www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Το Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για το Ελληνικό


Η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού τον Σεπτέμβριο, δήλωσε στο Reuters o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ», που ανέλαβε την διαχείριση του έργου.

Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων της με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το

Διαχωρίζονται οι Αρχές αδειοδότητες και ελέγχου δόμησης


Σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr. βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου των κατασκευών αλλάζει το σημερινό καθεστώς των πολεοδομιών και επιχειρεί να επανακαθορίσει, με σαφήνεια και διαφάνεια, τους όρους με τους οποίους εγκρίνεται, αδειοδοτείται, εκτελείται και ελέγχεται το οικοδομικό έργο, δηλαδή να επαναπροσδιορίσει τη σχέση Πολιτείας - επαγγελματιών - πολιτών ξεκαθαρίζοντας και θεσμοθετώντας την ευθύνη κάθε εμπλεκόμενου μέρους σε μια κατασκευή ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, με το Σχέδιο Νόμου επιδιώκεται:

- ο πλήρης διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των αρχών αδειοδότησης -που ονομάζονται πλέον "Υπηρεσίες Δόμησης" (ΥΔΟΜ) των Δήμων - από τις αρχές ελέγχου που είναι οι "Ελεγκτές

Διαλύονται προσωρινά οι σύνδεσμοι των ομάδων


Την προσωρινή διάλυση όλων των συνδέσμων οπαδών, που μετατρέπονται σε λέσχες, μέχρι να πάρουν άδεια από το καλοκαίρι του 2012 και ύστερα, προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, που παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ακόμα, απαγορεύονται σε όλη τη νέα σεζόν η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών, ενώ αυστηροποιούνται οι ρήτρες βίας και οι ποινές που προβλέπονται εις βάρος των

Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ της Olympic Air

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Olympic Air, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μητρική της εταιρεία Marfin Investment Group. Η ΑΜΚ

Στο υπουργικό το ν/σ για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό


Τη σύνδεση των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών όπου λειτουργούν, τη δημιουργία των κέντρων «Λόγος» με στόχο την προβολή της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό και την οργάνωση ενός αποτελεσματικού συστήματος, διοίκησης και εποπτείας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις».

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, με το σχέδιο Νόμου, που παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο, επιχειρείται η άμεση σύνδεση των δαπανών με την ποιότητα σπουδών με στόχο τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

-Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ενισχύει στοχευμένα με πόρους,

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα καταβολής ΦΠΑ σε δόσεις


Την αναμόρφωση της εφαρμογής για ηλεκτρονική υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ ώστε να υποστηρίζει την καταβολή του υπολοίπου σε δόσεις, γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η εφαρμογή έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 14 Ιουλίου 2011, ενώ μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μέσω αυτής οριστικά 79.000 δηλώσεις από τις οποίες οι 7.042 αφορούν καταβολή σε δόσεις.

Οι υπόχρεοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος καταβολής του χρεωστικού υπολοίπου σε δόσεις πρέπει οπωσδήποτε, πριν ολοκληρώσουν την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, να

Απόφαση ΥΕΘΑ για παροχή δωρεάν νοσηλείας από στρατιωτικά νοσοκομεία


Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη ρυθμίζεται η παροχή δωρεάν νοσηλείας, από τα στρατιωτικά νοσοκομεία που διαθέτουν πτέρυγες νοσηλείας τρίτων, στα άγαμα και ανασφάλιστα τέκνα των:

- Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

- Δικαστικών Λειτουργών του

Ντ. Μπακογιάννη: Θα αποχωρήσω αν δεν εκλεγεί η Δημοκρατική Συμμαχία

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική, εάν το κόμμα της δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, διατύπωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.


«Δεν πάει κανείς γυρεύοντας να λέει μονίμως είμαι εδώ πέρα. Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι άνθρωποι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αν πράγματι πιστεύει κανείς ότι δεν χρειάζεσαι σε στέλνει σπίτι σου. Αυτή είναι η αρχή της Δημοκρατίας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «τη νομιμοποίηση την έχει μόνο από το λαό».

Την ίδια στιγμή, εκτίμησε ότι το κόμμα της «θα είναι η έκπληξη των εκλογών», ενώ είπε πως τα νούμερα που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις είναι χαμηλά, καθώς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα πυρά ληστών στην Τραγάνα


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό πυροβολισμών από ληστές στην Τραγάνα, στο οποίο αρχικά αναφέρθηκε πως ενεπλάκη η αστυνομική συνοδεία του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 13.40 σημειώθηκε ληστεία σε τράπεζα στην Αταλάντη. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ληστές πυροβόλησαν στον αέρα, όταν βρίσκονταν στην πλατεία της Τραγάνας, κοντά στην οποία βρίσκεται το σπίτι του προέδρου του

ΟΛΠ: Εκποίηση και απομάκρυνση άλλων δύο πλοίων


Στην εκποίηση και απομάκρυνση άλλων δύο ανενεργών πλοίων, που βρίσκονται στην περιοχή Αρμός Περάματος, προχωρά ο ΟΛΠ.

Μετά από διαγωνισμό, τα δεξαμενόπλοια «ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ ΙΙΙ» και «ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ» αποκτήθηκαν έναντι 135.915 ευρώ (συν ΦΠΑ από την εταιρεία «Ιγνάτιος Σπανόπουλος Α.Ε.», η οποία θα προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνσή τους.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν συνολικά 10 πλοία, ενώ για άλλα 40 έχουν ανατεθεί μελέτες εκτίμησής τους από τον ΟΛΠ προκειμένου να εκποιηθούν και να απομακρυνθούν.

Σύντομα αναμένεται να απομακρυνθούν και τα επτά ανενεργά πλοία της εταιρείας G.A. Ferries του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, που έχουν κατοχυρώσει οι εταιρείες «Ιγνάτιος Σπανόπουλος ΑΕ»

ΟΛΠ: Εκποίηση και απομάκρυνση άλλων δύο πλοίων


Στην εκποίηση και απομάκρυνση άλλων δύο ανενεργών πλοίων, που βρίσκονται στην περιοχή Αρμός Περάματος, προχωρά ο ΟΛΠ.

Μετά από διαγωνισμό, τα δεξαμενόπλοια «ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ ΙΙΙ» και «ΣΑΙΝΤ ΡΑΦΑΗΛ» αποκτήθηκαν έναντι 135.915 ευρώ (συν ΦΠΑ από την εταιρεία «Ιγνάτιος Σπανόπουλος Α.Ε.», η οποία θα προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνσή τους.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να απομακρυνθούν συνολικά 10 πλοία, ενώ για άλλα 40 έχουν ανατεθεί μελέτες εκτίμησής τους από τον ΟΛΠ προκειμένου να εκποιηθούν και να απομακρυνθούν.

Σύντομα αναμένεται να απομακρυνθούν και τα επτά ανενεργά πλοία της εταιρείας G.A. Ferries του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, που έχουν κατοχυρώσει οι εταιρείες «Ιγνάτιος Σπανόπουλος ΑΕ»

Μόνο ο 1 στους 10 από όσους κάνουν δίαιτα χάνει βάρος!


Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, εν όψει καλοκαιριού σκεφτόμαστε να χάσουμε λίγο ή πολύ βάρος. Πολλές δίαιτες παρουσιάζονται σαν οι καταλληλότερες, λες και δια μαγείας θα ελυναν το πρόβλημα των παραπανίσιων κιλών.

Σύμφωνα όμως με τους ερευνητές του βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας(MRC), οι περισσότεροι από εμάς που προσπαθούν να χάσουν βάρος είτε μειώνοντας τις θερμίδες που προσλαμβάνουν είτε εντάσσοντας στην καθημερινή τους ζωή την άσκηση, θα επιστρέψουν αργά ή γρήγορα στο αρχικό τους βάρος...

Εκ των 12 εκατομμυρίων Βρετανών που αποφασίζουν να κάνουν μια δίαιτα, λιγότερο από το 10% αυτών καταφέρνει τελικά να χάσει βάρος, ενώ οι περισσότεροι επανακτούν τα χαμένα κιλά μέσα σε

΄Εξυπνες προσωπικές κάρτες για την υγεία

Οι περισσότερες χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, δεν έχουν ολοκληρωμένα συστήματα ιατρικών ιστορικών για τους ασθενείς τους.


Οι ασθενείς που επισκέπτονται ένα γιατρό, πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά νέα φόρμα με τα ιατρικά στοιχεία τους. Με τον καιρό, τα ιστορικά αυτά μπορεί να καταστούν ελλιπή και αναξιόπιστα. Αυτό οδηγεί σε αναποτελεσματικότητα του συστήματος ιατρικών πληροφοριών, η οποία στοιχίζει σε χρήματα και ιατρικά λάθη.

Ερευνητές και επιχειρηματίες ελπίζουν να αλλάξουν την κατάσταση δίνοντας σε κάθε ασθενή μία έξυπνη κάρτα που θα περιέχει το ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό του. Η εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη στις ΗΠΑ, λόγω του φόβου για θέματα ασφάλειας και συμβατότητας.

΄Ομως η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα σε άλλες χώρες που έχουν ενοποιημένα συστήματα υγείας, ή εκεί όπου υπάρχουν ανεπαρκείς υποδομές

Εντόπισαν το μεγαλύτερο και πιο απομακρυσμένο σώμα νερού στο Σύμπαν


Σε απόσταση 12 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, δύο ομάδες αστρονόμων εντόπισαν κολοσιαίο νέφος νερού, το οποίο περιέχει 140 εκατομμύρια φορές την ποσότητα νερού που υπάρχει σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη μας. Ισχυρίζονται πως είναι το μεγαλύτερο και πιο μακρινό σώμα νερού στο Σύμπαν.

Έχει τη μορφή τεράστιας μάζας υδρατμών και βρίσκεται στο μακρινό κβάζαρ ΑΡΜ 08279+5255 που τροφοδοτείται από μαύρη τρύπα 20 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο. Η περιστροφή της παράγει τόση ενέργεια όση χίλια τρισεκατομμύρια ήλιοι. Το σώμα

Ανακαλούνται 987 Οpel Astra J


Ανακαλούνται 987 Οpel Astra J, μοντέλο 2011, στα οποία η ένδειξη βλάβης στα φλας δεν λειτουργεί στο κέντρο πληροφοριών οδηγού λόγω σφάλματος στο λογισμικό της μονάδας BCM.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων θα αποσταλεί σχετική συστημένη ενημερωτική επιστολή, προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου OPEL, ώστε

Μύθοι και αλήθειες για το παγωτό: δροσιστείτε, χωρίς ενοχή


Θυμάστε την εποχή που ορίζαμε το καλοκαίρι από τον αριθμό των παγωτών που έχουμε καταναλώσει; Γευστική απόλαυση από τις λίγες, το παγωτό αποτελεί νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του καύσωνα που διανύουμε, χωρίς να περιβάλλεται πια από την ενοχή του παρελθόντος. Αποτελεί διατροφική αξία, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα πολλές θερμίδες_ εκτός και αν είστε επιρρεπείς σε ξηρούς καρπούς, σιρόπια και μπισκότα που ενίοτε το συνοδεύουν…

Γευστικός πολιτισμός

Καταρχάς, το χρωστάμε στους Κινέζους. Το παγωτό αποτελεί επινόηση του δικού τους γευστικού πολιτισμού, όταν περίπου το 2000 πΧ. έβγαζαν στο χιόνι - για να πήξει - μίγμα από ελαφρώς βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα. Ο προάγγελος του …σορμπέ ήταν γάλα με παγωμένους χυμούς

Στο Σύνταγμα οι ιδιοκτήτες ταξί


Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, προγραμματίζουν σήμερα στις 18.00 οι ιδιοκτήτες ταξί και ήδη εκατοντάδες αυτοκινητιστές από την επαρχία βρίσκονται καθ' οδόν για την πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν αυτοκινητιστές από την Κρήτη, με τους Συλλόγους Ταξί της Κρήτης να ζητούν παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί λύση.

«Ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα πρόσωπο ή φορέα. Θέλουμε συμπαραστάτες και τους αναζητούμε παντού. Θέλουμε

Επίθεση ιδιοκτητών ταξί κατά του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης


Προσωπική επίθεση στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με αφορμή την προτροπή του τελευταίου προς το ελληνικό δημόσιο να υποβάλει αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α υποστηρίζει ότι ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του

Κλειστά τα Τέμπη την Τετάρτη 8:00 έως 14:00


Κλείνουν και πάλι τα Τέμπη αύριο (Τετάρτη), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, καθώς θα εκτελούνται έργα καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αναδόχου εταιρείας του έργου, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».

Όπως επισημαίνεται, την προηγούμενη Παρασκευή και στις 6.30 το πρωί σημειώθηκε πτώση βράχων εκτός της Κοιλάδας των Τεμπών, μικρής κλίμακας, η οποία όμως δεν επηρέασε καθόλου την κυκλοφορία. Ωστόσο, κατά την επιθεώρηση των πρανών που ακολούθησε, προέκυψε η ανάγκη

Ο καιρός στις 26.07.2011


Τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και από 21 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο δυτικό, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στον Κορινθιακό ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις.

Πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31