www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τέταρτη μέρα αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Παραμένουν για τέταρτη μέρα έξω από το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ του 2008. Μάλιστα φαίνεται πως αρχίζουν να συμμετέχουν επιτυχόντες και από άλλα μέρη της Ελλάδας, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον ΄΄τοίχο της γνώσης΄΄, το οδόφραγμα από τα βιβλία τους που έχουν στήσει στην είσοδο της οικονομικής υπηρεσίας. Οι οικονομολόγοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως δεν έχουν αποκλείσει το τμήμα συντάξεων που λειτουργεί κανονικά, σεβόμενοι τους απλούς πολίτες και κερδίζοντας την υποστήριξή τους, παρα μόνο το τμήμα του Λογιστηρίου
που δεν έχει επαφή με το κοινό.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, αναφορικά με τον εκκρεμή διορισμό στο υπουργείο οικονομικών 877 νέων οι οποίοι είναι επιτυχόντες στο διαγωνισμό 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ.

Η ερώτηση έχει ως εξής :

«Οι 877 νέοι άνθρωποι που πέτυχαν στο διαγωνισμό 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ, πίστεψαν στο κράτος, τους νόμους και την αξιοκρατία και αποφάσισαν να διεκδικήσουν μια θέση στο υπουργείο οικονομικών μέσα από τις διαδικασίες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Δώσανε εξετάσεις και περάσανε. Βγήκαν τα οριστικά τους αποτελέσματα και κλήθηκαν από το υπουργείο να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αναλάβουν υπηρεσία. Οι περισσότεροι παραιτήθηκαν από τις προηγούμενες δουλειές τους και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετακόμισαν στον τόπο που διορίστηκαν.

Όμως, ενώ έχουν παρέλθει ο νόμιμες προθεσμίες για τον διορισμό τους από τις αρχές Μαρτίου, ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Οι θέσεις που θα στελεχώσουν αποτελούν θέσεις κλειδιά για την στελέχωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Άρα, με την μη πρόσληψη τους, το κράτος ζημιώνεται οικονομικά, δεν ωφελείται.

Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο για τη μη πρόσληψή τους είναι οι δεσμεύσεις του προς την τρόικα για πάγωμα των προσλήψεων.

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από γραπτό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2008 και ως εκ τούτου δεν αποτελούν νέες προσλήψεις.

Επειδή σχετική γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρει ότι είναι παράνομη η καθυστέρηση της πρόσληψής τους, οπότε θα δικαιωθούν δικαστικά και το κράτος (δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης) θα κληθεί να πληρώσει αναδρομικά για υπηρεσίες που δεν προσφέρανε.

Επειδή ενόψει της προσδοκίας του διορισμού τους προέβησαν σε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Αν και πότε προτίθεται να ολοκληρώσει το διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ;»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιωάννης Καραμπέλκος
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θεοδώρου Μάριος
Δεσποτάκη Ολυμπία
Τριανταφύλλου Γιώργος
Παπασταθόπουλος Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια: