www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στο αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν


Με εγκύκλιό του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες ζητεί να οδηγούνται στο αυτόφωρο οσοι πρατηριούχοι παραβιάζουν το πλαφόν στην τιμή πώλησης της βενζίνης.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλιας, διαβίβασε στον κ. Τέντε αντίγραφο της υπ΄ αριθμ. Α3-724/3.5.2011 υπουργικής απόφασης για την «επιβολή Ανώτατης Τιμής Χονδρικής και Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στην αμόλυβδη βενζίνη 95 RON σε ορισμένους νομούς της χώρας» και ζήτησε την πιστή εφαρμογή της.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την επίμαχη υπουργική απόφασης στους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης, ζητώντας παράλληλα να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε
διαπιστωθεί η τέλεση αυτοφώρων πλημμελημάτων διωκομένων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού».

Αντιδρώντας, οι βενζινοπώλες έκλεισαν τα πρατήριά τους στη Σάμο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και άλλους νομούς όπου έχει επιβληθεί πλαφόν, καθώς όπως καταγγέλλουν, οι τιμές χονδρικής είναι υψηλότερες από τις ανώτατες επιτρεπόμενες στη λιανική.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος από την πλευρά της, κατέθεσε στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης τιμολόγια χονδρικής με τιμές πάνω από το πλαφόν, από περιοχές που ισχύουν ανώτατες τιμές μόνο στη λιανική (υπενθυμίζεται ότι στους 5 από τους 13 νομούς όπου ισχύει το μέτρο, επιβλήθηκαν ανώτατες τιμές και στη χονδρική), ζητώντας από την κυβέρνηση να άρει το πλαφόν ή να το επιβάλει σε όλα τα στάδια ώστε να προστατεύονται και οι καταναλωτές και οι βενζινοπώλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: