www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δυναμιτίστηκε το κλίμα από τις δηλώσεις Θ. Πάγκαλου


Αποχώρησαν προσωρινά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τα έδρανα της Βουλής αντιδρώντας στην αναφορά του Θ. Πάγκαλου ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981 ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους χωρίς εξωτερικούς, στρατοκρατικούς και άλλους καταναγκασμούς.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη και υβριστική τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου και του ζήτησε να ανακαλέσει.

«Σήμερα έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης. Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω… Μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην
Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
«Θέλετε αφορμή για να φύγετε χωρίς να ακούσετε καν τον Πρωθυπουργό;», δήλωσε ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας το λόγο.

Στη συνέχεια οι βουλευτές της της Νέας Δημοκρατίας επέστρεψαν στα έδρανα. «Η επάνοδος της ΚΟ της ΝΔ (στη Βουλή) είναι μια συμβολική απόδειξη ότι η κοινοβουλευτική λειτουργία είναι στέρεη, έχει συνείδηση ευθύνης», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Χάρηκα που γυρίσατε στην αίθουσα κ. Σαμαρά, αν και επιλέξατε μια εύκολη αφορμή να πολωθεί η κατάσταση... Η Δημοκρατία εδραιώθηκε το 1974, ωστόσο το 1981 ήταν η επιβεβαίωση της δημοκρατικότητας των θεσμών μας που κατακτήθηκαν με αγώνα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: