www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μικρόσωμα νεογνά λόγω αυξημένης κατανάλωσης καφεΐνης

Οι εγκυμονούσες που καταναλώνουν περισσότερες από έξι κούπες καφέ ημερησίως έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν πιο μικρόσωμα βρέφη σε σύγκριση με τις μητέρες που έπιναν λιγότερο καφέ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Ολλανδών επιστημόνων.


Μετά από μελέτη 7.300 μελλουσών μητέρων, οι ερευνητές από το Erasmus Medical Center του Ρότερνταμ διαπίστωσαν ότι τα βρέφη που γέννησαν το 2-3% των

Νταβούτoγλου: Eπιμένει σε ανταλλάγματα για το άνοιγμα των λιμανιών

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να ανοίξει όλα τα λιμάνια της στους Ελληνοκύπριους, αλλά ως αντάλλαγμα ζητούμε ένα μόνο πράγμα: Και οι Τουρκοκύπριοι, ως Μεσόγειοι, να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα λιμάνια της Μεσογείου και να ανοίξουν τα λιμάνια της Κυρήνειας και της Αμμοχώστου και το αεροδρόμιο Ερτζάν», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ο κ. Νταβούτογλου είπε πως «εάν το 2004 οι

Ανοίγει ξανά ο «φάκελος» του Κηφισού

Εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες, εγκατεστημένες, προ του 1994, στην Α΄ Ζώνη Κηφισού, παρέτειναν, με αποφάσεις του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης, την λειτουργία τους και μετά το 2004, κατά παράβαση της νομοθεσίας, αλλά και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες (περίπου τριακόσια) οριστικά πρωτόκολλα κατεδάφισης παρέμεναν, μη υλοποιούμενα, στα συρτάρια των αρμοδίων, ενώ ιδιώτες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες, ακόμη και Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας, μπάζωναν την κοίτη του πολύπαθου ποταμού. Ενδεικτικό, δε, της αδιαφορίας που επεδείχθη όλα αυτά τα χρόνια για την προστασία του Κηφισού είναι το γεγονός ότι τα μπάζα των ελάχιστων κατεδαφίσεων, που πραγματοποιήθηκαν το 2003, παραμένουν ακόμη και
σήμερα στο σημείο.

Όπως κενό γράμμα παρέμεινε και η γνωμοδότηση της τότε παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία τόνιζε το μη σύννομο παράτασης, μετά το 2004, της λειτουργίας των μονάδων που ήταν εγκατεστημένες, προ του

Εξακολουθεί να «βρυχάται» το ηφαίστειο της Ισλανδίας

Το κλείσιμο ορισμένων αεροδρομίων αποφάσισαν για σήμερα το απόγευμα οι νορβηγικές αρχές εξαιτίας του νέφους της τέφρας του ισλανδικού ηφαιστείου.

Το μέτρο αυτό που θα ισχύσει από τις 14:00 ως τις 20:00 τοπική ώρα αφορά τα μικρά αεροδρόμια στις πόλεις Αντόγια, Νάρβικ, Μπαρντούφος, Εβενες και Τρόμσο.

Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο έχει προκαλέσει, από τότε που σημειώθηκε η

Προσκλήσεις προς ιεράρχες για να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα

Δεκαπέντε μητροπολίτες ελληνικής καταγωγής καλούνται να προσέλθουν ενώπιον των ληξιαρχικών αρχών της Τουρκίας για συνέντευξη προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα της γείτονος χώρας και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμη και την ανάδειξή τους στον Πατριαρχικό Θρόνο. «Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση λαμβάνοντας κανείς υπ΄ όψιν του ότι πριν από μερικές δεκαετίες γινόταν αφαίρεση της τουρκικής υπηκοότητας από ιεράρχες που ζούσαν στην Τουρκία» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ, ο οποίος περιλαμβάνεται στους

Κόντρα για τις πτήσεις στο Αιγαίο

«Καταθέστε σχέδια πτήσεων για τις αεροπορικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και όλα θα λυθούν», είναι το μήνυμα -απάντηση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο ομολογό του, ο οποίος επανήλθε στην πρόταση της Άγκυρας για πτήσεις όλων των αεροσκαφών χωρίς όπλα.


Συγκεκριμένα ο πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος ερωτηθείς σήμερα το πρωί στα Χανιά για πρόταση του στρατηγού Μπασμπουγ για πτήσεις μαχητικών αεροσκάφων πάνω από το Αιγαίο χωρις όπλα και οτι δήθεν ο Έλληνας Αρχηγός του είπε οτι «θα το σκεφθουμε», δηλωσε:

«Δεν έχω να σκεφτώ τίποτα γιατί οι θέσεις της χώρας είναι καθαρές και πάγιες. Το ζήτημα της πτήσης

Η Μαντέλη καίει 5 υπουργούς για το Βατοπέδι

Η κα Μαντέλη στην απολογία της κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς των «ιερών ανταλλαγών» τον πρώην υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου.


Ως εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων η κα Μαντελη υποδεικνύει τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό, ενώ επιρρίπτει ευθύνες και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Κιλτίδη καθώς και στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη.

Είπε επίσης οτι αν δεν υπήρχε η απόφαση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, οι ανταλλαγές δεν θα γίνονταν ποτέ, ενώ αναφέρεται εκτενώς στις συνομιλίες που είχε μπροστά της ο μονάχος Αρσένιος

Έγινε επαφή με τους αδελφούς Αγγελόπουλους – 130 εκ. απαιτούνται για την αγορά του ΟΣΦΠ!

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν παγώσει όσον αφορά στα αγωνιστικά όμως στο διοικητικό τομέα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Η πρώτη κρούση έγινε στους Αγγελόπουλους και στον Μαρινάκη.Ο Σωκράτης Κόκκαλης με τις κινήσεις του και την παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο έδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη διάθεση του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό αρκεί βέβαια να βρει τον ή τους επενδυτές που θα δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται.


Η πρώτη και βασική ερώτηση είναι, πόσα χρήματα αξιώνει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος και μέτοχος του 78% της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει αποτιμήσει την αξία στα 100.000.000 ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να αποκτήσει όλες τις μετοχές του Κόκκαλη θα πρέπει να δώσει 78.000.000 ευρώ.

Δεν είναι μόνο αυτά όμως τα χρήματα που θα πρέπει να διαθέσει. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει χρέη 25.000.000 ευρώ, τα οποία βέβαια δεν είναι

ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία για τις προληπτικές προσαγωγές

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε «τις αθρόες και αναίτιες προληπτικές προσαγωγές» πριν από τις απεργιακές διαδηλώσεις της Πέμπτης.


Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Βασίλης Μουλόπουλος, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κουράκης ζήτησαν επίσης εξηγήσεις για την πολιτική του υπουργείου στα θέματα αντιμετώπισης συλλαλητηρίων, απεργιών και διαδηλώσεων και δήλωσαν ότι «τέτοιες πρακτικές της Αστυνομίας και δεν θα γίνουν στο μέλλον ανεκτές».
naftemporiki

Παναθηναϊκός: Παραιτήθηκε ο Νικόλας Πατέρας

Την παραίτησή του υπέβαλε στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, που συνεδρίασε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Αναστολή 48ωρης απεργίας

Την αναστολή της 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τρίτη ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δ.σ., η αναστολή των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό αποφασίστηκε έπειτα από τις «δεσμεύσεις του υπουργού σχετικά με τον

Cosco: Στο 43% η αύξηση της παραγωγικότητας στον Πειραιά

Για αύξηση της παραγωγικότητας στην προβλήτα του λιμένα Πειραιώς που έχει αναλάβει η Cosco έκανε λόγο ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Γουέι Ζιαφού και -θέλοντας να καθησυχάσει τους εργαζομένους- δεσμεύθηκε ότι θα τηρηθούν όσα προβλέπονται στη συμφωνία.


Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό -στην οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της σινοελληνικής συνεργασίας, ο πρόεδρος της Cosco εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επαφές που

ΝΔ: Ομάδα Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης

Τη συγκρότηση Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος που συνοδεύει τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.


Την Ομάδα Παρακολούθησης, που συγκροτείται με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θα συντονίζει ο βουλευτής Φθιώτιδας, αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ γραμματέας της Επιτροπής αναλαμβάνει η οικονομολόγος Ελένη Ρωμαΐδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός σύστασης της Ομάδας είναι η παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προγράμματος στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς και η υποβολή προτάσεων οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία του Κόμματος, με στόχο την ταχύτερη έξοδο

ΟΓΑ: Δεν καλύπτονται αθεώρητες συνταγές φαρμάκων άνω των 150€

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846/2010 οι οποίες ισχύουν από 11 Μαΐου 2010 (ημερομηνία δημοσίευσης του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από τον φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα.


Συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα ανωτέρω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.
naftemporiki

Στην κυκλοφορία δύο νέες σήραγγες στην Κορίνθου - Τριπόλεως

Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δύο νέες σήραγγες Στέρνας και Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.


Ο δεύτερος κλάδος των δύο αυτών σηράγγων, στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, θα είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο.
naftemporiki

Ορκίστηκε ο νέος υφυπ. Πολιτισμού και Τουρισμού

Ολοκληρώθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου.


Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο γγ του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Λύτρας.

Μετά το τέλος της τελετής, και απαντώντας στον επίσκοπο, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τομέα του «που αποτελεί βιομηχανία», ο κ. Νικητιάδης είπε ότι ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία αλλά οικονομική οντότητα.
naftemporiki

Πολυεθνικά κόλπα με τις τιμές

Ακριβότερα έως και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αγοράζουν τα ίδια αγαθά οι Ελληνες. Αιτία οι υπερτιμολογήσεις στις τιμές χονδρικής μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιρειών,έτσι ώστε να εμφανίζονται μικρά κέρδη και να γλιτώνουν φορολογία

Πολυεθνικά... κόλπα ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι Ελληνες καταναλωτές να αγοράζουν τα ίδια αγαθά ακριβότερα μέχρι και 416% σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων με τη διαδικασία του transfer pricing (ενδοομιλικές συναλλαγές), που κάνει ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δείχνουν μεθόδους τις οποίες εφαρμόζουν οι πολυεθνικές για να «φουσκώνουν» τις τιμές των προϊόντων στην ελληνική αγορά και να εμφανίζουν λιγότερα κέρδη,

6 κίνδυνοι για τους εργαζομένους στο γραφείο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ O εργαζόμενος δεν απειλείται μόνο από τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης ή τους καβγάδες με τον προϊστάμενό του. Εχει να αντιμετωπίσει και έναν στρατό από βακτήρια, πόνους στη μέση και στον αυχένα, μάτια που «κάνουν πουλάκια», τη «νόσο των υπολογιστών» και φυσικά το πατροπαράδοτο στρες. Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν τους έξι μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν τους εργαζομένους στο γραφείο και προτείνουν πρακτικούς τρόπους για να τους αντιμετωπίσουμε:

1 Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα: η «νόσος των υπολογιστών»

Πλήττει κυρίως γυναίκες ηλικίας 30-60 ετών, επειδή ο καρπιαίος σωλήνας τους είναι μικρότερος από εκείνο των ανδρών. Το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από τσιμπήματα ή μούδιασμα στον αντίχειρα, στον δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλο. Για να αποφύγουμε τη λήψη φαρμάκων πρέπει να τοποθετούμε τον

«Το ρήγμα των αναρχικών δείχνει τους ενόχους»


Η Αστυνομία εκτιμά ότι μια θυελλώδης συνέλευση αντιεξουσιαστών στο Πολυτεχνείο αποκάλυψε τους εμπρηστές της Μarfin


Τα «πρακτικά» συνάντησης αναρχικών στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων της Μarfin, στις 5 Μαΐου του 2010, αποτελούν τον οδηγό της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης!

Μέσα στη «συνέλευση» ομάδα αντιεξουσιαστών κατονόμασε ως δράστες της φονικής επίθεσης αναρχικούς που συχνάζουν σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων. Η αναφορά αυτή που καταγράφηκε από πληροφοριο- δότες της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ρήξη και αποχώρηση των κατονομαζομένων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι αυτή η αποκάλυψη στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού υπάρχει σχετικός έμμεσος επικριτικός σχολιασμός και στην

΄Εφτιαξαν μαρίνα και «ξέχασαν» να τη... λειτουργήσουν

Σχεδόν πέντε χρόνια τώρα μετά την ολοκλήρωσή της παραμένει κλειστή, αφού ο ιδιοκτήτης της, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, δεν καταφέρνει να βρει τρόπο να τη λειτουργήσει!


Σαν να μην έφτανε όμως αυτό η μαρίνα Μυτιλήνης, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ως έργο πρώτης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου... ξεράθηκε κιόλας.

Χθες η ΔΕΗ προχώρησε και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της μαρίνας. Ενώ ένα μήνα τώρα είχε

“Έπαιζαν” πυροβολώντας διαμερίσματα!

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι είχαν βρει ένας 74χρονος και ένας 38χρονος στα Πατήσια.


Είχαν ένα πιστόλι των 7,62mm και πυροβολούσαν τα τζάμια των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας απέναντι από το σπίτι τους!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών την τελευταία τριετία είχαν βάλει στο στόχαστρο τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες από τον πρώτο ως τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι αστυνομικοί μετά από καταγγελίες εντόπισαν από που έπεφταν οι πυροβολισμοί και εισέβαλαν στο διαμέρισμα των δύο ανδρών.

Εντόπισαν εκτός από το όπλο και πολλά φυσίγγια, αλλά και δύο μαχαίρια και ένα σπαθί.

Ευτυχώς το... παιχνίδι τους δεν κόστισε τη ζωή κανενός καθώς το όπλο τους ήταν αρκετά δυνατό για

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης στην Ακρόπολη

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης στον Παρθεώνα και τα Προπύλαια της Ακρόπολης. Ξενάγηση στο σημείο θα έχει το πρωί της Τρίτης (10.30) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Τον κ. Παπούλια θα υποδεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Τα έργα που θα παρουσιασθούν κατά την επίσκεψή του είναι τα ακόλουθα:

Η αποκατάσταση της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα:

Η παρούσα επέμβαση αποκατέστησε τη βόρεια πλευρά του μνημείου η οποία είχε καταρρεύσει από την έκρηξη του 1687 και είχε αναστηλωθεί στις αρχές του 20ου αι. από τον Ν. Μπαλάνο.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης απομακρύνθηκαν οι οξειδωμένες ενισχύσεις, αποκαταστάθηκαν τα

Επιμνημόσυνη δέηση για το σμηναγό Κ. Ηλιάκη στην Κάρπαθο

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το μεσημέρι της 23ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Μπεγλίτης, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ πτεράρχου (Ι) Ιωάννη Γιάγκου και του Α/ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα.
naftemporiki

Πανελλαδικές εξετάσεις: Συνέχεια σήμερα με Ιστορία, Βιολογία και Αρχές Οργάνωσης

Συνέχεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Παρασκευή, για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ με τα μαθήματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης, της Βιολογίας Κατεύθυνσης και των Αρχών Οργάνωσης Κατεύθυνσης.


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το Σάββατο σειρά παίρνουν οι μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ,

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Παρακαταθηκών και Δανείων

Αναστάτωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 40, έπειτα από τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για τοποθέτηση βόμβας. Το κτίριο έχει εκκενωθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες στο σημείο.


Άγνωστος τηλεφώνησε στην "Ε" στις 9:36 σήμερα το πρωί λέγοντας πως έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο Παρακαταθηκών και Δανείων και ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση.
enet

Μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο

Αυξημένα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών στις εθνικές οδούς κατά τη διάρκεια της εξόδου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε η Τροχαία.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς, παρεμβάσεις τροχονόμων σε βασικούς κόμβους και όπου εκτελούνται δημόσια έργα και αυστηροί έλεγχοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.


Ειδικότερα, όσον αφορά στην απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών θα ισχύσει από αύριο από 16.00 έως 22.00΄ για τα εξής τμήματα :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη

Και νέα διόδια και φοροαδίκημα

Φορολογικό αδίκημα θα θεωρείται η μη πληρωμή διοδίων. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προωθεί το υπουργείο Υποδομών, προφανώς ως αντίδοτο στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια των οδηγών, που αρνούνται να φορτωθούν το «πάπλωμα» των συμβάσεων για τους αυτοκινητόδρομους. Θα στηρίζεται στο επιχείρημα ότι το Δημόσιο χάνει έσοδα μέσω του ΦΠΑ.

Μαζί έρχονται και νέα διόδια, αυτή τη φορά στην Εγνατία οδό των 610 χλμ., που ξεκινά από τα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο. Οι οδηγοί θα πληρώνουν για να καλυφθεί το κόστος συντήρησης του αυτοκινητόδρομου που υπολογίζεται σε 100 ευρώ τον χρόνο και να αποπληρωθούν δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ που έχουν συναφθεί με εγγύηση τα μελλοντικά έσοδα από τα διόδια. Πρόκειται για διόδια

ΣΕΒ: Στα χαρτιά η απλοποίηση για άνοιγμα επιχειρήσεων

Κόντρα της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη με τον ΣΕΒ προκάλεσε το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκεται υπό επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Για ένα ακόμη νομοθέτημα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, αφού δεν έχουν δημιουργηθεί οι υποδομές που θα υποστηρίξουν την εφαρμογή του (πληροφοριακά συστήματα, υποδομές και εκπαίδευση του προσωπικού των υπηρεσιών, κ.ά.), καθώς και για αποσπασματικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν την ίδρυση μιας επιχείρησης αλλά δεν αίρουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια κατά τη λειτουργία της, κάνει λόγο σε υπόμνημα που απέστειλε προς τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Η μη προσέλευση, ωστόσο, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του κ. Δασκαλόπουλου, επικαλούμενου το ελάχιστο περιθώριο της ειδοποίησης που του δόθηκε, προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού. «Αν είχε προσέλθει, θα είχε λάβει απαντήσεις για

Σύνθια, το πρώτο τεχνητό κύτταρο

Επιστήµονες κατάφεραν να δηµιουργήσουν στο εργαστήριο συνθετική µορφή ζωής

Την πρώτη συνθετική µορφή ζωής δηµιούργησε στο εργαστήριο µία οµάδα αµερικανών επιστηµόνων µε επικεφαλής τον γνωστό γενετιστή Κρεγκ Βέντερ. Πρόκειται για ένα πείραµα-ορόσηµο, που ανοίγει τον δρόµο για «οργανισµούς κατά παραγγελία» – προκαλεί όµως και πολλές αντιδράσεις.


Περισσότεροι από 20 επιστήµονες απασχολήθηκαν σε αυτό το έργο τα τελευταία δέκα χρόνια· το κόστος ξεπέρασε τα 40 εκατοµµύρια δολάρια· το αποτέλεσµα ήταν η δηµιουργία του πρώτου συνθετικού ζωντανού κυττάρου, ενός µονοκύτταρου «πλάσµατος» που ήδη απέκτησε το παρατσούκλι

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για 300.000 δάνεια δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, το εισόδημα των οποίων συρρικνώθηκε δραστικά λόγω της οικονομικής κρίσης, καθιερώνει η Εθνική Τράπεζα. Από τη Δευτέρα θέτει σε εφαρμογή πρόγραμμα διευκολύνσεων για πελάτες της δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που εξυπηρετούν περίπου 50.000 στεγαστικά δάνεια και επιπλέον 250.000 καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.


Η Εθνική Τράπεζα θα παρέχει τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου των δανείων, δραστική συρρίκνωση των δόσεων και συγκέντρωση οφειλών σε ένα δάνειο με χαμηλά επιτόκια. Τα μέτρα

Θέλουν επώνυμα μπλογκ μετά το όργιο των φημών

Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση. Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.


΄Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρημα τίες.Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.

Τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που

Καταιγίδες και ... χιόνια τις επόμενες ώρες -ο καιρός του τριημέρου

Θα βρέξει και πάλι στην Αττική μέχρι το μεσημέρι, παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, έριξε ... φρέσκο χιόνι στο Καϊμάκτσαλαν, ενώ έρχονται νέες καταιγίδες απ' τα δυτικά

Στα λευκά ξύπνησε το Καϊμάκτσαλαν αν και σε ημέρες μπαίνουμε και επίσημα στο καλοκαίρι. Χιόνια τις επόμενες ώρες μέχρι και το βράδυ αναμένονται και σε πολλά βουνά της χώρας σε ορεινές περιοχές.

Την ίδια ώρα, δυνατή βροχή θα βρουν στο δρόμο όσοι επιλέξουν να φύγουν σήμερα κυρίως στις περιοχές στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Εύβοια, ειδικά από το απόγευμα. Ίδια η εικόνα του καιρού με έντονες καταιγίδες κατά τόπους σε όλη την ηπειρωτική χώρα κυρίως όμως στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι

Χρόνια Πολλά στον Κώστα και την Ελένη

Οδηγός αγοράς γυαλιών ηλίου

Παρ' ότι φέτος είναι της μόδας τα μεγάλα γυαλιά, η επιλογή τους είναι λίγο –πολύ προσωπική υπόθεση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλιοφάνεια κάθε περιοχής, η ασχολία του καθενός, το χρώμα των ματιών του και άλλα.


Την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου τόνισαν για μια ακόμη φορά οι ομιλητές κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών (ΠΕΟΟ)

Θα πρέπει επομένως, επεσήμανε ο κος Σωτήρης Δαμίγος, Οπτικός, μέλος Δ.Σ. της ΠΕΟΟ, τα γυαλιά ηλίου που χρησιμοποιούμε να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι απορροφητικά στην ηλιακή ακτινοβολία. Τόσο ακριβώς όσο χρειάζεται, όσο και στα μήκη