www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για την απώλεια Έβερτ

Ημέρα πένθους η σημερινή για την ελληνική πολιτική, εξαιτίας του θανάτου του Μιλτιάδη Έβερτ. Τα συλληπητήριά τους προς την οικογένειά του εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί.


O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια κοντά μας. Η παράταξη θρηνεί. Η πολιτική είναι από σήμερα ακόμη πιο φτωχή. Στην οικογένειά του εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές και με έργο που σφράγισε κρίσιμους

Κανονικά θα κινηθούν αύριο οι συγκοινωνίες

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη, με τους εργαζόμενους σε αυτά όμως να «απειλούν» με κινητοποιήσεις για την Παρασκευή.


Μέχρι στιγμής για την Παρασκευή, η ΕΘΕΛ έχει προκυρήξει στάση εργασίας 11 - 3, ενώ πιθανολογείται πως ανάλογες κινητοποιήσεις θα εξαγγείλουν και

Επικηρύχτηκε ο Βασίλης Παλαιοκώστας με ένα εκατ. ευρώ

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και Μνημονίου, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών βρήκαν «κονδύλι», ύψους 1.000.000 ευρώ, για να επικηρύξουν τον Βασίλη Παλαιοκώστα.


Με κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Χρήστο Παπουτσή, προβλέπεται η καταβολή χρηματικής αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία

Δημοπρατείται εκ νέου ο δρόμος Άμφισσας-Λιδορικίου

Για τρίτη φορά δημοπρατείται, στις 12 Απριλίου, η εθνική οδός Άμφισσας-Λιδορικίου, από Αγία Ευθυμία έως τη διασταύρωση νέων φυλακών Μαλανδρίνου.


Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε το 2002, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω δικαστικών

Ανοιχτά αύριο τα φαρμακεία

Ανοικτά θα είναι τα φαρμακεία την Πέμπτη, καθώς η κόντρα φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας, φέρεται να οδεύει προς το τέλος της.


Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον Α. Λοβέρδο, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την υγεία, φαίνεται να ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς.

Τις ερχόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Πανελλήνιος

Είδε τον Τρισέ ο Αντώνης Σαμαράς

Υπέρ συντονισμένων και ολοκληρωμένων λύσεων και τολμηρών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους τοποθετήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κεντρικό τραπεζίτη να συνεχίσει την παροχή ρευστού προς τις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον πρωθυπουργό προσωπικά, καλώντας τον να διασφαλίσει ότι η παροχή

Επιστολή ακτοπλόων προς αρμόδιους υπουργούς για λήψη μέτρων

Την λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της μείωσης της επιβατικής κίνησης, ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Θαλασσίων υποθέσεων, με επιστολή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).


Οι ακτοπλόοι ζητούν τη μείωση ή ακόμη και την κατάργηση από τα εισιτήρια των ανταποδοτικών τελών υπέρ τρίτων με άλλα λόγια του επίναυλου και των τελών υπέρ του ταμείου ΝΑΤ/ΚΑΕΟ. Όπως υποστηρίζουν τα τέλη αυτά επιβαρύνουν την τιμή του εισιτηρίου έως και 40%. Με το ίδιο επιχείρημα ζητούν και τη μείωση

Kλειστά τα μαγαζιά στις 23 Φεβρουαρίου

Τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι έμποροι ως διαμαρτυρία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται, με αποκορύφωμα το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 23 του μήνα.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ "το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, που ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου

Παρουσίασε το νομοσχέδιο για την υγεία ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.


Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτή, όπως είπε, που από το 1983 τη θέλουμε, όλα τα κόμματα, αλλά δεν μπορούμε να την κάνουμε πράξη, προσθέτοντας πως «κάνουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που κάνουμε».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε

Βγήκε από τα ρούχα της η τρόϊκα με τα χρέη του δημοσίου

Βγήκε από τα ρούχα της η τρόϊκα με τα χρέη του δημοσίου .Όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά πλέον βρίσκονται… εκτός ελέγχου! Επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία δήμοι και κοινότητες χρωστούν κοντά στα 9 δισ. ευρώ και σχέδιο ρύθμισης οφειλών υπάρχει μονό για τα παλιά χρέη των νοσοκομείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ.

Και οι σκληροί της τρόικας δεν σταμάτησαν εκεί! Ζήτησαν πιο σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις εμφανιστήκαν δύσπιστοι και περιμένουν να δουν με τα μάτια τους να γίνεται… έστω και μια!

Η ανάκριση από την τρόικα συνεχίστηκε σήμερα στα υπουργεία Άμυνα και περιβάλλοντος. Από την Τίνα Μπιρπίλη ζήτησαν να λύσει άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την έκδοση περιβαλλοντικών δανειοδοτήσεων και από στον υπουργό Εθνικής άμυνας ασκήθηκαν πιέσει

Τρεις ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας

Τρεις ολιγόλεπτες διακοπές της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης-Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των κόμβων Σπάρτης και Μάκρης, στο ύψος της Τρίπολης, θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, κατά τις ώρες 09.30 έως 11.00 το πρωί, προκειμένου εκτελεσθούν εργασίες ασφαλούς διέλευσης,

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Επικίνδυνο» το κίνημα δεν πληρώνω

«Είμαι εναντίον κάθε μορφής αναρχίας. Αυτό το νέο κίνημα είναι πολύ επικίνδυνο για την κοινωνία μας, γιατί οδηγεί σε αναρχία. Είμαι πολέμιος αυτού του κινήματος», δήλωσε μιλώντας στην ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης καταδεικνύοντας ότι φοβάται επέκταση του φαινομένου στην ελληνική κοινωνία.


«Εάν αυτό το κίνημα επεκταθεί -τόνισε- τότε αυτό μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες και αντίκτυπο για την χώρα μας. Δεν θέλω η χώρα μου να γίνει Τυνησία ή Αίγυπτος. Φοβούμαι ότι όλο αυτό το κίνημα είναι καλά σχεδιασμένο από κάποιους που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα. Από αυτό το κίνημα, κερδισμένοι θα βγουν οι τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν χρηματοδοτήσει τις συμβάσεις των κατασκευαστικών εταιρειών με χαμηλότοκα δάνεια. Το πρόβλημα ρευστότητας θα οδηγήσει σε αναδιαπραγμάτευση των όρων των

Αλλαγή στο μενού των κυλικείων στα σχολεία

Τα σχολικά κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Και μάλιστα ευθύνονται για τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων.


Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε το υπουργείο Υγείας και γι’ αυτό επιχειρεί να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση ανθυγιεινών σνακ που πωλούν τα σχολικά κυλικεία. Αναρωτιέστε με ποια προϊόντα θα τα αντικαταστήσει; Όπως λένε οι πληροφορίες, στο μενού των σχολικών κυλικείων προστίθενται φρέσκοι χυμοί, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και υγιεινά σάντουιτς με μέλι και ταχίνι.

Η αναπροσαρμοσμένη λίστα αναρτάται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και σε 20 ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή. Από τη μεριά του ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε: «Θα ιδρυθεί άμεσα και ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος θα επιβάλλει υψηλά

Από 1η Απριλίου μέσω τράπεζας οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ

Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την υποχρεωτική εξόφληση συναλλαγών άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζών, πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.


Από 1η Απριλίου επίσης, οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων για ποσά άνω των 3.000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος,

Οδηγίες στα σχολεία για τη γρίπη

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της γρίπης, να διαβάσουν την εγκύκλιο με τις οδηγίες στους μαθητές του σχολείου και να αφιερώσουν μία διδακτική ώρα για υπενθύμιση των μέτρων.


Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της νέας γρίπης περιλαμβάνουν, αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και

«Δεν είμαστε μια χώρα "υπό παράδοση" στην Τουρκία»!

«Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο έφτασαν στο μη παρέκει», δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.


Σχολιάζοντας τον πλου της τουρκικής κορβέτας «Μποντρούμ» έως την Τήνο και τη Μύκονο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Κάθε μέρα έχουμε και παραβίαση του δικού μας θαλάσσιου χώρου. Χθες, η κορβέτα ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ έκανε βόλτες στις Κυκλάδες, ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο, ανάμεσα σε Μύκονο και Πάρο. Σαφώς σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Έπαψε πλέον η διέλευση να είναι αβλαβής. Η Τουρκία παίζει με τις αντοχές μας. Αυτή τη στιγμή ασκεί ένα πόλεμο ψυχολογικό. Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει».

Όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ο κ. Καρατζαφέρης θύμισε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου 35 χρόνια πριν «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ».

« Κάντε χρήση -πέρα από τις οποιεσδήποτε νόρμες- άλλων δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Δεν είμαστε μια χώρα "υπό παράδοση" στην Τουρκία. Αυτό το οποίο καθημερινώς εξελίσσεται, αυτές οι

Μείωση θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη

Πτώση στο συνολικό ποσοστό των θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη προβλέπουν οι ειδικοί για το 2011.

Συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο φέτος, καταγράφοντας πτώση 7% για τους άνδρες και 6% για τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα θα συνεχιστεί η πτώση στα ποσοστά καρκίνου του στομάχου, του παχέος εντέρου, στήθους, μήτρας, προστάτη και πνεύμονα των ανδρών ενώ οι καρκίνοι του πνεύμονα στις γυναίκες αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με τους ερευνητές, που δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους στο Annals of Oncology.

Οι καθηγητές Κάρλο Λα Βέτσια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου στην Ιταλία και Φάμπιο Λέβι του Πανεπιστημίου της Λοζάνης στην Ελβετία μελέτησαν τα ποσοστά καρκίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και ξεχωριστά σε έξι ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχοντας ως βάση την τάση των ποσοστών καρκίνου μεταξύ 1970 και 2007, προέβλεψαν ότι το 2011 θα σημειωθούν 1.281.436 θάνατοι εκ των οποίων 721.252 ανδρών και 560.184 γυναικών, σε σύγκριση με 1.256.001 το 2007, 703.872 ανδρών και 552.129 γυναικών, καταγράφοντας πτώση 7%

Σκάει «βόμβα» με 50.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Η διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων των φορέων στο Δημόσιο είναι μια «βόμβα» στα χέρια της κυβέρνησης, καθώς δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να προχωρήσει ακόμη και στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.


Γι’ αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα κατά τέτοιον τρόπο ώστε, όταν σκάσει, να προκαλέσει τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Ο λόγος για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών, που περισσεύουν. Υπολογίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, ότι πρόκειται για περίπου 10% των σημερινών απασχολουμένων σε αυτές τις θέσεις.

Το ποσοστό αυτό, το οποίο για διάφορους λόγους δε θα μεταταγεί ούτε θα απορροφηθεί με άλλον

Ήρωες του Αισώπου με ανθρώπινη λαλιά καλοσορίζουν τους μικρούς τους φίλους την Κυριακή στον "Ελληνικό Κόσμο"

Ένας είναι ο Αίσωπος! Στους μύθους του συναντάμε χελώνες, κάβουρες, αλεπούδες, που θα μας συστηθούν με ανθρώπινη λαλιά! Αυτήν την Κυριακή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Αίσωπο ως μέρος της παράδοσής μας και θα εξοικειωθούν με τον αλληγορικό και διδακτικό λόγο που κρύβουν οι ιστορίες του. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο και γνωρίζουν καλύτερα τις κινητικές τους ικανότητες. Ο Αίσωπος συστήνεται μέσα από το παιχνίδι και τους μύθους του και μας ταξιδεύει σε ιστορίες του ζωικού βασιλείου, σε παροιμίες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζώων.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!» απευθύνεται σε νήπια και παιδιά Α' και Β' Δημοτικού.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, από Γ' έως ΣΤ' Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα εργαστήρι υφάσματος. Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα κομμάτι ύφασμα; Να δημιουργήσουμε

Σε ένα χρωμόσωμα κρύβεται η υπνοβασία

Το γενετικό υπόβαθρο που οδηγεί κάποια άτομα στο να υπνοβατούν τις νύχτες πιστεύουν ότι εντόπισαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τα μέλη μιας οικογένειας υπνοβατών που ανήκαν σε τέσσερις διαφορετικές γενεές και είδαν ότι το γενετικό «μυστικό» της υπνοβασίας κρύβεται σε ένα τμήμα του χρωμοσώματος 20.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Νeurology», το να φέρει κάποιος ακόμη και ένα αντίγραφο του ελαττωματικού DΝΑ είναι αρκετό ώστε να τον κάνει υπνοβάτη. Οι αμερικανοί ειδικοί ελπίζουν ότι θα επιτύχουν στο μέλλον να στοχεύσουν τα ακριβή γονίδια που οδηγούν στην υπνοβασία και να αναπτύξουν νέες θεραπείες για ένα πρόβλημα που επηρεάζει το 10% των παιδιών και έναν στους 50 ενηλίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ένας από τους κύριους «ενόχους» για την υπνοβασία φαίνεται ότι είναι

Η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή

Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι». Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.


Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»). Το «έναντι» υπολογίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης και βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων (π.χ. τις καταναλώσεις της αντίστοιχης

Στάση εργασίας όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς 11 - 3 σήμερα

Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, όπου 11-3 δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών για την αναδιάρθρωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το απόγευμα. Την ίδια χρονική περίοδο δεν θα κινηθεί το τραμ.

Σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί θα προχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα οποία δεν θα κινηθούν μέχρι τις 3μιση το μεσημέρι και τα τρόλεϊ που δεν θα κινηθούν μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Oι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους

Ο καιρός στις 09.02.2011

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 0 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 4 έως 16 στο Βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 17 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία κατά τόπους σε ισχυρούς και στα βόρεια σε σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι, αρχικά δυτικών διευθύνσεων και από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων, θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι