www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ανατροπή στη δίκη των «Πυρήνων»


Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με τον αστυνόμο Α΄ Παρασκευά Χηνόπουλο, να ανακαλεί την κατάθεσή του σύμφωνα με την οποία είχε αναγνωρίσει στο πρόσωπο της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη την κοπέλα που μπαινόβγαινε στο σπίτι στο Χαλάνδρι.

Ο Παρασκευάς Χηνόπουλος, ήταν επικεφαλής των αστυνομικών που επιτηρούσαν το σπίτι στο Χαλάνδρι και είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος προσωπικά είχε αναγνωρίσει μία κοπέλα που μπαινόβγαινε σε αυτό στο πρόσωπο της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη.

Σήμερα εξεταζόμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από τον συνήγορο της κοπέλας Νίκο Κωνσταντόπουλο, παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες για το αν πρόκειται για το ίδιο
πρόσωπο.

"Μου είχαν υποδείξει άλλη κοπέλα ως Καρακατσάνη. Αυτή που βλέπω σήμερα εδώ αμφιβάλλω αν είναι η Καρακατσάνη που εγώ πίστευα"  δήλωσε ο μάρτυρας.

Νωρίτερα είχε εξεταστεί ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτης Χηνοφώτης, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που είχε γίνει στην ταράτσα του σπιτιού του στο Παλαιό Φάληρο στις 11 Ιουλίου του 2009, για την οποία την ευθύνη φέρεται να είχαν αναλάβει οι "Πυρήνες της Φωτιάς".

Ο κ. Χηνοφώτης δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου, πως η έκρηξη ήταν πολύ μικρής ισχύος και δεν μπορούσε να βλάψει κάποιον άνθρωπο.

Η δίκη, συνεχίζεται με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: