www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εισήγηση για παράταση αναστολής πλειστηριασμών για κύρια ή μοναδική κατοικία


Παράταση αναστολής πλειστηριασμών για την κύρια ή μοναδική κατοικία των δανειοληπτών ή για ποσό που ανέρχεται έως τις 200.000 ευρώ για τουλάχιστον έξι μήνες, εισηγήθηκε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, προς τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.

Με σχετική επιστολή θα ενημερωθούν τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος όσο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Πάντως, όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Καταναλωτών "Ποιότητα Ζωής" με την οποία ζητάει την αναστολή των πλειστηριασμών για ένα έτος ακόμα, «οι τράπεζες έχουν προσδιορίσει
δεκάδες πλειστηριασμούς, ήδη από την πρώτη Τετάρτη του Ιουλίου, δηλαδή στις 6 του μήνα».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει στις επιστολές της προς τους συναρμόδιους υπουργούς ότι η αριθμητική ανεπάρκεια δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και το κόστος άσκησης ασφαλιστικών μέτρων για την προστασία της ακίνητης περιουσίας - καθώς η κατάθεση της αίτησης δεν επιφέρει αυτοδικαίως αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης - είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζει επίσης τη θέση της ότι πρέπει να τροποποιηθεί ο νόμος, ώστε η κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο από τον οφειλέτη να επιφέρει την αυτοδίκαιη αναστολή κάθε καταδιωκτικού ή ασφαλιστικού μέτρου έναντι της κύριας ή μοναδικής του κατοικίας, προκειμένου να γλιτώνουν οι οφειλέτες μεγάλο μέρος των δικαστικών εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: