www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν είμαστε μια χώρα "υπό παράδοση" στην Τουρκία»!

«Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο έφτασαν στο μη παρέκει», δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.


Σχολιάζοντας τον πλου της τουρκικής κορβέτας «Μποντρούμ» έως την Τήνο και τη Μύκονο, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Κάθε μέρα έχουμε και παραβίαση του δικού μας θαλάσσιου χώρου. Χθες, η κορβέτα ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ έκανε βόλτες στις Κυκλάδες, ανάμεσα σε Τήνο και Μύκονο, ανάμεσα σε Μύκονο και Πάρο. Σαφώς σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Έπαψε πλέον η διέλευση να είναι αβλαβής. Η Τουρκία παίζει με τις αντοχές μας. Αυτή τη στιγμή ασκεί ένα πόλεμο ψυχολογικό. Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει».

Όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ο κ. Καρατζαφέρης θύμισε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου 35 χρόνια πριν «Βυθίσατε το ΧΟΡΑ».

« Κάντε χρήση -πέρα από τις οποιεσδήποτε νόρμες- άλλων δυνατοτήτων που έχει η χώρα. Δεν είμαστε μια χώρα "υπό παράδοση" στην Τουρκία. Αυτό το οποίο καθημερινώς εξελίσσεται, αυτές οι
διελεύσεις εντός των χωρικών υδάτων, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες και, παρακαλώ πάρα πολύ, θα ήθελα να έχω την υπεύθυνη απάντηση της κυβερνήσεως, γι’ αυτό που συνέβη χθες, όλη την νύχτα, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: