www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Καταδικάζει το ΠΑΜΕ την απόφαση της επιστράτευσης των οδηγών φορτηγών

Για «αισχρή προπαγάνδα και ψέματα» που συνοδεύουν το μέτρο της επιστράτευσης των οδηγών φορτηγών κατηγορεί το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση, ενώ χαρακτηρίζει «βρώμικο» το ρόλο των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΣΕΕΒΕ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων.


"Μέσα από τη φωτιά και σίδερο η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου" αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καλεί την εργατική τάξη της χώρας και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των οδηγών φορτηγών.

"Να απορρίψουν την αισχρή προπαγάνδα και τους τόνους ψεμάτων που συνοδεύει την επιβολή αυτού του μέτρου" υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ υποστηρίζει τα εξής: "H κυβέρνηση δεν επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών για να προστατεύσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού από μια συντεχνία όπως
αποκαλεί τους οδηγούς φορτηγών αλλά το ακριβώς αντίθετο. Επιστρατεύει τους οδηγούς φορτηγών και χρησιμοποιεί το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίον τους για λογαριασμό μιας ελάχιστης κάστας παρασίτων (καπιταλιστών και πολυεθνικών) που θέλουν να μονοπωλήσουν τον χώρο των μεταφορών για να εξασφαλίσουν νέα υπερκέρδη.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το κάνει για να μειωθούν οι τιμές και να ωφεληθεί το σύνολο των εργαζομένων και του λαού. Για το ακριβώς αντίθετο το κάνει. Για να διασφαλίσει μέσω του μονοπωλιακού ελέγχου το κέρδος της ελάχιστης μειοψηφίας των παρασίτων του μεγάλου κεφαλαίου. Άπειρα τα παραδείγματα και τα παρόμοια ψέματα τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και όλων των υποστηριχτών του καπιταλισμού".

Επιπλέον το ΠΑΜΕ φέρνει ως παράδειγμα το "επιχείρημα" της κυβέρνησης ότι από την απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος θα ωφελούνταν τα λαϊκά στρώματα.

"Ζούμε την χειρότερη ληστεία των τελευταίων 10ετιών. Το παραμύθι ότι η απελευθέρωση της ναυτιλίας θα μείωνε τα εισιτήρια και θα αύξανε τα δρομολόγια και σήμερα χρειάζεται ένας μισθός για να πας στην Μυτιλήνη και το χειμώνα στα περισσότερα νησιά δεν πιάνει καράβι. Το παραμύθι ότι η εφαρμογή της κοινής αγροτικής πολιτικής θα μείωνε προς όφελος όλων των εργαζόμενων και των ίδιων των αγροτών τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και ζούμε την χειρότερη ακρίβεια και τόσων άλλων ψεύτικων ισχυρισμών" τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τέλος το ΠΑΜΕ καλεί σε ενιαίο μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων, και επισημαίνει την ανάγκη να βγουν συμπεράσματα για το ποιος ωφελείται όταν η κυβέρνηση και "οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων χειραγώγησης" καταφέρνουν να διχάζουν τους εργαζόμενους.

"Όταν καταφέρνουν να στρέφουν κάποιους αγρότες, εργάτες και μικρεμπόρους ενάντια στους οδηγούς και κάποιους οδηγούς ενάντια σε αγρότες και εργάτες καταφέρνοντας το «διαίρει και βασίλευε» αξιοποιώντας την στάση και συνολικά τον βρώμικο ρόλο που παίζουν στα κινήματα οι ξεπουλημένες ηγεσίες (Γ.Σ.Ε.Ε-ΠΑΣΕΓΕΣ –ΓΕΣΕΒΕ κ.λ.π. ) είναι αναγκαίο να βγουν συμπεράσματα καταλήγει η ανακοίνωση.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: