www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

«Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ξεκαθαρίζω τη θέση μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών μιας απάντησης που έδωσα σε ένα εντελώς υποθετικό ερώτημα», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης. Αφορμή για τη διευκρινιστική αυτή δήλωση, αποτέλεσε η αναφορά του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο σε περίπτωση οριακής πλειοψηφίας της κυβέρνησης στη Βουλή. «Αν ήταν η 151η
η δική μου ψήφος θα ψήφιζα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση.

Όσο για την ψήφο εμπιστοσύνης σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας ή ότι ο πρωθυπουργός έχει την αξιοπιστία να επιτύχει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του. «Η κυβέρνηση», είπε μιλώντας στον Βήμα FM, «παίρνει μια πολύ σύντομη ανάσα».

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, απάντησε πως δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα ποσοστά της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Όσον αφορά το τομέα αρμοδιότητας του και την τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργεί Περιβάλλοντος, ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να είναι καλύτερος υπουργός Περιβάλλοντος, απ' ό,τι έδειξε ως υπουργός Οικονομικών.

Ειδικά για την πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου να επιτραπούν πετρελαιοκίνητα ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης, αφού σημείωσε ότι προκειται για μία πρόταση την οποία έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό, παρατήρησε ότι «ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος έρχεται πάρα πολύ κοντά σε όσα έχει πει η ΝΔ εδώ και καιρό σε μια σειρά από θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: