www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπ. Παιδείας θα καταθέσουν οι πανεπιστημιακοί


Επί ξυρού ακμής βρίσκονται οι σχέσεις του υπουργείου Παιδείας με τους πανεπιστημιακούς. Όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ν. Σταυρακάκης, αποφασίστηκε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργείου Παιδείας, εξ αιτίας του «αδικαιολόγητου ‘παγώματος’ των εξελίξεων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) που ουσιαστικά ‘μπλοκάρει’ ολόκληρα ιδρύματα».

Οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε πρόσφατη απόφαση του Γιάννη Πανάρετου, σχετικά με το θέμα των διαδικασιών που εκκρεμούν για εκλογές ή εξελίξεις μελών ΔΕΠ. Με έγγραφό του που εστάλη σε όλα τα Πανεπιστήμια και έχει χθεσινή ημερομηνία ο υφυπουργός ζητεί ύστερα «από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με την επιλεκτική επίσπευση ή μη των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται

Δέσμευση Παπουτσή για αντιμετώπιση του μεταναστατευτικού στην Ηγουμενίτσα


Τη δέσμευση ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τους παράνομους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα και ότι θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους ανέλαβε ο υπουργός Προσταστίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.


Ο υπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κατσίνο και το βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα και συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι, από την παρουσία μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που επιδιώκουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως είπε ο κ. Παπουτσής, η κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των πολιτών της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη και στο λιμάνι της πόλης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής

Σε πρόγραμμα εξυγίανσης οι χρεωμένοι δήμοι


΄Ενταξη των χρεωμένων δήμων σε πρόγραμμα εξυγίανσης, με πάγωμα προσκλήψεων, χρηματοδότησης εκδηλώσεων κ.λπ., προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως έκανε γνωστό 24 δήμοι της χώρας, από τους συνολικά 325 βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, ενώ και άλλοι 34 έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, έως και 100%.

Πριν την ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει να διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση από ορκωτούς ελεγκτές και το πρόγραμμα να εγκριθεί από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόγραμμα από όπου θα αναχρηματοδοτηθούν οι υπερχρεωμένοι δήμοι, προβλέπει ακόμη υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Θα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Με τρεις εκδηλώσεις στις 17, 18 και 22 Μαΐου συμμετέχει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων εορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 18 Μαΐου με διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το 2011 αφιερώνεται στα «Μουσεία και Μνήμη», με επιμέρους θέματα α) συλλογές και τεκμήρια, β) ιστορία των μουσείων, γ) ‘ξεχασμένες’ μνήμες, δ) σχέση μνήμης, κοινωνίας και ταυτότητας και ε) πολιτιστική προσφορά της Αφρικής στον κόσμο.

Για ενήλικες



Στο εσωτερικό αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 στις 21:00, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Καταλόγια» από το θέατρο «Κύκλος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη. Πρόκειται για μια τελετουργική παράσταση τριών ελληνικών παραλογών με κοινό θέμα τη θυσία. Εντάσσεται στο τέταρτο θέμα, αφού τα δημοτικά μας τραγούδια αποτελούν τον ενδιάμεσο

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στα ΕΛΠΕ


Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών τη δεκαήμερη απεργία που είχε προκηρύξει το Σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, από την Παρασκευή 6 Μαΐου ως τις 16 Μαΐου.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η απεργία απαγορεύεται να

Επιμένει για Αναθεωρητική Βουλή ο Κων. Μητσοτάκης


Στην πρότασή του να κηρυχθεί η προσεχής Βουλή Αναθεωρητική επανέρχεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με αφορμή τo ζήτημα που ανέκυψε με την αίτηση συνταξιούχων βουλευτών για παροχή αναδρομικών απολαβών.

«Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

«Προφανώς», προσθέτει, «η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος -η οποία άλλωστε δεν ζητείται από την πλειοψηφία των αιτούντων- θα απορριφθεί ομόφωνα και με αγανάκτηση, ενόψει της τραγικής

ΔΗΣΥ: Υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης ο Κ. Κιλτίδης


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με το βουλευτή του κινήματος Κώστα Κιλτίδη και συμφώνησαν να είναι υποψήφιος στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Από τις 14 Ιουνίου του 2010 ως ανεξάρτητος βουλευτής, αποφάσισα για μια νέα διαδρομή, στη ζωή και την πολιτική», δήλωσε ο κ. Κιλτίδης, συμποληρώνοντας: «Σήμερα αποδεχόμενος την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας να είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης σε όσους μέχρι σήμερα συμπορευθήκαμε».

«Από το βιωματικό μου χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Νομό Κιλκίς που γεννήθηκα μ’ε ανάδειξαν οι συμπολίτες μου βουλευτή. Συνεννοηθήκαμε και πορευθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με

Στο αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν


Με εγκύκλιό του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζητεί να οδηγούνται στο αυτόφωρο οσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλιας, διαβίβασε στον κ. Τέντε αντίγραφο της υπ΄ αριθμ. Α3-724/3.5.2011 υπουργικής απόφασης για την «επιβολή Ανώτατης Τιμής Χονδρικής και Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στην αμόλυβδη βενζίνη 95 RON σε ορισμένους νομούς της χώρας» και ζήτησε την πιστή εφαρμογή της.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την επίμαχη υπουργική απόφασης στους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης, ζητώντας παράλληλα να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε

ΔΕΗ: Μειώνονται από 1ης Ιουνίου τα τιμολόγια Μέσης Τάσης


Μειώνονται από την 1η Ιουνίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ  για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Οι μειώσεις γίνονται ύστερα από τη διαπίστωση ότι η νέα δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας, είτε λόγω οικονομικής κρίσης που έχει αναγκάσει αρκετές να υπολειτουργούν.

Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην «ποινή» που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και

Μείωση 48,4% στις νέες άδειες κυκλοφορίας


Συνολικά 46.740 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2011, παρουσιάζοντας μείωση 48,4 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου του 2010 είχε καταγραφεί αύξηση 8,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2011 διαμορφώθηκε σε

Μειώθηκαν κατά 62,8% οι οικοδομικές άδειες τον Ιανουάριο


Σε 1.520 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 310,8 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.168,4 χιλιάδες m3 όγκου, διαμορφώθηκε το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στη χώρα τον Ιανουάριο του 2011, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Καταγράφηκε δηλαδή μείωση κατά 62,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 74,8% στην επιφάνεια και κατά 73,1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, το μέγεθος της Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, διαμορφώθηκε σε 1.512 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 307,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.155,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 62,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 74,6% στην επιφάνεια και κατά 72,9% στον όγκο σε σχέση με τον

«Βροχή» διαττόντων τα χαράματα της Παρασκευής


Μια ακόμη βροχή διαττόντων, οι Ήτα Υδροχοΐδες, που αυτή τη φορά προέρχεται από την ουρά του γνωστού κομήτη του Χάλεϊ, αποκορυφώνεται τα χαράματα της Παρασκευής, αλλά και του Σαββάτου. Σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέψει, το φαινόμενο θα είναι ορατό για λίγο και στην Ελλάδα, αν και η καλύτερη παρατήρησή του γίνεται από το νότιο ημισφαίριο.

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, αναμένονται περίπου 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα στον ουρανό, ενώ πιο νότια ο αριθμός τους αυξάνεται σημαντικά σε πάνω από 50.

Συνήθως στο βόρειο ημισφαίριο το καλύτερο θέαμα προσφέρεται λίγο πριν την αυγή (μία έως δύο ώρες), αν κανείς κοιτάξει με κατεύθυνση νότια και χαμηλά, σε μια γωνία 15 μοιρών από τη γραμμή

Νέα γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge από την Intel


Έτοιμη είναι η νέας γενιάς τεχνολογία Ivy Bridge, χάρη στην οποία ακόμη περισσότερα τρανζίστορ μπορούν να χωρέσουν μέσα σε ένα «τσιπάκι», όπως ανακοινώθηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών στον κόσμο, την αμερικανική Intel Corp.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για νέες δυνατότητες ιδίως στις μικρότερες φορητές συσκευές, όπως τα «έξυπνα» κινητά και οι υπολογιστές-ταμπλέτες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, η νέα τεχνολογία αναμένεται να ενσωματωθεί σε «τσιπ» επιτραπέζιων υπολογιστών μέχρι το τέλος του 2011 και στη συνέχεια στις κινητές συσκευές.

Η καινοτομική τεχνολογία μετατρέπει τα επίπεδα κυκλώματα σε τρισδιάστατα, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία νέων «τσιπ» των 22 νανομέτρων (22 δισεκατομμυριοστών του μέτρου), ταχύτερων και λιγότερο ενεργοβόρων σε σχέση με τα τωρινά μικρότερα δυνατά «τσιπ» των 32 νανομέτρων

Ο χωροχρόνος καμπυλώνεται λόγω βαρύτητας


Τα μεγάλα ουράνια σώματα του σύμπαντος, οι πλανήτες όπως η γη, τα άστρα, οι γαλαξίες κ.ά. καμπυλώνουν το χώρο και τον χρόνο γύρω τους με τη δύναμη της βαρύτητάς τους, ακριβώς όπως έχει προβλέψει η διάσημη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Aλμπερτ Αϊνστάιν.

Η επιβεβαίωση έγινε από τις μετρήσεις του διαστημικού σκάφους Gravity Probe B (GP-B) της NASA, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

«Ο Αϊνστάιν ζει», δήλωσε ο φυσικός στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Φράνσις Έβεριτ, επικεφαλής ερευνητής τής αποστολής GP-B, μιας πραγματικής «Οδύσσειας», η οποία προετοιμαζόταν από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία επί περίπου τέσσερις δεκαετίες και τελικά εκτοξεύτηκε το 2004.

Όπως είπε ο Αμερικανός φυσικός, επιβεβαιώνεται πλέον ότι «στο σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος καμπυλώνονται από τη βαρύτητα. Η Γη παραμορφώνει πολύ ελαφρά το χώρο γύρω της, λόγω της βαρύτητάς της, και τον "παρασέρνει" μαζί της καθώς περιστρέφεται. Φανταστείτε τη Γη σαν να ήταν

Οι φρουτοχυμοί κάνουν καλό στην καρδιά


Η κατανάλωση φρουτοχυμών φαίνεται να προσφέρει οφέλη για την καρδιά, σύμφωνα με μια γαλλική έρευνα. Χοίροι οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία. Πάντως για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά.

Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στην χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 08.00 έως τις 18.30 την Κυριακή σε κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου, λόγω της 32ης Μαραθώνιας πορείας ειρήνης στη Μνήμη.

Ειδικότερα, θα υπάρξει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς και Λεωφόρους των Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού - Παπάγου, Ψυχικού – Φιλοθέης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Μαραθωνομάχων, στη συμβολή της από τον τύμβο Μαραθώνα μέχρι τη Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08.00΄ - 09.00΄

2. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαραθωνομάχων και Διονύσου, κατά τις ώρες

Στην απεργία της 11ης/5 γιατροί και εργαζόμενοι δημόσιων νοσοκομείων


Τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 11 Μαίου που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, γνωστοποίησαν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει κατεδάφιση της δημόσιας υγείας, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σημειώνει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται και προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την Παρασκευή γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείαςστο πλαίσιο στάσης εργασίας 11πμ-2μμ για τα προβλήματα στο χώρο

Το Farmville του Facebook... γίνεται πραγματικότητα


Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του κοινωνικού δικτύου Facebook περνά από τη σφαίρα του Ίντερνετ σε αυτήν της πραγματικότητας: το βρετανικό National Trust, ο φορέας που έχει επωμιστεί την προστασία της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς της Βρετανίας, αναζητά χιλιάδες εθελοντές, οι οποίοι θα διευθύνουν μια φάρμα από την άνεση του γραφείου, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Έτσι, για πρώτη φορά, η τύχη μιας αγροτικής έκτασης 10.000 στρεμμάτων στο Κέιμπριτζσαϊρ της Βρετανίας, θα περάσει στα χέρια έως και 10.000 - άπειρων- χρηστών, οι οποίοι θα υπαγορεύουν στον ιδιοκτήτη της τι να κάνει, π.χ. πόσα πρόβατα να αγοράσει ή τι να καλλιεργήσει. «Θα φέρνω ό,τι θέλουν οι online αγρότες να καλλιεργώ», επιβεβαιώνει ο Ρίτσαρντ Μόρις. «Η λειτουργία μιας φάρμας

Κατασκευάζεται ο δρόμος Κρατερός-Επισκοπή


Υπεγράφη χθες από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με τον εργολάβο η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Κρατερός-Επισκοπή προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ. Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη και άλλων υπηρεσιακών στελεχών.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, «σήμερα υπογράψαμε ένα σημαντικό έργο στο οποίο υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών σε σχέση με την ολοκλήρωσή του. Το νευραλγικό για την ευρύτερη περιοχή αυτό έργο θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί. Τόσο η Περιφέρεια όσο και ο δήμαρχος θα πιέζουμε από κοινού τον εργολάβο προκειμένου να επιλύονται το γρηγορότερο τα όποια προβλήματα υπάρξουν στην πορεία εκτέλεσης κατασκευής, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών».

Το τμήμα του έργου έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Καρτερός-Επισκοπή-Σγουροκεφάλι-Μονή Αγκαράθου και σύμφωνα με τη μελέτη πρόκειται να γίνουν

Στο στόχαστρο των Facebook και Google το Skype;


Μήλο της έριδος τείνει να γίνει το Skype για τους δύο αμερικανικούς κολοσσούς Facebook και Google οι οποίοι, σύμφωνα με το Reuters, εξετάζουν ξεχωριστά την κατάθεση πρότασης συνεργασίας με την εταιρεία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο πηγές με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την καθυστέρηση της δημόσιας εγγραφής του Skype.

Σύμφωνα με τη μία από τις δύο πηγές, τα σχέδια του Facebook προβλέπουν την κατάθεση πρότασης εξαγοράς της εταιρείας διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φέρεται να συμμετέχει προσωπικά σε αυτές τις εσωτερικές

Πέθανε ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου


Πέθανε χθες στην Αυστραλία σε ηλικία 110 ετών, ο Κλοντ Τσόουλς, ο τελευταίος βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταδίδουν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Ο Τσόουλς πέθανε σε οίκο ευγηρίας στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας χθες το βράδυ, μετέδωσε η αυστραλιανή ραδιοφωνία και τηλεόραση. Ηταν ο τελευταίος γνωστός επιζήσας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αμερικανός Φρανκ Μπάκλς