www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ένταση στο υπουργείο Μεταφορών

Νέα κρίσιμη συνάντηση διεξάγεται σήμερα στο υπουργείο Μεταφορών, αυτή τη φορά ανάμεσα σε εκπροσώπους των ιδιοκτητών ΦΔΧ και τον ίδιο τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα.


Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο, καθώς από το πρωί συγκεντρωμένοι είναι τουλάχιστον 200 επαγγελματίες, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχειρούν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν μέρος των συγκεντρωμένων πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείο, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου
Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Είναι ντροπή, περιμέναμε να μπουμε στην είσοδο και τελικά έστειλαν τα ματ να μας χτυπήσουν με δακρυγόνα», πρόσθεσε.

Πάντως, αμετακίνητοι μέχρι τέλους εμφανίζονται οι απεργοί. Αν και εκατοντάδες βυτιοφόρα βρίσκονται ήδη έξω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δηλώνουν «φαντάροι» μετά την επιστράτευση και αρνούνται να προχωρήσουν στη διακίνηση καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων, καθώς βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις, μη επιτρέποντας τον εφοδιασμό βυτιοφόρων και φορώντας μπολούζες, που έγραφαν «ή ταν ή επί τας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων, περιστασιακά σημειώθηκαν μικροεντάσεις, τη στιγμή που η αστυνομία τηρεί διακριτική παρουσία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από το χώρο.

Εν τω μεταξύ, «στεγνές» από καύσιμα έχουν μείνει πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι πρώτες ελλείψεις στο ράφι έχουν γίνει ήδη ορατές, καθώς εντείνονται τα προβλήματα στην τροφοδοσία των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: