www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τα δικαιολογητικά για τη δωρεάν περίθαλψη στους άνεργους του ΟΑΕΕ


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή περίθαλψης στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες ορίστηκαν, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.

Η παροχή για δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προβλέφθηκε με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού οι οποίοι είναι άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών και διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους καλύπτονται για παροχές ασθένειας

Τρισάγιο για τον Ανδρέα Παπανδρέου


Τρισάγιο στην μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρέστηκαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η σύζυγός του Αντα και τα παιδιά του Αντρέας και Μαργαρίτα, ο αδελφός του Ανδρέας Παπανδρέου και η

Εισήγηση για παράταση αναστολής πλειστηριασμών για κύρια ή μοναδική κατοικία


Παράταση αναστολής πλειστηριασμών για την κύρια ή μοναδική κατοικία των δανειοληπτών ή για ποσό που ανέρχεται έως τις 200.000 ευρώ για τουλάχιστον έξι μήνες, εισηγήθηκε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, προς τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.

Με σχετική επιστολή θα ενημερωθούν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος όσο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Πάντως, όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Καταναλωτών "Ποιότητα Ζωής" με την οποία ζητάει την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα έτος ακόμα, «οι τράπεζες έχουν προσδιορίσει

Την Πέμπτη «κλειδώνουν» Μεσοπρόθεσμο - Εφαρμοστικός


Την Πέμπτη, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, «κλειδώνουν» οι πίνακες του Μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός του νόμος και το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σήμερα την κυβερνητική επιτροπή και του υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία στην οποία βρίσκεται η σχετική διαπραγμάτευση και εξουσιοδοτήθηκε να κάνει όλους τους αναγκαίους χειρισμούς.
Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται και πάλι στην Αθήνα. Για το θέμα αυτό είχε σήμερα τηλεφωνική συζήτηση με τον Επίτροπο κ. Όλι Ρεν.

Στόχος είναι μέχρι αύριο το απόγευμα να έχουν οριστικοποιηθεί και τα τρία αυτά θέματα (πίνακες Μεσοπρόθεσμου, Εφαρμοστικός Νόμος, επικαιροποιημένο Μνημόνιο), μετά την ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Διαρκούς

΄Αρειος Πάγος: Δημοσιεύθηκε η απόφαση που δικαιώνει συμβασιούχους προ του 2001


Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία δικαιώνει τους συμβασιούχους του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάστηκαν πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Το δικαστήριο αποφάνθηκε κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 20 κατά) πως μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στις 17.4.2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η μετατροπή αυτή των συμβάσεων, σύμφωνα με τους δικαστές, κρίνεται κάθε φορά από τα δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (Ν. 2112/1920) σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 του Αστικού Κώδικα και υπό το "πέπλο" του άρθρου 25 του Συντάγματος.

Δηλαδή, τα δικαστήρια αποφασίζουν εάν οι απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχειρησιακής μονάδας του Δημοσίου και ευρύτερου

Ανεστάλη η απεργία των φορτοεκφορτωτών


Ανεστάλη η εξαγγελθείσα για την Παρασκευή απεργία της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος μετά τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη ότι θα παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, η προθεσμία που έληγε στις 3 Ιουλίου, για την υπαγωγή του κλάδου στις διατάξεις του νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα.

Επιπλέον, θα υπάρξει ο ανάλογος χρόνος για να εξετασθεί η εξαίρεση του κλάδου από τις διατάξεις του

Σε διαβούλευση η πρόταση για το Τεχνολογικό Λύκειο


Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείοι την πρόταση για το Τεχνολογικό Λύκειο και καλεί όλους να συμμετέχουν ενεργά. Η διαβούλευση θα διαρκέσει από 22/06/2011 έως 30/06/2011.

Το κείμενο και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Εγκρίθηκε η διαδικασία συγχώνευσής ΤΤ και Τ Bank

Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσής τους ενέκριναν τα διοικητικά συμβούλια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΤBank.

Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της ΤBank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με σχέση ανταλλαγής μία νέα μετοχή του Ταμιευτηρίου για 50 παλιές μετοχές της ΤBank.

Νωρίτερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την

Στάση εργασίας ΠΟΣΠΕΡΤ στα ιδιωτικά κανάλια


Στάση εργασίας στους ιδιωτικούς σταθμούς από τις 17.45 έως τις 22.00 πραγματοποιεί σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους τεχνικούς να μετέχουν δυναμικά.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μεταξύ άλλων ζητεί την υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ανάκληση των πραγματοποιηθεισών απολύσεων και μη πραγματοποίηση νέων καθώς και κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Ζητεί ακόμη να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγώνες κατά των τεχνικών που διεκδικούν

Υποβιβάζονται Εθνικός και Ιωνικός στη Γ' Εθνική


Στην Γ' Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται ο Εθνικός και ο Ιωνικός, αφού, με την απόφαση που πήρε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας, καταλαμβάνουν την 17η και 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β' Εθνικής, έστω και προσωρινά, μέχρι να παρθούν αποφάσεις και για άλλες ΠΑΕ, που εγκαλούνται για ίδιους ή παρόμοιους λόγους.

Ακόμη, στους προέδρους των δύο ΠΑΕ, Σ. Πηρούνια και Κ. Χαραλαμπίδη, απαγορεύθηκε κάθε

Icap Group: Σε επίπεδα ρεκόρ η ανεργία στην Ελλάδα


Μειωμένος κατά 2,7% (120 χιλ. άτομα) εμφανίζεται ο μέσος αριθμός των απασχολούμενων το 2010 σε σχέση με το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Icap Group (με τη χρήση στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή ΕΛΣΤΑΤ) στην οποία επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από τους μη οικονομικά ενεργούς.

Το εργατικό δυναμικό των 5,01 εκατ. ατόμων της Ελλάδος αντιστοιχούσε στο 53,8% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας (άτομα ηλικίας > 15 ετών) ενώ ο αριθμός των απασχολουμένων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 4,30 εκατ. άτομα (δ΄ τρίμηνο 2010) αντιστοιχεί στο 46,1% του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας.

Από την άλλη πλευρά, 4,31 εκατ. άτομα (το 46,2% του παραγωγικού πληθυσμού) δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας είναι δηλαδή οικονομικά μη ενεργό ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2011 η διαφορά

ΝΔ: Αλαλούμ και παγίδες στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών


Σωρεία λαθών, παραλείψεων και αδιευκρίνιστων σημείων στη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων εντοπίζει η ΝΔ.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Αρης Σπηλιωτόπουλος αναφέρει ότι «μπερδεμένοι καθηγητές, γονείς και μαθητές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά» και συμπληρώνει ότι «η προχειρότητα, το αλαλούμ και οι παγίδες από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν τέλος».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «τα λάθη και οι παγίδες είναι τόσο πολλές που η αβεβαιότητα για σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού το άγχος και η πίεση εντείνοντα».

Επιπλέον ο κ. Σπηλιωτόπουλος καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι «παίζει

Eξάρθρωση σπείρας που παγίδευε ATM


Τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23,29,31 και 61 ετών, συνελήφθησαν το πρωί στο Ιλιον κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία προέβαινε σε παγίδευση ΑΤΜ τραπεζών με την μέθοδο «cash trapping» (τοποθέτηση τάπας στην έξοδο χρημάτων του ΑΤΜ).

Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν παγιδεύσει συνολικά εννέα μηχανήματα ΑΤΜ τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με το συνολικό αφαιρεθέν ποσό να ανέρχεται στις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες παγίδευαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τοποθετώντας ειδικές μεταλλικές τάπες στις εξόδους χρημάτων, ΑΤΜ υποκαταστημάτων τραπεζών,

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου από τον ΟΓΑ


Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων εφαρμόζει ο ΟΓΑ για τη φετινή περίοδο 2011 και τη χειμερινή περίοδο 2011-2012.

Απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

Για τους δικαιούχους η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ




Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:


1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι

3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)

4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Τ.Τ. και T Bank


Κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το Χ.Α. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Ε. και T BANK Ανώνυμος Τραπεζική Εταιρεία από σήμερα 22 Ιουνίου 2011, λόγω επικείμενης ανακοίνωσης σχετικά με τη λήψη απόφασης από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί σχετική ενημέρωση.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρείας Ταχυδρομικό

ΓΕΕΘΑ: Αριθμός εισακτέων σε ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ


Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΓΕΕΘΑ τα στοιχεία για τον αριθμό των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ), Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Υπαξιωματικών Διοικητικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΥΔ).

Στο συνημμένο αρχείο, ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Στρατιωτικές Σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων είτε με το 10% των θέσεων (Ν.2525/1997 – ΦΕΚ 188/Α', Ν.2909/2001 – ΦΕΚ 90/Α',

Ατλάντικ: Τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής

Κοινοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ατλάντικ, η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (τμήμα εκούσιας δικαιοδοσίας), η οποία θέτει τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 και στην αποστολή του μεσολαβητή κ. Αθανασίου

Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. Αφορμή για τη διευκρινιστική αυτή δήλωση, αποτέλεσε η αναφορά του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο σε περίπτωση οριακής πλειοψηφίας της κυβέρνησης στη Βουλή. «Αν ήταν η 151η

Οι σεισμολόγοι για τις σημερινές δονήσεις στην Πτολεμαΐδα


Ως τοπικού χαρακτήρα μικροδιέγερση χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε το πρωί στο νομό Κοζάνης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, στις 7.15 καταγράφηκε από το τηλεμετρικό του δίκτυο σεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στις 8.00 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση 3,5 Ρίχτερ. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περιοχές των νομών Κοζάνης και Καστοριάς και το επίκεντρό τους εντοπίστηκε σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σεισμολόγος στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, η περιοχή αυτή δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα και απέδωσε τους σεισμούς σε «συνηθισμένη για

Ενδείξεις για μαγνητική «έκτη αίσθηση» στους ανθρώπους


Τα μεταναστευτικά πουλιά και οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να κάνουν διηπειρωτικά ταξίδια χάρη στην μυστηριώδη ικανότητά τους να «διαβάζουν» το γήινο μαγνητικό πεδίο. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα πίστευαν ότι οι άνθρωποι δεν διαθέτουν μια ανάλογη ικανότητα, όμως μια νέα αμερικανική έρευνα παρέχει βάσιμες ενδείξεις ότι τελικά ίσως και εμείς διαθέτουμε εκ γενετής μια μαγνητική «έκτη αίσθηση».

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης και νευροβιολογίας Στίβεν Ρέπερτ, ανακάλυψαν ότι μια πρωτεΐνη στον αμφιβληστροειδή του ανθρώπινου ματιού μπορεί να αντιληφθεί τα μαγνητικά πεδία, αν εμφυτευτεί στη μύγα «δροσόφιλα».

Η απρόσμενη ανακάλυψη ανοίγει ξανά ένα παραμελημένο κεφάλαιο της βιολογίας των αισθήσεων, που έχει να κάνει με τη μαγνητική «αίσθηση». Στα ζώα οι φωτοευαίσθητες χημικές αντιδράσεις εμπλέκουν μια αρχαία πρωτεΐνη που διαθέτουν όλα τα ζώα του πλανήτη μας, την φλαβοπρωτεΐνη (κρυπτόχρωμα), η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη του γήινου μαγνητικού πεδίου. Πειράματα με μύγες «δροσόφιλες» έχουν δείξει ότι αυτές οι πρωτεΐνες λειτουργούν ως εξαρτώμενοι από το φως μαγνητικοί αισθητήρες.

Η νέα έρευνα έδειξε ότι μια ανάλογη μαγνητική αισθητηριακή ικανότητα παρέχει και η ανθρώπινη πρωτεΐνη κρυπτόχρωμα 2 (hCRY2). Οι ερευνητές δημιούργησαν μια μεταλλαγμένη μύγα, η οποία -

Νέο «καμπανάκι» για το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης


Οι γυναίκες που καπνίζουν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, μπορεί να προκαλέσουν πτώση του επιπέδου της «καλής» χοληστερίνης του παιδιού τους.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Ντέιβιντ Σελερμάγιερ, έδειξαν ότι μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη, έχουν κατά μέσο όρο περίπου 10% χαμηλότερη από το φυσιολογικό επίπεδο «καλή» χοληστερίνη (HDL-υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη), η οποία θεωρείται ότι δρα προστατευτικά για την καρδιά και κατά της αρτηριοσκλήρωσης και της θρόμβωσης.

Το αν τα παιδιά εκτέθηκαν ως παθητικοί καπνιστές στον καπνό των γύρω τους μετά τη γέννησή τους, δεν αλλάζει το αρχικό αποτέλεσμα, μια σαφής ένδειξη ότι είναι η προγεννητική έκθεση στον καπνό

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και για τις μισθώσεις από 9/7


Επεκτείνεται και στις μισθώσεις ακινήτων από τις 9 Ιουλίου η υποχρεωτική έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, που εφαρμόζεται ήδη από την αρχή του χρόνου για τις αγοραπωλησίες.

Το πιστοποιητικό εκδίδεται από ενεργειακούς επιθεωρητές, κοστίζει 1 - 2 ευρώ ανά τ.μ. για τα σπίτια και 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για τα λοιπά κτήρια, ενώ ο στόχος που εξυπηρετεί είναι να γνωρίζει ο αγοραστής ή ενοικιαστής πόση ενέργεια θα χρειάζεται να καταναλώνει για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, αερισμό κλπ.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων ζήτησε ήδη από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διετή αναβολή της έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις, καθώς και κατάργηση (στο πλαίσιο της πολιτικής απελευθέρωσης των επαγγελμάτων) των ελάχιστων αμοιβών που προβλέπονται για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Με τα τωρινά δεδομένα πάντως, όσοι νοικιάσουν ακίνητα μετά τις 9 Ιουλίου θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα το ενεργειακό πιστοποιητικό. Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΕΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, 155 «ΝΑΙ», 143 «ΟΧΙ»


Δυναμιτίστηκε το κλίμα από τις δηλώσεις Θ. Πάγκαλου


Αποχώρησαν προσωρινά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα της Βουλής αντιδρώντας στην αναφορά του Θ. Πάγκαλου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981 ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους χωρίς εξωτερικούς, στρατοκρατικούς και άλλους καταναγκασμούς.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη και υβριστική τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Σήμερα έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω… Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην

Γ. Παπανδρέου: Πρώτα η Ελλάδα


«Στις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε βάζουμε πρώτα την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερα χρήματα για κοινωνική πρόνοια αλλά καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων χρημάτων», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο. Μπορούμε να υποσχεθούμε έναν υγιή δημόσιο τομέα».

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσει το επιστέγασμα της ενότητας του ελληνικού λαού» και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΚΕ ότι φοβούνται τη γνήσια λαϊκή

Ρύθμιση για τα αυθαίρετα προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ρύθμιση για την αυθαίρετα προανήγγειλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.


Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις ένα εκατομμύριο αυθαίρετα, σημείωσε, προσθέτοντας όμως πως είναι δυνατόν να κατεδαφίσεις αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες.

Συνεχίζοντας εξήγγειλε «κοινωνικά δίκαιες» εισφορές σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, με εξαίρεση αυτά που προκαλουν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Προανήγγειλε ακόμη νέο νόμο που θα καθιστά

ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το μνημόνιο


Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι το Μνημόνιο, σύμφωνα με την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας


Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. Σε περίπτωση που υπάρχει νέο Μνημόνιο και θα επιβάλει νέες περικοπές αποδοχών, κ.λπ., τότε το ΣτΕ θα κρίνει εκ νέου με τις συνθήκες και συγκυρίες, που θα επικρατούν στο χρονικό εκείνο σημείο.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν

Ο καιρός στις 22.06.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά περιόδους τοπικά θυελλώδεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς στην πόλη της Αθήνας και στα νότια και στους 27 στα βόρεια και