www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99


Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε η «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας ΑΕ», θυγατρική εταιρεία της Νεώριον  ΑΕ Συμμετοχών, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασίας συνδιαλλαγής αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος της θυγατρικής εταιρείας.

Όπως τονίζει η Νεώριον, «η θυγατρική εταιρεία έχει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων».

Η θυγατρική της θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το ελληνικό δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της με βάση το ανωτέρω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της
ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της.

Μ. Χρυσοχοΐδης: «΄Ηττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις»


Ήττα χαρακτήρισε ο υπουργος Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το κλείσιμο υγειών επιχειρήσεων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
«Γίνεται μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πορεία λουκέτου για υγιείς επιχειρήσεις με τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο», δήλωσε σχετικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως «είναι ήττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις». Όσον αφορά την ρευστότητα στην αγορά, ο υπουργός επανέλαβε την εκτίμησή του ότι μετά τις εξελίξεις του Μαρτίου οι τράπεζες θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια για να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ερημώνει τη χώρα


Για ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα των ναυπηγείων, παρά τις έγκαιρες, όπως είπε, προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση απραξία, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να οδηγείται σε κλείσιμο η εταιρεία και σε απόγνωση 1300 εργαζόμενοι και άλλοι τόσοι που ασχολούνται γύρω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Αυτή η κυβέρνηση ερημώνει ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά τα καταστήματα που βάζουν λουκέτα, τώρα κλείνουν και οι εθνικές μας βιομηχανίες. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από αυτό το σκορποχώρι που μας κυβερνά;», διερωτήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι


Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι η αίτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας για υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας των 1300 εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως «η εξέλιξη αυτή, που βάζει μπουρλότο στα θεμέλια του συνόλου της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας μας, δεν είναι ουρανοκατέβατη» επιρρίπτοντας ευθύνες «στις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και στις άστοχες   επιχειρηματικές επιλογές των ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία ανήκουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας».

Καταλήγοντας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των μισθών και της εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: