www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΔΕΗ: Μειώνονται από 1ης Ιουνίου τα τιμολόγια Μέσης Τάσης


Μειώνονται από την 1η Ιουνίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ  για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Οι μειώσεις γίνονται ύστερα από τη διαπίστωση ότι η νέα δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας, είτε λόγω οικονομικής κρίσης που έχει αναγκάσει αρκετές να υπολειτουργούν.

Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην «ποινή» που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και
επειδή κρίνεται σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να διευκολύνεται η λειτουργία βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, το ΥΠΕΚΑ προχωρά, μετά από εισήγηση της ΡΑΕ στην θέσπιση ελάχιστης τιμής για το συντελεστή χρησιμοποίησης στο 25%, ώστε να περιορίζεται η επίπτωση του συντελεστή αυτού κατά τον υπολογισμό των χρεώσεων ισχύος της ΔΕΗ Α.Ε. προς τους πελάτες της στη Μέση Τάση».

Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: