www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γ. Καρατζαφέρης: Κατευθύνσεις στα κυβερνητικά στελέχη του ΛΑΟΣ


Την προσήλωσή του στις προϋποθέσεις που είχε θέσει πρόσφατα όσον αφορά την εφαρμοζόμενη πολιτική εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε σύσκεψη με τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος.

Στη σύσκεψη, που βρίσκεται σε εξέλιξη εκτός από τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, μετέχουν και οι δυο ευρωβουλευτές του κόμματος Νίκη Τζαβέλα και Νίκος Σαλαβράκος.

Ο κ. Καρατζαφέρης, επανέλαβε την αντίθεσή του στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και «στο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία», ενώ σημείωσε ότι

Συσπείρωση των δυνάμεων της αριστεράς ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης


«Αέρα στα πανιά μας, όχι στα μυαλά μας», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.

Ο κ. Παπαδημούλης προτείνει τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, της οικολογίας και των προοδευτικών δυνάμεων «που

To 2012 αρχίζει η επέκταση του Μετρό προς το Δήμο Καλαμαριάς


Στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής για την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, μετά από την πρόσφατη απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΕΚΑ για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 425 εκατ. ευρώ.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, όπως αναφέρθηκε σήμερα σε έκτακτη

Προσφυγή εταιρείας στο ΣτΕ για τον τρόπο καθορισμού των τιμών φαρμάκων


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε φαρμακευτική βιομηχανία, προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά και στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η από 8.9.2011 απόφαση των υπουργών Υγείας και Εργασίας που καθορίζει την τιμή των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η υπουργική απόφαση εκδόθηκε αντίθετα με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 43), καθώς παρόμοια θέματα ρυθμίζονται μόνο με Προεδρικό Διάταγμα.

Η φαρμακευτική εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι παράνομος ο τρόπος υπολογισμού των φαρμάκων, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν προβλέπει, ως «οιονεί ποινή», επιστροφή χρημάτων στον φορέα

«Όχι» νέοι φόροι και μειώσεις μισθών-συντάξεων

Nα επαναφέρει ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων και να κλείσει την ψαλίδα του ελλείμματος, χωρίς όμως αυτή τη φορά να επιβάλει φόρους και χωρίς να αγγίξει μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «πρώτου Θέματος», αυτοί είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπως προκύπτει από πηγές που έχουν γνώση των πρώτων συζητήσεων του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με αυτές, είναι βαθιά πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, με «αφαίμαξη» των συνηθισμένων υπόπτων, δηλαδή μισθωτών και

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ανέμων


Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου -Καβάλας, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Χθες το πρωί, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» προσέκρουσε ελαφρώς, κατά τη διάρκεια χειρισμών

Υπουργικές αποφάσεις: Πρόληψη εργατικών ατυχημάτων


H πρόληψη και η συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, καθώς και η προώθηση μέτρων προαγωγής της υγείας των εργαζομένων, σύμφωνα και με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται άμεσα ενέργειες που στόχο έχουν να θωρακίσουν το θεσμικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλειας των εργαζομένων.

Με τρείς υπουργικές αποφάσεις, που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος, εγκρίθηκε η εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης τεχνικών ασφάλειας επιπέδου ΑΕΙ -ΤΕΙ και η

Τζορτζ Σόρος: Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα

Την εκτίμησή του ότι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα εκφράζει ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του, για το μέλλον της Ευρωζώνης μετά την επέκταση της κρίσης χρέους στην Ιταλία, ούτε την απογοήτευσή του με την επιμονή της Γερμανίας να μην επιτρέπει στην ΕΚΤ να εξελιχθεί στον «δανειστή τελευταίας καταφυγής της Ευρωζώνης».

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Τζ. Σόρος αναγνωρίζει ότι η κατάσταση για τους Έλληνες «είναι ζοφερή, κάτι που

Δύσκολες μέρες για το ΠΑΣΟΚ

Μετά από εικοσιτέσσερις ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης κατέληξαν σε ένα σχήμα πολυπληθές που από την αρχή έδωσε την εντύπωση ότι ήταν αποτέλεσμα δύο στοιχείων:

Πρώτον, της τήρησης ισορροπιών ανάμεσα στα τρία κόμματα αλλά και ανάμεσα στο νέο πρωθυπουργό και το κομματικό σύστημα.

Δεύτερον, του μεταβατικού χαρακτήρα της.

Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης, όπως έχει παραδεχθεί δημοσίως στην πρώτη του δήλωση ο κ. Παπαδήμος δε θα είναι εύκολη καθώς θα κριθεί από τη στάση που θα τηρήσουν τα τρία κόμματα που συμμετέχουν και το κατά πόσο θα μείνουν στην ανάγκη επίτευξης των επόμενων όρων. Ανοχή,

Πολλά αντιβιοτικά σημαίνει ανθεκτικότερα μικρόβια

Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών σε ζώα και φυτά είναι εξίσου επικίνδυνη με την αλόγιστη χρήση τους στον άνθρωπο, διότι έχει ως συνέπεια να αναπτύσσουν τα μικρόβια ανθεκτικότητα σε αυτά τα φάρμακα και τα καθιστούν αναποτελεσματικά.

Αυτό σημαίνει ότι τα αντιβιοτικά δεν θα μπορούν να θεραπεύσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος εν αγνοία του προσλάμβανε ποσότητες αντιβιοτικών καταναλώνοντας τρόφιμα που προέρχονταν από ζώα και φυτά στα οποία έχει γίνει ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των φαρμάκων.

«H βακτηριακή αντοχή είναι ένα θέμα πάρα πολύ επίκαιρο το οποίο έχει σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων και ιδιαίτερα με την ασφάλεια των καταναλωτών. Το πρόβλημα αυτό έχει προκύψει λόγω της ανεξέλεγκτης, εκτεταμένης για πολλά χρόνια χρήσης των αντιβακτηριακών ουσιών που τις λέμε αντιβιοτικά. Η χρήση των ουσιών αυτών δημιουργεί μέσα στους οργανισμούς κάποιες

Οι Έλληνες συμφωνούν με την επιλογή Παπαδήμου

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν την ικανοποίηση των πολιτών για την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού. Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν θέλει εκλογές

Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ.

Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19 Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση.

Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πως θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για