www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εγκαταλείπουν την ανακύκλωση οι Ελβετοί


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι Ελβετοί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε σχέση με το περιβάλλον και ανακυκλώνουν εδώ και χρόνια σχεδόν με εμμονή. Φαίνεται όμως ότι σιγά – σιγά αρχίζουν να εγκαταλείπουν την ανακύκλωση, αφού βρέθηκε ότι τα μελάνια των εφημερίδων είναι τοξικά και ενδέχεται να περάσουν και να επιμολύνουν συσκευασμένα τρόφιμα μου μεταφέρονται σε ανακυκλωμένα χαρτοκιβώτια.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μελάνια των εφημερίδων περιέχουν τοξικά χημικά, υποπροϊόντα πετρελαίου. Κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης τα συγκεκριμένα χημικά ενσωματώνονται στις χαρτοσυσκευασίες και αν τα πακέτα χρησιμοποιούνται για τρόφιμα, τότε είναι πολύ πιθανό τα τοξικά

Διάχυτη δυσαρέσκεια των πολιτών


Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για το Μάρτιο του 2011, που παρουσίασε ο Σκάι. Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ, με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πιο αναλυτικά, το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει, ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει

Τη λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Νταβούτογλου


Θέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη έθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από τη πλευρά του, εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια με δηλώσεις του διαβεβαίωσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί.
Άλλα θέματα που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους ήταν η ανάδειξη των οθωμανικών μνημείων της Θεσσαλονίκης και η σύνδεση της πόλης ακτοπλοϊκά με την Σμύρνη και αεροπορικά με την Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας καινούργιας ελληνοτουρκικής φιλίας και ενός καινούριου ελληνοτουρκικού άξονα,

Το 1/3 του πληθυσμού πάσχει από υπέρταση


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Αναστάσιος Λαζαρίδης.Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η υπέρταση καθώς το 1/3 του πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, με το 50% από αυτούς να μην το γνωρίζει. Από αυτούς που το γνωρίζουν το 50% λαμβάνει θεραπεία και το άλλο 50% αδιαφορεί, ενώ την πίεση του ρυθμίζει μόνο το 12 - 15% αυτών που ακολουθούν θεραπεία. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρεία σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή το 12ο πανελλήνιο συνέδριο υπέρτασης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Αναστάσιος Λαζαρίδης. Η υπέρταση είναι υπεύθυνη για το 65% του συνόλου των καρδιαγγειακών παθήσεων, στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επισήμαναν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον  γενικό γραμματέα της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Χρύσανθο Ζαμπούνη, ένα φτηνό και αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι η μείωση του αλατιού στα τρόφιμα. Οι προηγούμενες γενιές λάμβαναν ημερησίως 5-6 γραμμάρια αλάτι, σήμερα όμως η κατανάλωση έχει αυξηθεί στα 9 γραμμάρια, και στην Αμερική στα 13 γραμμάρια. Ο

Γ. Παπανδρέου: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αποτυχία»


«Βάζουμε σε τάξη τα του οίκου μας, έχουμε όμως ανάγκη από την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων μας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη γαλλική Monde. Υποστήριξε πως αν η Ε.Ε. δεν προχωρήσει στην παράταση της αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων του δανείου των 110 δισ. ευρώ, το πρόβλημα δεν θα το έχει μόνον η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη.

"Οι αγορές θα αντιδρούσαν άμεσα. Οι δύο Σύνοδοι Κορυφής του Μαρτίου αποτελούν μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για την Ευρώπη, για να αντιμετωπίσει τις αγορές", πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας ότι θα γινόταν εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας, θα οδηγούσε στην κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα ζημίωνε τα ασφαλιστικά ταμεία και θα προκαλούσε μια χιονοστοιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε κράτη της ευρωζώνης. "Πρόκειται για ένα τίμημα πολύ βαρύ με λίγα λόγια, η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται στην

ΙΚΑ: Yπολογισμός σύνταξης on-line


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://apps.ika.gr/WebPensions/ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το χρόνο θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος αλλά και για το ύψος της σύνταξης που θα λάβουν από το ΙΚΑ.


Ο χρήστης συμπληρώνει μια σειρά από πεδία όπως ημερομηνία γέννησης, τις ημέρες ασφάλισης με τις οποίες θέλει να συνταξιοδοτηθεί κ.α. Εάν έχει θεμελιώσει δικαίωμα, η πληροφορία

Άγκελα Μέρκελ: Ναι στην επιμήκυνση, όχι σε αναδιάρθρωση, ευρωομόλογο και επαναγορά χρέους


Θετικά απαντά η Γερμανίδα καγκελάριος στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από την τρόικα, απορρίπτοντας παράλληλα κάθε σκέψη περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Bild, ανήμερα της έκτακτης Συνόδους Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Ανγκελα Μέρκελ εκτιμά πως τα τρία χρόνια του μνημονίου δεν επαρκούν προκειμένου η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματά της. "Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τις συνέπειες των βαριών οικονομικών της σφαλμάτων" δηλώνει, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε εμμονή στην τριετία θα "δημιουργήσει νέα αναταραχή". Η καγκελάριος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει βέτο στην περίπτωση που οι όροι για την παροχή βοήθειας σε μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης δεν έχουν ικανοποιηθεί πλήρως.

Παράλληλα η καγκελάριος τάσσεται εναντίον κάθε σκέψης περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αλλά και της έκδοσης ευρωομολόγων. "Κατά την άποψή μας τα ευρωομολόγα παραμένουν λάθος εργαλείο, που εκφράζουν μια ψευδή αλληλεγγύη " σημειώνει, προσθέτοντας πως στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης που θα τεθεί σε λειτουργία το 2013 θα

Καταψήφισαν Β. Παπανδρέου - Γ. Παπαμανώλης τη ρύθμιση για τη δόμηση στα νησιά


Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και Γιώργος Παπαμανώλης, την τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, για τη δόμηση στα νησιά.

Η τροπολογία επανέφερε σε ισχύ Προεδρικά Διατάγματα, με το οποίο απαγορευόταν η δόμηση σε οικόπεδα με κλίση 35% και άνω. Τα Προεδρικά Διατάγματα είχε προωθήσει ο Νικ. Σηφουνάκης, όταν ήταν υπουργός Αιγαίου, επί κυβερνήσεως Σημίτη.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Παπαμανώλης πριν εκλεγεί βουλευτής κατείχε το αξίωμα του αντινομάρχη Κυκλάδων για επτά χρόνια. Η Βάσω Παπανδρέου,

Αλλαγές στον κώδικα συνόρων της ζώνης του Σένγκεν


Την τροποποίηση του κώδικα συνόρων των χωρών της ζώνης του Σένγκεν, με σκοπό να διευκολυνθεί, με ελεγχόμενο τρόπο, η κυκλοφορία των προσώπων στα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, πρότεινε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα καταστήσουν σαφέστερο τον ισχύοντα κανονισμού και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά τα πρώτα έτη εφαρμογής του κώδικα συνόρων του Σένγκεν.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της Επιτροπής η αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις επίτροπος, δήλωσε: «Η παρούσα πρόταση θα συμβάλλει στην ταχύτερη διενέργεια των συνοριακών ελέγχων και στην αύξηση της ασφάλειας δικαίου για τους ταξιδιώτες και τους συνοριοφύλακες. Με τη θέσπιση των νέων αυτών κανόνων, ευελπιστούμε ότι θα μειωθούν οι διοικητικές δυσχέρειες για εκείνους που ταξιδεύουν εντός, από και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι θα γίνει ευκολότερη η ζωή των πολιτών

Οικονομική στήριξη 20.000 ευρώ από τη Βουλή


Οικονομική στήριξη ύψους 20.000 ευρώ θα παράσχει η Βουλή σε κάθε μία από τις οικογένειες των δύο ειδικών φρουρών της Ομάδας «ΔΙΑΣ», που δολοφονήθηκαν στο μακελειό του Ρέντη.

Σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και έγινε δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, όπου τονίστηκε ότι ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης και ο Γεώργιος Σκυλογιάννης θυσίασαν τη ζωή τους για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, δέχτηκε σήμερα το πρωί τον επιχειρηματία κ. Δημήτριο Μελισσανίδη, ο οποίος προσφέρθηκε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των δύο αστυνομικών, που έπεσαν στο καθήκον, καθώς και τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.

Ο κ. Μελισσανίδης παρέδωσε στον κ. Οικονόμου τέσσερις επιταγές, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, δηλώνοντας ότι με τη χειρονομία αυτή εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99


Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», θυγατρική εταιρεία της Νεώριον  ΑΕ Συμμετοχών, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρείας.

Όπως τονίζει η Νεώριον, «η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων».

Η θυγατρική της θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ανωτέρω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της

Πως πηδούν τα καγκουρό;


Ερευνητές από τέσσερα πανεπιστήμια χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξηγήσουν, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το μηχανισμό αναπήδησης των καγκουρό.

Σε αντίθεση με άλλα ζώα, το αυστραλιανό μαρσιποφόρο δεν προσαρμόζει τη στάση του σώματός του ανακατανέμοντας το βάρος του. Η χρήση υπέρυθρης τεχνολογίας ανάλυσης κίνησης σε εξωτερικό χώρο έδειξε ακριβώς με ποιον τρόπο τα καγκουρό αναπηδούν ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος στα πόδια και στο έδαφος.

Η τεχνολογία αυτή - γνωστή και ως motion capture- καταγράφει τις κινήσεις και αναλύει την αντανάκλαση μικρών πλαστικών σημαδιών που βρίσκονται τοποθετημένα πάνω στο κινούμενο σώμα. Έχει πολλές εφαρμογές: χρησιμοποιείται π.χ. από εκπαιδευτές του γκολφ, οι οποίοι θέλουν να

Φάρσα ήταν τελικά το τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Φάρσα αποδείχτηκε το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, που έγινε σήμερα το πρωί στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Οι πυροτεχνουργοί έλεγξαν το κτίριο και την περιοχή γύρω από αυτό και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο.

Το προειδοποιητικό μήνυμα τόνιζε ότι υπάρχει

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ


Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ.

Το πρωί η κυκλοφορία τους άρχισε στις 7 ενώ το βράδυ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 10, συνεχίζοντας την κινητοποίηση έως τη λήξη της

«Κόβουν» τις επί πιστώσει εξετάσεις οι γιατροί του ΟΠΑΔ


Τις εξετάσεις τους στους γιατρούς του ΟΠΑΔ θα πρέπει να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, καθώς οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί σταμάτησαν σήμερα να δέχονται τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, οι ιατρικοί σύλλογοι Αθηνών και Πειραιά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, μέχρι την πλήρη εξόφληση των οφειλομένων. Όπως αναφέρουν οι ιατρικοί σύλλογοι, "οι καθυστερήσεις πληρωμών

Ανατροπή στη δίκη των «Πυρήνων»


Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με τον αστυνόμο Α΄ Παρασκευά Χηνόπουλο, να ανακαλεί την κατάθεσή του σύμφωνα με την οποία είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη την κοπέλα που μπαινόβγαινε στο σπίτι στο Χαλάνδρι.

Ο Παρασκευάς Χηνόπουλος, ήταν επικεφαλής των αστυνομικών που επιτηρούσαν το σπίτι στο Χαλάνδρι και είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος προσωπικά είχε αναγνωρίσει μία κοπέλα που μπαινόβγαινε σε αυτό στο πρόσωπο της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη.

Σήμερα εξεταζόμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τον συνήγορο της κοπέλας Νίκο Κωνσταντόπουλο, παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες για το αν πρόκειται για το ίδιο

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο


Απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο έγινε το πρωί της Πέμπτης στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο μιάμισης

Στην Αθήνα απεσταλμένος του Καντάφι

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη θα έχει ο απεσταλμένος της Λιβύης Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα στο υπουργείο Εξωτερικών.


Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, με την επικεφαλής της Ε.Ε. σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο

Δεν θα μετρήσουν οι απουσίες της γρίπης


Οι απουσίες που έκαναν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων λόγω γρίπης δεν θα προσμετρώνται, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που διαβιβάστηκε σήμερα στα σχολεία της χώρας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ορίζει ακόμα ότι δεν θα προσμετρηθούν και οι απουσίες μαθητών που φοιτούν σε σχολικά συγκροτήματα ορισμένου τύπου που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους λόγω απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόκειται για μαθητές Εσπερινών σχολείων, Πειραματικών, Μουσικών, Καλλιτεχνικών,

Στάση εργασίας εκπαιδευτικών


Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, διοργανώνοντας συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:30 το μεσημέρι.

«Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και για την απομάκρυνση της τρόικας από τη χώρα συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των

Στον Πειραιά κρουαζιερόπλοιο με κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας


Σε μερικές ώρες αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το υπό σημαία Μπαχάμες κρουαζιερόπλοιο "Norwegian Jade", το οποίο προέρχεται από την Ιταλία με 2.325 επιβάτες και πλήρωμα 1.066 άτομα.

Μεταξύ των επιβαινόντων, έχουν αναφερθεί οκτώ κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανώς

Ο καιρός στις 10.03.2011


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αλλά με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από -6 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, από -7 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική, από -4 έως 12 στη Νότια Ελλάδα και από 3 ως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι