηση σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα ως το τέλος του χρόνου. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.


Δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και ορκωτοί λογιστές παίρνουν σειρά, μετά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους που θα γίνει με νομοσχέδιο “σκούπα” μέχρι το τέλος του χρόνου.

“Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν για να πέσουν οι τιμές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη είχε πει ότι ενημέρωση την τρόικα για τις προθέσεις τις κυβέρνησης να ρυθμίσει συνολικά, με ενιαίο νομοσχέδιο για όλα τα επαγγέλματα και όχι για το καθένα χωριστά.

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί δέσμευση έναντι της τρόικας που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο.

Αν και σύμφωνα με το μνημόνιο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προτείνει τη σχετική νομοθεσία μέχρι το τέλος του χρόνου και να ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011, φαίνεται πως

Λήγει αύριο η προθεσμία να δηλώσετε τα καρτοκινητά σας

Μια ημέρα έμεινε για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων με τα στοιχεία των κατόχωντους, καθώς η προθεσμία λήγει αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου.


Μέχρι σήμερα, περίπου το 85% των κατόχων καρτοκινητών έχει δηλώσει τα στοιχεία του, ενώ όσοι δεν το κάνουν, χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση.

Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού έγγραφου (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.).

Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», αν επιθυμούν να φαίνεται το

Ένταση στο υπουργείο Μεταφορών

Νέα κρίσιμη συνάντηση διεξάγεται σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών, αυτή τη φορά ανάμεσα σε εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΦΔΧ και τον ίδιο τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα.


Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο, καθώς από το πρωί συγκεντρωμένοι είναι τουλάχιστον 200 επαγγελματίες, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχειρούν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν μέρος των συγκεντρωμένων πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείο, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σάμο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτήν την ώρα στο Κοκκάρι του Δήμου Βαθέος Σάμου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 17 οχήματα, 64 εθελοντές με 30 εθελοντικά οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη και

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σταθμό «Ανθούπολη»

Από τις 8 η ώρα σήμερα το πρωΐ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σταθμό «Ανθούπολη» στον Δήμο Περιστερίου.


Βάσει των παραπάνω θα γίνει:

• Αμφιδρόμηση της Λ. Θηβών στο τμήμα της από την οδό Π. Τσαλδάρη μέχρι την οδό Αγ. Βασιλείου.

• Απόδοση στην κυκλοφορία της οδού Αναπαύσεως στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την Λ. Θηβών.

• Αμφιδρόμηση της οδού Αγ. Βασιλείου στο τμήμα της από την οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Π. Τσαλδάρη.

• Αμφιδρόμηση της οδού Δωδεκανήσου στο τμήμα της από την οδό Αγ. Βασιλείου μέχρι την Λ.

Τέταρτη μέρα αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Παραμένουν για τέταρτη μέρα έξω από το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ του 2008. Μάλιστα φαίνεται πως αρχίζουν να συμμετέχουν επιτυχόντες και από άλλα μέρη της Ελλάδας, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον ΄΄τοίχο της γνώσης΄΄, το οδόφραγμα από τα βιβλία τους που έχουν στήσει στην είσοδο της οικονομικής υπηρεσίας. Οι οικονομολόγοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως δεν έχουν αποκλείσει το τμήμα συντάξεων που λειτουργεί κανονικά, σεβόμενοι τους απλούς πολίτες και κερδίζοντας την υποστήριξή τους, παρα μόνο το τμήμα του Λογιστηρίου

Ο καιρός σήμερα 29.07.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις κατά τόπους στα ορεινά μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 31 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 20 ως 33 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 ως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 ως 29 - 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα και το Αν. Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου

Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα κεντρικά και νοτιοανατολικά έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων