www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δέσμευση Παπουτσή για αντιμετώπιση του μεταναστατευτικού στην Ηγουμενίτσα


Τη δέσμευση ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τους παράνομους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα και ότι θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους ανέλαβε ο υπουργός Προσταστίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής.


Ο υπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Γιώργο Κατσίνο και το βουλευτή Θεσπρωτίας Χρήστο Κατσούρα και συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι, από την παρουσία μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών που επιδιώκουν να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως είπε ο κ. Παπουτσής, η κυβέρνηση συμμερίζεται πλήρως την αγωνία των πολιτών της περιοχής για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη και στο λιμάνι της πόλης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής
Ακτοφυλακής θα ενισχυθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες σε ολόκληρη τη χώρα για την εξεύρεση χώρων που προσφέρονται για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης των Μεταναστών. Τόνισε τέλος ότι η δημιουργία αυτών των Κέντρων θα διευκολύνει τις αρχές στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης παράνομων μεταναστών.





Παράλληλα, τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες σε ολόκληρη τη χώρα για την εξεύρεση χώρων που προσφέρονται για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης των Μεταναστών. Τόνισε, δε, ότι η δημιουργία αυτών των Κέντρων θα διευκολύνει τις αρχές στις επιχειρήσεις αντιμετώπισης παράνομων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: