www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Πρώτα η Ελλάδα


«Στις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνουμε βάζουμε πρώτα την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερα χρήματα για κοινωνική πρόνοια αλλά καλύτερη διαχείριση των υπαρχόντων χρημάτων», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο. Μπορούμε να υποσχεθούμε έναν υγιή δημόσιο τομέα».

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσει το επιστέγασμα της ενότητας του ελληνικού λαού» και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΚΕ ότι φοβούνται τη γνήσια λαϊκή
έκφραση, όπως θα αποτυπωθεί μέσα από το δημοψήφισμα.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλες τις δυνάμεις να συστρατευθούν «σε αυτή την περήφανη και πατριωτική πορεία». «Από αυτή την κρίση υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αν την αγνοήσουμε θα μας κρίνει η ιστορία πολύ σκληρά», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε και θα επιδιώξει ευρύτατες συναινέσεις.

Αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ο Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε προτάσεις αρκεί, όπως είπε, να μη μας πετάνε έξω από τους στόχους μας.
«Κανένας δεν συμφωνεί με τη συνταγή σας. Και σας άκουσαν και σας απέρριψαν», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: