www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έφτασε ακόμα ένα νέο update του Mozilla Firefox

Πριν λίγες ημέρες η Mozilla παρουσίασε μια νέα έκδοση του Firefox 3.6.4 και σήμερα κυκλοφορεί ακόμα μία νέα έκδοση την 3.6.6.


Η 3.6.4 έκδοση του Firefox, περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του όπως αυτή της προστασίας ενάντια στο κρασάρισμα των plugins και κυρίως του Adobe Flash.

Mε την νέα όμως έκδοση 3.6.6, η Mozilla δίνει στα προβληματικά plug-ins περισσότερο χρόνο για να επανέλθουν πριν αυτά τερματίσουν αυτόματα από τον browser,

Η προστασία αυτή, υπόσχεται οτι τα plugins (όπως Flash, Quicktime και Silverlight) που θα κρασάρουν θα έχουν 45 δευτερόλεπτα στη διάθεση τους αντί για τα 10 που τους έδινε η έκδοση 3.6.4 για να κάνουν επανεκκίνηση ενώ στο

Πέθανε ο ιδρυτής της Swatch

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 82 ετών, ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ρολογιών στον κόσμο, Swatch, Νίκολας Χάγιεκ.

Ο Νίκολας Χάγιεκ πέθανε ύστερα από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στα γραφεία της εταιρείας.


Ο πρόεδρος της ελβετικής Swatch γεννήθηκε το 1928 στην Βηρυτό του Λιβάνου και ήταν επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας που περιλαμβάνει πολυτελείς μάρκες όπως οι Omega, Breguet, Blancpain και Tissot.
enet

Δάνεια διάρκειας 40 ετών από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Τη δυνατότητα να χορηγεί τόσο σε υφιστάμενους όσο και σε νέους δανειολήπτες, στεγαστικά δάνεια η διάρκεια των οποίων θα μπορεί να φτάνει και στα 40 χρόνια, αποκτά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο “εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών”. Προβλέπει ότι:


1.Η διάρκεια του δανείου, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και απόφαση του Δ.Σ. του ταμείου, θα μπορεί να φτάνει στα 40 χρόνια. Παράταση στη διάρκεια, θα χορηγείται και για δάνεια τα οποία έχουν ήδη εκταμιευτεί αλλά δεν έχουν αποπληρωθεί.

2.Το Ταμείο Παρακαταθηκών, θα μπορεί να χορηγεί δάνεια για την αποπληρωμή στεγαστικών

Εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι του Πειραιά - Φρουρείται ήδη - Αποφασιμένοι οι ναυτεργάτες να το αποκλείσουν

- Θα φρουρείται όλη τη νύχτα από άνδρες του λιμενικού και θα ελέγχονται όλοι στην είσοδό τους


- Παράνομη η απεργία, αλλά οι ναυτεργάτες επιμένουν ότι θα αποκλείσουν το λιμάνι

- Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε μέτρα καταστολής

- Στον αέρα δεκάδες δρομολόγια και χιλιάδες επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια

Σε θέση μάχης βρίσκονται όλα τα αρμόδια όργανα στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να εμποδίσουν τους απεργούν από το να μην επιτρέψουν τον απόπλου ή τον κατάπλου των πλοίων στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει το παραμικρό και κανέναν από το να εμποδίσει την ομαλή λειτουργία και μάλιστα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και σε μέτρα καταστολής. Για το λόγο αυτό ήδη από τις βραδινές ώρες το

Χωρίς νερό την Τετάρτη ο δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Σε εργασίες λόγω διαρροής αγωγού που θα γίνουν από την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στις οδούς Βενιζέλου με Μ. Αλεξάνδρου και Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' 16, οφείλεται η διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη από τις 7.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο δήμο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, πρόβλημα θα αντιμετωπίσει όλος ο δήμος Αμπελοκήπων, γι αυτό και ζητά την "κατανόηση" των πολιτών.

Κάτω 23% η τουριστική κίνηση στο 5μηνο του 2010

Η διεύρυνση της συνεργασίας με τη Ρωσία και τις βαλκανικές χώρες για την τουριστική ανάπτυξη της Β. Ελλάδας ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης, που συγκάλεσε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Θεοδώρα Τζάκρη, στη γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης.

Οι φορείς του τουρισμού ανέπτυξαν στην υφυπουργό τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τον τουρισμό, σύμφωνα με τα οποία το 2009 υπήρχε πτώση στις κρατήσεις κατά 7,6 % και στον κύκλο εργασιών 13% , ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2010 τα ποσοστά αυτά είναι της τάξεως του 23% και 29% αντίστοιχα και η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των πρόσφατων γεγονότων στο λιμάνι του Πειραιά και του τρομοκρατικού χτυπήματος.


Οι παράγοντες του τουρισμού έθεσαν στην κ. Τζάκρη επιτακτικά το ζήτημα της ενθάρρυνσης του τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας με μια σειρά από παρεμβάσεις που - μεταξύ άλλων -

Δικαιώματα και υποχρεώσεις επιβατών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Όσοι ταξιδεύουμε με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε σημαντικά δικαιώματα ως επιβάτες αλλά και υποχρεώσεις. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ- τηλ.2310 233.333) με ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «ο Νόμος 3709/2008, που ψηφίστηκε, μετά από αγώνες του Κέντρου, δυστυχώς, δεν κατοχυρώνει, όπως θα έπρεπε, τα δικαιώματα των επιβατών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών», επισημαίνει ωστόσο ότι «οι επιβάτες πρέπει να γνωρίζουμε τα όποια δικαιώματά μας και να τα διεκδικούμε».


Σε ό, τι αφορά στα δικαιώματα, το ΚΕΠΚΑ υπενθυμίζει ότι μεταξύ άλλων ο μεταφορέας πρέπει να μας παρέχει τη θέση ή την καμπίνα, στο συγκεκριμένο πλοίο και ταξίδι, που αναγράφεται, στο

Παράνομη και η αυριανή απεργία στο λιμάνι

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που προγραμμάτιζαν γι' αύριο τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Οι ακτοπλόοι προτίθενται να στείλουν εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφλαισθεί η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά. Το πρωί, ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Βεντούρης, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητώντας να μεριμνήσει για το ζήτημα.

Την περασμένη Τετάρτη, ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είχαν αναβεί στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντας την επιβίβαση επισκεπτών, παρά το γεγονός ότι η απεργία των δύο σωματείων

Τα δικαιολογητικά για την απαλλαγή φόρου πρώτης κατοικίας

Τα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση πρέπει να προσκομίζουν οι φορολογούμενοι, σε περιπτώσεις απόκτησης πρώτης κατοικίας από αγορά ή αιτία θανάτου ή γονικής παροχής, έτσι ώστε να κερδίζουν την απαλλαγή από τον φόρο ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Τονίζεται ότι πρέπει να προσκομίζονται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για την απαλλαγή, με εξαίρεση ορισμένα τα οποία έχουν υποχρέωση οι ΔΟΥ να τα βρουν από μόνες τους.


Α. Απαραίτητα δικαιολογητικά για όλους σε περίπτωση αγοράς

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δικαιούχου της απαλλαγής

2. Τοπογραφικό διάγραμμα με βεβαίωση από τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες ή δήλωση από ιδιώτη μηχανικό ότι το αγοραζόμενο οικόπεδο ή το οικόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκεται η αγοραζόμενη κατοικία είναι οικοδομήσιμο κατά το χρόνο της αγοράς και βρίσκεται μέσα σε εγκεκριμένο

Συμφωνία με Ε.Ε. για ελεύθερη πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα για τις ΗΠΑ

Πρόσβαση σε τραπεζικά δεδομένα από την 1η Αυγούστου θα έχουν οι ΗΠΑ όπως προκύπτει από συμφωνία με την Ε.Ε. η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Η πρόσβαση, ανακοινώθηκε ότι θα επιτραπεί στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και όπως δήλωσε η επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρεμ, "Αυτή η συμφωνία επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο σχέδιο που απορρίφθηκε από τους ευρωβουλευτές το Φεβρουάριο και ελπίζουμε ότι θα ψηφιστεί στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα".

Η συμφωνία δίνει το ελεύθερο στις ΗΠΑ να παρακολουθούν τραπεζικά δεδομένα περίπου 8.000 θεσμών και τραπεζών σε συνολικά 200 χώρες, μέσω στοιχείων που διαχειρίζειται η εταιρεία Swift.
enet

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Μνημονίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν κατά του Μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και η Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ των εκπροσώπων των Ενώσεων αποφασίστηκε "η άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των εκτελεστικών του Μνημονίου διατάξεων, καθώς και η προσβολή όλων των διοικητικών πράξεων, που έχουν

Κατάργηση του θρησκεύματος από τα απολυτήρια ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ζήτα με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με το Νο 73735/Γ2/23-6-2010 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Β΄/μιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι στους απολυτήριους τίτλους του Γυμνασίου θα περιλαμβάνεται η αναγραφή του θρησκεύματος.


Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, "σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. α΄ και β΄ του Ν. 2472/1997 (Α΄ 50), το θρήσκευμα αποτελεί δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα και μάλιστα ευαίσθητο. Ως εκ τούτου, η καταχώρισή του σε αρχείο και η εν γένει επεξεργασία του, υπόκεινται στις ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής".

Υποστηρίζει δε, ότι η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους των μαθητών στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης "προσβάλλει την αρχή της αναγκαιότητας", διότι, όπως υπογραμμίζει, "σκοπός της σχετικής επεξεργασίας είναι αποκλειστικά και μόνον η επίσημη βεβαίωση

Στον πάγο για τρία χρόνια οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα

Νομοθετική ρύθμιση για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις συνδικαλιστών και εργοδοτών για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

"Αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που βουλευτές της συμπολίτευσης καταψηφίσουν τις αλλαγές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Απαντώντας αν σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα ήταν όμηρος των διαφωνούντων, είπε ότι "είναι αποφασισμένη - και το δείχνει όλους αυτούς τους μήνες που είναι στη διακυβέρνηση της χώρας - να τραβήξει μέχρι τέλους αυτές τις μεγάλες αλλαγές [...] Ξεκινήσαμε με

Θα καταψηφίσει επί της αρχής το Ασφαλιστικό η Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Θα υπερψηφίσει όμως όσα άρθρα κρίνει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα.

Η κυβέρνηση υποβάλλει σε αιματηρές θυσίες τον λαό, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα", εκτίμησε ο βουλευτής της Ν.Δ.


Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, καταδίκασε την κατάληψη του λιμανιού του Πειραιά, σημειώνοντας ότι "ως χώρα, δεν μπορεί να αυτοκτονήσουμε αυτό το δύσκολο και κρίσιμο καλοκαίρι".

Έκανε επίσης αναφορά στη βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας, προτείνοντας εκ μέρους της Ν.Δ. δημόσιο διάλογο για τα θέματα ασφαλείας με τη συμμετοχή κομμάτων και κοινωνικών

ΝΔ: Οχι στον αποκλεισμό του Πειραιά

Κατά του ενδεχομένου αποκλεισμού του λιμανιού Πειραιά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία της Τρίτης, τάχθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Η απεργία είναι σεβαστή και κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, αλλά «δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτοί οι αποκλεισμοί και οι καταλήψεις» σημείωσε.

«Ως χώρα, δεν μπορεί να αυτοκτονήσουμε αυτό το δύσκολο και κρίσιμο καλοκαίρι», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους».
naftemporiki

Aegean: Ματαιώσεις πτήσεων την Τρίτη

Σε ακυρώσεις 14 πτήσεων προχωρά η Aegean Airlines [AGNr.AT] , λόγω της συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στη 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:

1. A3 150/151 Αθήνα – Καβάλα - Αθήνα

2. A3 156/157 Αθήνα – Καβάλα - Αθήνα

3. A3 272/273 Αθήνα –Χίος - Αθήνα

4. A3 276/277 Αθήνα –Χίος - Αθήνα

5. A3 418/419 Αθήνα – Ιωάννινα – Αθήνα

----->>

Κατά της γενικής απεργίας ο ΛΑΟΣ

Κατά της γενικής απεργίας τάσσεται και αυτή τη φορά ο ΛΑΟΣ. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης, «είναι σίγουρο ότι οι συνεχείς και αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις όπως η αυριανή δεν συντελούν στην έξοδο από την κρίση αλλά - αντίθετα - μάλλον την μεγιστοποιούν».

Επίσκεψη Απ. Βεντούρη στον εισαγγελέα του ΑΠ εν όψει της απεργίας στο λιμάνι

Το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού του Πειραιά έθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε, τον οποίο επισκέφθηκε, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλόων, Απ. Βεντούρης, εν όψει της 24ωρης απεργίας της Τρίτης.


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε για τις νόμιμες ενέργειές του.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Βεντούρης δήλωσε ότι «πρέπει να λειτουργήσει το λιμάνι του Πειραιά, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι ναυτεργάτες θέλουν να δουλέψουν μιας και είναι καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι». Ανέφερε, επίσης, ότι «ο κόσμος ταλαιπωρείται τη στιγμή, που βιώνουν μια μεγάλη οικονομική κρίση και οι άνθρωποι στα νησιά περιμένουν να δουλέψουν».
naftemporiki

Διοξίνες απειλούν το γάλα από την Δράμα - Μια μεγάλη πυρκαγιά απειλεί με καραντίνα τον γαλακτοπαραγωγικό νομό

- Το τοξικό κοκτέιλ, επιδρά σε όλη την τροφική αλυσίδα.


- Φόβοι για έκλυση διοξινών σε γάλα, κρέας και αγροτικά προιόντα.

- Δίνουν ζωοτροφές στους εμπόρους για να μην τρώνε χορτάρι τα ζώα

- "Σε 10 ημέρες θα ξέρουμε", δηλώνει στο Newsit ο διευθυντής του εργαστηρίου διοξινών του Δημόκριτου Λ. Λεοντιάδης.

Ο μεγαλύτερος νομός σε παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα, ο νομός Δράμας απειλείται με οικολογική αλλά και οικονομική καταστροφή μετά την πυρκαγιά που έκαιγε επι σχεδόν μια εβδομάδα σε αποθήκη ελαστικών.

Εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τα αγροτικά προιόντα ανησυχούν αφού οι τεράστιες ποσότητες τοξικού νέφους που παράχθηκαν από την φωτιά σκέπασαν

Χαμηλότερες οι τιμές περιαγωγής εντός Ε.Ε.

Οι χρεώσεις για περιαγωγή φωνής και δεδομένων εντός της ΕΕ μειώνονται εκ νέου την 1η Ιουλίου, έπειτα από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για τις κλήσεις φωνής, η ανώτατη χρέωση για τις εξερχόμενες κλήσεις διαμορφώνεται στα 0,39 ευρώ το λεπτό, χωρίς το ΦΠΑ, από τα 0,43 ευρώ σήμερα, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις θα χρεώνονται 0,15 ευρώ το λεπτό από 0,19 ευρώ σήμερα.

Η χρέωση για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω περιαγωγής διατηρείται στα 0,11 ευρώ ενώ η λήψη τους παραμένει δωρεάν.

Η ειδοποίηση για τη λήψη ηχητικού μηνύματος παρέχεται δωρεάν.

Για το κατέβασμα δεδομένων από «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές όταν ο χρήστης βρίσκεται σε διαφορετική χώρα της ΕΕ, η τιμή χονδρικής (το ποσό που χρεώνουν οι εταιρείες κινητής η μία στην άλλη) μειώνεται στα 0,80 ευρώ ανά Megabyte από το 1,00 ευρώ όπως

Τα Windows 7, τα πιο επιτυχημένα για τη Microsoft

H Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 7 έγιναν το πιο γρήγορο σε πωλήσεις λογισμικό της εταιρίας, αφού από τον περασμένο Οκτώβριο κατάφεραν να φτάσουν στα χέρια 150 εκατομμυρίων καταναλωτών. Ο εν λόγω αριθμός δείχνει ότι ένα αυθεντικό αντίτυπο του νέου λειτουργικού πωλείται κάθε δευτερόλεπτο και οι αναλυτές τονίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες, τα Windows 7 θα προσπεράσουν τα Windows Vista σε επίπεδα μεριδίου αγοράς.


Σημαντική τάση αναβάθμισης από τα XP στα 7 εντοπίζει η Microsoft και στους επαγγελματικούς χρήστες, γεγονός που για την ίδια την εταιρία είναι αρκετά σημαντικό. Τέλος, η εταιρία του Redmond αποκάλυψε πως η πιο πρόσφατη έκδοση της σουίτας προγραμμάτων Windows Live Essentials μπήκε ήδη στην beta φάση.
nooz

Είκοσι χρόνια ψέματα;

Διαβάστε τι αναγράφεται (σελ.2) στην αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.


Είκοσι χρόνια ήταν γνωστό το πρόβλημα μας λέει η κυβέρνηση...

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η Ελληνική πολιτεία άργησε να παρέμβει...

Ήταν γνωστό το μέγεθος και η φύση των προβλημάτων όσο και το υπερεπείγον των αναγκαίων παρεμβάσεων !!!!

Δηλαδή κ. Λοβέρδο (όχι εσείς προσωπικά) εδώ και 20 χρόνια, ενώ ξέρατε το πρόβλημα, δεν κάνατε τίποτα !!

Γιατί άραγε, με ποιο δικαίωμα;

Kαι τώρα μετά από 20 χρόνια έρχεστε και μας λέτε τι;

Συνεχίζεται... πίσω

Η σοκολάτα ρίχνει την πίεση

Ένα κομμάτι σοκολάτα τη μέρα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με μισή ώρα καθημερινή σωματική άσκηση, όσον αφορά τη μείωση της υψηλής πίεσης, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή έρευνα.


Η μελέτη, υπό τη δρα Κάριν Ριντ του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», αναφέρει ότι για όσους πάσχουν από υψηλή πίεση, η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι και 20% μέσα σε μια πενταετία.

Η σοκολάτα - ειδικά η μαύρη- περιέχει τις χημικές ουσίες φλαβονόλες που με φυσικό τρόπο διευρύνουν το αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνουν έτσι τη ροή του αίματος, ρίχνοντας την πίεσή του. «Δεν είναι ανάγκη να παίρνει κανείς πάντα φάρμακα για τη μείωση της πίεσης. Υπάρχουν και τροφές που βοηθάνε σε αυτό», δήλωσε η κα Ριντ.

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση και εκτιμάται ότι οι μισοί από αυτούς δεν το ξέρουν, καθώς ποτέ δεν είχαν τη σχετική ιατρική διάγνωση. Περίπου ένας στους 10 ανθρώπους με υπέρταση δεν μπορεί να ελέγξει την πάθηση με φάρμακα.

Η αυστραλιανή μελέτη βρήκε ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να ρίξει την πίεση μέχρι 5% σε όσους έχουν υπέρταση, ενώ δεν επηρεάζει όσους έχουν φυσιολογική πίεση και έτσι δεν προκαλεί

Νέα μέθοδος χημειοθεραπείας κατά του καρκίνου

Την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας υπόσχεται να αυξήσει μια νέα καινοτομική τεχνική κατά του καρκίνου, που αναπτύσσουν γιατροί και μηχανικοί του πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία.


Σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph», ερευνητές υπό τον καθηγητή Στέφεν Έβανς του τμήματος φυσικής και τον δρ. Στιβ Φρίαρ του τμήματος ηλεκτρονικών μηχανικών δημιουργούν πολύ μικρές φυσαλίδες, με πλάτος μικρότερο από το ένα δέκατο μιας ανθρώπινης τρίχας, μέσα στις οποίες μεταφέρουν φάρμακα χημειοθεραπείας με στόχο τα κύτταρα των καρκινικών όγκων.

Οι φυσαλίδες συγκεντρώνονται γύρω από αυτά τα κύτταρα-στόχους και ένας παλμός υπερήχου τις αναγκάζει να δονηθούν, ώσπου τελικά να σκάσουν. Το σκάσιμο της φυσαλίδας ανοίγει μικροσκοπικές τρύπες στο καρκινικό κύτταρο και το φάρμακο που βρισκόταν μέσα στη φυσαλίδα,

Αλκοτέστ και στους... καπετάνιους!

Η σειρήνα του πλωτού 385, ενός δυνατού «φουσκωτού» του Λιμενικού, «σκίζει» τον αέρα. Ενα μικρό ταχύπλοο, που πλέει με μεγάλη ταχύτητα, σε απόσταση περίπου μισού μιλίου από την ακτή του Αγίου Κοσμά, αντιλαμβάνεται το σήμα και αρχίζει να μειώνει ταχύτητα.


Ο κυβερνήτης του καταλαβαίνει ότι έπεσε σε θαλάσσιο «μπλόκο».


Τα δύο σκάφη πλησιάζουν κοντά το ένα το άλλο με μειωμένη ταχύτητα. Δένουν ένα ή δύο σχοινιά.

«Καλημέρα σας, παρακαλώ πολύ τα χαρτιά σας», λέει ο ένας από τους δύο λιμενικούς, που επιβαίνει στο «φουσκωτό» και ξεκινάει ο έλεγχος, που συνεχίζεται λίγο μετά και με τη διενέργεια αλκοτέστ.

΄Ανδρες του Λιμενικού ενώ κάνουν αλκοτέστ σε κυβερνήτη σκάφους αναψυχής

Σ’ αυτά τα «μπλόκα» εκτός από το αλκοτέστ και τον έλεγχο για το εάν έχει ο κυβερνήτης του ταχυπλόου άδεια χειριστή, οι λιμενικοί εξετάζουν πολύ προσεκτικά τα σωστικά και τα πυροσβεστικά

Απλησίαστα τα νησιά, παρά τις προσφορές!

Με προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για μακρινούς προορισμούς προσπαθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να χτυπήσουν την κρίση.


Ωστόσο, η ακτοπλοΐα είναι δύο ταχυτήτων αφού τα δημοφιλή νησιά παραμένουν απλησίαστα καθώς το κόστος των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

΄Ηδη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πτώση στις κρατήσεις για τη θερινή περίοδο. Οπως λέει στα «ΝΕΑ» ο Φίλιππος Συμενάκης, διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης της εταιρείας ΝΕL Lines, υπάρχει διαθεσιμότητα για όλες τις κατηγορίες των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- και αυτών που συγκαταλέγονται στις προσφορές- ενώ η πτώση στις κρατήσεις φτάνει το 20%.

Ο εμπορικός διευθυντής της Βlue Star Ferries Διονύσης Θεοδωράτος είπε στα «ΝΕΑ» ότι λόγω της κρίσης «η εταιρεία προχώρησε φέτος σε περισσότερες προσφορές. Εκτιμάμε ότι έως σήμερα έχουμε μείωση στην κίνηση της τάξεως του 15%». Επίσης τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρχει το κίνητρο

Σέρρες: Τυφλώθηκαν τα 2 από τα 13 θύματα της ιδιωτικής κλινικής!

Όλοι τους έκαναν εγχείρηση καταρράκτη και κόλλησαν ένα άκρως επικίνδυνο μικρόβιο. Μάχη δίνουν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ όπου έχουν μεταφερθεί!


Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, όταν οι 13 ασθενείς άρχισαν να παρουσιάζουν ο ένας μετά τον άλλον, επιπλοκές μετά την επέμβαση ρουτίνας... Είχαν όλοι προσβληθεί από ενδοφθαλμίτιδα, μία λοίμωξη στα μάτια που προκαλλεί τύφλωση. Μεταφέρθηκαν σε δημόσια νοσοκομεία και οι δέκα από αυτούς έκαναν νέα επέμβαση για να καταπολεμηθεί το μικρόβιο. Δυστυχώς για τους δύο, ήταν ήδη αργά... Το μικρόβιο είχε ήδη προχωρήσει με αποτέλεσμα να χάσουν για πάντα το φως τους...

Το υπουργείο Υγείας έδωσε το Σάββατο εντολή να μπει λουκέτο στα χειρουργεία της ιδιωτικής κλινικής ώσπου να διαπιστωθούν τα αίτια της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Παράλληλα, διενεργούνται έλεγχοι για να αποδοθούν ευθύνες δεδομένου πως οι συγγενείς των ασθενών καταγγέλλουν την έλλειψη πληροφόρησης και συντονισμού, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος

Γενική απεργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στους δρόμους βγαίνουν την Τρίτη χιλιάδες εργαζόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και ασφαλιστικό.


Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως.

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού στην πρωτεύουσα, καθώς στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από τις 8.00 έως τις 20.00 θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ . Από τις 10 έως τις 16.00 θα λειτουργήσει το μετρό και ο ΗΣΑΠ . Ακινητοποιημένοι θα μείνουν ολόκληρη την αυριανή μέρα οι

Πως θα εξαγοράσετε 7 πλασματικά χρόνια-ακριβή η αναγνώριση σπουδών-στρατού-αδειών

-Πόσο θα πρέπει να πληρώσετε αν θέλετε να εξαγοράσετε χρόνια



-Το "καυτό" δεκαήμερο του Ασφαλιστικού


-Τέλος οι επικουρικές;

- Δείτε όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Με 33 χρόνια δουλειάς και εξαγορά 7 πλασματικών χρόνων μπορεί κάποιος να συμπληρώσει τα 40 χρόνια που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Θα πρέπει να πληρώσει όμως όμως

Αιματολογικό τεστ αποκαλύπτει την ημερομηνία έναρξης της εμμηνόπαυσης

Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να δείξει με ακρίβεια την ηλικία κατά την οποία μια γυναίκα θα μπει στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με έρευνα Ιρανών επιστημόνων.


Εφόσον επαληθευτεί από ευρύτερες έρευνες, το τεστ που δημιούργησαν Ιρανοί επιστήμονες, θα βοηθά τις γυναίκες που το επιθυμούν να προγραμματίζουν τη χρονική στιγμή που θα κάνουν οικογένεια, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής εταιρείας ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας (ESHRE), η οποία πραγματοποιεί την ετήσια σύνοδό της στη Ρώμη.

Το τεστ αυτό στηρίζεται στη μέτρηση των επιπέδων της αντιμυλλέριου ορμόνης (AMH), που εκκρίνεται από τις ωοθήκες. Η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Φαχιμέχ Ραμεζανί Τεχρανί του πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της Τεχεράνης Σαχίντ Μπαχεστί έπαιρνε δείγματα αίματος κάθε τρία χρόνια από 266 γυναίκες ηλικίας 20 ως 49 ετών

Δύο εκρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια εξερράγη στη 1:55 τα ξημερώματα σε δυώροφη κατοικία, επί της οδού Αγάθωνος 9, στην περιοχή Ξηνοκρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε λεπτά αργότερα εξερράγη και δεύτερος εμπρηστικός μηχανισμός στον κοινόχρηστο χώρο οκταώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή της Αχειροποιήτου, στο κέντρο της πόλης.
naftemporiki

Υπό κατάληψη τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη και του ΟΑΕΕ στη Μεσογείων


Υπό κατάληψη παραμένουν από χθες το βράδυ, τα κεντρικά κτίρια της ΔΕΗ που βρίσκονται επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Κλειστή μέχρι το απόγευμα η οδός Χαλκοκονδύλη.

Αποκλεισμένο παραμένει και το κτίριο του ΟΑΕΕ στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Aυτοκριτική (όταν είναι γενναία καί ειλικρινής) : Γεννήτρια νέων πολιτικών μέ αποφυγή τών παλαιών λαθών

Aυτοκριτική (όταν είναι γενναία καί ειλικρινής) :

Γεννήτρια νέων πολιτικών μέ αποφυγή τών παλαιών λαθών


Ξενοφώντα Καραγεωργίου, τέως Διοικητού τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών


Α. Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη τής Νέας Δημοκρατίας γιά τήν Υγεία (Καλαμάτα,25-4-2010)

Αντιγράφω από τά πρακτικά :

Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) :

«Κυρίες καί Κύριοι,

Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε όταν έγινε Κυβέρνηση τό 80 % τού Προεκλογικού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία τό 2004. Ενός προγράμματος 60 σελίδων».

Αθανάσιος Γιαννόπουλος (τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Φθιώτιδος) :

«...Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε ως Κυβέρνηση τό 95 % τού Προγράμματος πού είχε γιά τήν

Προβλήματα από τη νυχτερινή καταιγίδα

Προβλήματα σε περιοχές των βορείων προαστίων προκάλεσε τη νύχτα η έντονη βροχόπτωση. Συνολικά 28 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 28.06.2010

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, κατά τόπους στις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς στη Μακεδονία, από 15 έως 28 - 29 στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα, από 15 έως 27 - 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και στη Θράκη, από 19 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 5 μπ.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, κυρίως κατά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες,