www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίασε το νομοσχέδιο για την υγεία ο Ανδρέας Λοβέρδος

«Περίμενα αυτή την ώρα από τον Ιούλιο του 2010, όταν το άρθρο 31 του ασφαλιστικού νόμου προέβλεπε τις γενικές αρχές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας.


Αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο - οι οποίες υπαγορεύτηκαν, όπως ανέφερε, από τον διάλογο στη Βουλή και από την εισήγηση της ΟΚΕ - τόνισε ότι η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι σήμερα στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Αυτή, όπως είπε, που από το 1983 τη θέλουμε, όλα τα κόμματα, αλλά δεν μπορούμε να την κάνουμε πράξη, προσθέτοντας πως «κάνουμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που κάνουμε».

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό ο γιατρός θα είναι κοντά στον πολίτη, «δίχως εξευτελισμούς και ταλαιπωρία», διευκρινίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν σε
επιμέρους κλάδους εργαζομένων στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι πολύ σημαντικά, αλλά - όπως είπε - προηγείται η επιδίωξη όλων μας να φέρουμε τον γιατρό και τις υπηρεσίες του κοντά στους πολίτες.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο, είπε πως όταν ετέθη σε διάλογο ορισμένοι εκ των ιατρών αρνήθηκαν να βοηθήσουν, όμως - όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός - πίσω από την άρνηση, «κρύβεται η απροθυμία όσων πιστεύουν πως ξεβολεύονται», ενώ «για όσους φωνάζουν, ζητώντας να αποσύρουμε το σχέδιο νόμου», κάλεσε την Βουλή να αναρωτηθεί γιατί, ενώ κινητοποιούνται τόσες ημέρες, δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόταση επί της ουσίας.

«Ας είναι. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, πρέπει να προχωρήσουμε. Η πρότασή μας για τον γιατρό κοντά στον πολίτη δεν μπορεί να τεθεί σε σύγκριση με την βίαιη άρνηση ορισμένων. Ο πολίτης το καταλαβαίνει. Όπως νοιώθει και στο πετσί του, πως τα παιχνίδια με την υγεία είναι επικίνδυνα», σημείωσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: