www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Υπολογιστής-προφήτης προλαμβάνει το έγκλημα


Η πραγματικότητα αντιγράφει το σινεμά (το οποίο, με τη σειρά του, αντέγραψε τη λογοτεχνία): εμπνεόμενο από την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Μinority Report», ένα ειδικό πρόγραμμα που επινόησε και κατασκεύασε η εταιρεία ΙΒΜ θα προλαμβάνει το έγκλημα προτού καν αυτό συντελεστεί. Το κομπιούτερ- προφήτης, που θα προβλέπει και θα αποτρέπει το έγκλημα, χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και αρχίζει να λειτουργεί πιλοτικά από αύριο στη Βρετανία.
Ο αμερικανικός κολοσσός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «CRUSΗ», αρκτικόλεξο του Criminal Reduction Utilising Statistical Ηistory, δηλαδή «Μείωση εγκληματικότητας με τη χρήση στατιστικής». Ενας υπολογιστής με πρόσβαση σε τόνους πληροφοριών, αναλύει εγκληματολογικά δεδομένα όπως προφίλ κακοποιών, στατιστικές, μέχρι και κλιματολογικές συνθήκες. Κατόπιν, δίνει την... ετυμηγορία του σχετικά με το πότε και το πού θα γίνει το επόμενο έγκλημα,

Στη Ρηγίλλης η τρόικα

Με το κλιμάκιο της τρόικας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα συναντήθηκε το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης και κράτησε περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. Όπως έγινε γνωστό, έγινε αναλυτική συζήτηση για το μνημόνιο και ζητήματα ανάπτυξης, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προτάσεις που παρουσίασε πρόσφατα στο Ζάππειο.
enet

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.


Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ, ενώ κατά τα κόμματα της Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές:

- Πειορίζεται από πέντε χρόνια σε τρία, ο χρόνος τήρησης στον «Τειρεσία», των δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς των οφειλετών που ξεπλήρωσαν το χρέος τους σε εφαρμογή των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

- Αυξάνεται από δύο σε τρεις μήνες το περιθώριο που δίνεται στον οφειλέτη να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ρύθμιση της οφειλής του, πριν κηρυχθεί έκπτωτος της ρύθμισης από το δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής του πιστωτή του.

- Απαλείφεται η προϋπόθεση που περιλαμβανόταν στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου, προκειμένου να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης σε ρύθμιση των προσωπικών του χρεών, να είχε προηγηθεί αποτυχημένη

Επιστρατεύονται οι απεργοί

Την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αποφάσισε η κυβέρνηση, με απόφαση του Πρωθυπουργού, μετά την άκαρπη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε

Πυρκαγιά στο Λαγονήσι

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε λίγο πριν τις έξι στο Λαγονήσι Αττικής σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.


Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Νέα ουσία πολεμά την παχυσαρκία χωρίς παρενέργειες

΄Ενα νέο τροποποιημένο ανάλογο του φαρμάκου Αcomplia ενάντια στην παχυσαρκία το οποίο αποσύρθηκε πέρυσι από την ΕΕ καθώς συνδέθηκε με πρόκληση σοβαρών ψυχικών διαταραχών, βοήθησε παχύσαρκα ποντίκια να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν σημαντικούς δείκτες υγείας όπως τα λιπίδια και το σάκχαρο του αίματος χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Αυτό έδειξε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Clinical Ιnvestigation», η οποία διεξήχθη από τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Ανάπτυξης Φαρμάκων στο Πανεπιστήμιο Νortheastern στη Βοστώνη κ. Αλ.Μακρυγιάννη και τον ούγγρο δρα Τζορτζ Κούνος από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ στο Μέριλαντ.

Το νέο φάρμακο με την κωδική ονομασία ΑΜ 6545 στοχεύει, όπως και το Αcomplia (δραστική ουσία rimonabant), τους υποδοχείς των κανναβινοειδών- συγκεκριμένα την πρωτεΐνη CΒ1R που εντοπίζεται στον εγκέφαλο αλλά και στο ήπαρ, στο πάγκρεας, στον μυϊκό και στον λιπώδη ιστό. Σε αντίθεση με το rimonabant το οποίο έφθανε ως την CΒ1R του εγκεφάλου, το ΑΜ 6545 μπλοκάρει την πρωτεΐνη μόνο

Τζελ αναγεννά τα δόντια βάζοντας τέλος στα σφραγίσματα

Ενα τζελ το οποίο βοηθά στην «αναγέννηση» των δοντιών που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές εξαιτίας τερηδόνας, ελπίζεται ότι θα βάλει μελλοντικά τέλος στην ανάγκη για σφραγίσματα. Το νέο τζελ το οποίο παρασκευάζεται από επιστήμονες στη Γαλλία δρα προκαλώντας πολλαπλασιασμό ενός είδους κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη οδοντικού ιστού. Το τζελ έχει ως βάση του μια ορμόνη, τη μελανινοτρόπο ορμόνη (ΜSΗ), η οποία παράγεται και από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι ήδη γνωστό ότι παίζει μεγάλο ρόλο στον προσδιορισμό του χρώματος του δέρματος, ωστόσο πρόσφατες μελέτες μαρτυρούν ότι η ΜSΗ παίζει σημαντικό ρόλο και στην αναγέννηση των οστών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «ΑCS Νano» της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών, το τζελ οδήγησε σε ανάπτυξη νέων κυττάρων και βοήθησε στο να «κλειδώσουν» τα κύτταρα μεταξύ τους. Σε δεύτερο πείραμά τους οι γάλλοι επιστήμονες εφήρμοσαν το τζελ στα δόντια ποντικών τα οποία είχαν υποστεί

Μολυσμένα τα νερά του Ιορδάνη ποταμού!

Τα αποτελέσματα αναλύσεων, έδειξαν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένων αποχετευτικών λυμάτων...Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την πρόσβαση στους πιστούς στο πιο ιερό τμήμα του Ιορδάνη ποταμού, αφού τα πρώτα αποτελέσματα από δείγματα που ελήφθησαν, έδειξαν υψηλά επίπεδα μη επεξεργασμένων αποχετευτικών λυμάτων και γεωργικών απορροών.


Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα», κάθε χρόνο περίπου 100.000 άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή Κασρ αλ Γιαχούντ, κοντά στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, για να βαφτιστούν στα ύδατα που θεωρούνται Ιερά.

Το αίτημα του υπουργείου Υγείας για οριστικό κλείσιμο ή περιορισμό στην περιοχή είναι αμφιλεγόμενο, δεδομένου ότι παραμένει ημιτελές ένα έργο εξωραϊσμού αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Η πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι του ποταμού επιτρέπεται μόνο με τη συναίνεση του ισραηλινού σώματος

Η Σέχτα απειλεί και πάλι με αίμα - 'Ολη η προκήρυξη - Ποιούς βάζει στο στόχαστρο

Με επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη στα “Νέα” με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους.


Στα πρότυπα της 17Ν, δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολλά περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους. Με το φωτογραφικό ντοκουμέντο, οι τρομοκράτες επιχειρούν να πείσουν ότι κατά το διάστημα της «σιωπής» τους από τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα έως τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ούτε αδρανοποιήθηκαν ούτε διαλύθηκαν, σύμφωνα με ορισμένα

Αστυνομικός - ασφάλεια του εισαγγελέα του Α.Π. ο 40χρονος που φωτογραφίζει η Σέχτα ως φρουρό του Γκιόλια

Λαβράκια βγάζει η εξέταση λέξη προς λέξη της προκήρυξης της Σέχτας με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.


Σε ένα σημείο της προκήρυξης, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρεται σε έναν 40χρονο γκριζομάλλη και σε ένα νεαρό 25 - 30 χρονών οι οποίοι προστάτευαν τον Σ. Γκιόλια στις μετακινήσεις του. Δίνουν μάλιστα και τον αριθμό κυκλοφορίας του 40χρονου.

'Οπως προκύπτει, ο 40χρονος είναι αστυνομικός, μέλος της ασφάλειας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε. Σύμφωνα με την αστυνομία ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρείχε τις υπηρεσίες του εν αγνοία των προϊσταμένων του και του κ. Τέντε!

'Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, παρείχε προστασία στον Σ. Γκιόλια λόγω των φιλικών σχέσεων που είχαν

Δύο υπερ-εταιρείες για τις συγκοινωνίες της Αθήνας

Σχέδιο συγχωνεύσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους συγκοινωνιακές εταιρείες. Σκοπός είναι η δημιουργία δύο φορέων, ενός για τα μέσα σταθερής τροχιάς, που θα περιλαμβάνει τον ΗΣΑΠ, το τραμ και το μετρό και ενός στον οποίο θα υπάγονται τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Για το ζήτημα ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρόικαςο Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής τους στο υπουργείο Υποδομών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, επί τάπητος τέθηκαν και τα ελλείμματα των φορέων, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 400 εκατ. ευρώ αφορούν τα χρέη του Δημοσίου.


Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι συγχωνεύσεις θα στοχεύουν στη δημιουργία συνεργιών και την τροφοδότηση των γραμμών του μετρό βάσει επιχειρησιακών και κοινωνικών αναγκών, ενώ προσέφερε

«Κόπηκαν» 10 κολέγια στις εξετάσεις

Δέκα κολέγια, τα οποία είχαν εξασφαλίσει άδειες ίδρυσης από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, «έκοψε» τελικά χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τη λειτουργία των 30 από τα συνολικά 40 κολέγια, τα οποία είχε αδειοδοτήσει το 2009 με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός έλεγχος ο υπουργός Παιδείας της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος , λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές που έφεραν το ΠαΣοΚ στην εξουσία.

Οι «κομμένοι» δεν κατόρθωσαν να καλύψουν το σύνολο των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί. Η έλλειψη εγγυητικών επιταγών, η αδυναμία συγκρότησης προγραμμάτων σπουδών καθώς και τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις ορισμένων ιδρυμάτων ήταν οι τρεις λόγοι που οδήγησαν την υπουργό Παιδείας να απορρίψει τους σχετικούς φακέλους. Δύο μάλιστα πρόλαβαν και απέσυραν τις αιτήσεις τους προτού

Τα κινητά πιο βρώμικα από την... τουαλέτα

Έως 18 φορές περισσότερα μικρόβια έχει ένα κινητό τηλέφωνο από αυτά που βρίσκονται στο καζανάκι της τουαλέτας, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.


Οι ερευνητές της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών «Which?», ανέλυσαν δείγμα από 30 κινητά τηλέφωνα και ανακάλυψαν ότι περίπου ένα στα τέσσερα ήταν τόσο βρώμικο, που είχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με το αποδεκτό όριο, ώστε να μην μεταδώσει ασθένειες στο χρήστη.

Ο ειδικός σε θέματα υγιεινής Τζιμ Φράνσις, που ήταν υπεύθυνος για τις δοκιμές εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση των κινητών.

Για παράδειγμα, ένα κινητό είχε 39 φορές περισσότερα εντεροβακτήρια σε σχέση με το ασφαλές επίπεδο. Άλλα βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο και ο σταφυλόκοκκος, βρέθηκαν μεν, αλλά σε

Ανταγωνιστή του Facebook στα διαδικτυακά games προωθεί η Google

Η Google έχει ξεκινήσει σειρά συζητήσεων με γνωστές εταιρίες ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιγνιδιών (games) με στόχο, όπως φαίνεται, να δημιουργηθεί μια νέα online υπηρεσία που θα ανταγωνίζεται το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο Facebook, το οποίο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και για τα παιγνίδια που προσφέρει στους χρήστες του.

Η Google, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, τα οποία μεταφέρουν πληροφορίες της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» από πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είχε μέχρι τώρα επαφές με μεγάλες εταιρίες ανάπτυξης games, όπως οι Electronic Arts, Zynga Game Network και Playdom (η τελευταία όμως μόλις εξαγοράστηκε αντί 563,2 εκατ. δολ. από τη Walt Disney Co, η οποία έχει τις δικές της βλέψεις για επέκταση στο πεδίο των games).


Παραμένει ακόμα άγνωστο πότε θα είναι έτοιμη η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών παιγνιδιών. Η Google,

Η οικονομική κρίση υποτιμά τα ακίνητα στα ελληνικά νησιά

Με αναφορές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε ελληνικά νησιά υψηλής τουριστικής αξίας και κίνησης όπως η Μύκονος ή η Κέρκυρα, το Bloomberg αναφέρει πως οι ελληνικές βίλες γνωρίζουν θεαματική κάμψη τιμών.


Συγκεκριμένα, για πολυτελείς κατοικίες αξίας από 1,5 έως 5,5 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι πέρσι, σήμερα παρατηρείται κάμψη τιμών που φθάνει έως και 45% χωρίς να είναι σίγουρη η ανεύρεση αγοραστών.

"Είναι ένας τομέας που προκαλεί φόβο στους υποψήφιους επενδυτές" δήλωσε ο Mike Braunholtz,

Ταυρομαχίες τέλος στην Καταλονία από το 2012

Η κακομεταχείριση των ζώων στις αμφιλεγόμενες ταυρομαχίες θα σταματήσουν μετά από ψήφισμα 180.000 Καταλανών


Η άκρως εντυπωσιακή παράδοση, το αμφιλεγόμενο "άθλημα" απαγορεύθηκε από το κοινοβούλιο της Καταλονίας.

Με 68 ψήφους υπέρ και 55 κατά πέρασε τον σχετικό νόμο που θα εφαρμοστεί από 1/1/2012. Οι τραυματισμοί ταυρομάχων και η κακομεταχείριση των ζώων, τα βασικά επιχειρήματα των διαφωνούντων.

Εννεά βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία για ένα έθιμο που σύμφωνα με περίπου 180.000 Καταλανούς είναι βάρβαρο και απαρχαιωμένο.

Οι υπέρμαχοι των ταυρομαχιών υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια μορφή τέχνης της ισπανικής παράδοσης και θέλουν να διατηρηθεί.
newsit

Ανένδοτοι οι μεταφορείς - συνεχίζεται η απεργία

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, καθώς χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους με το γ.γ. Μεταφορών Χ. Τσιόκα.


Ανένδοτος εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος τόνισε πως «η κυβέρνηση δείχνει την αδιαλλαξία της για ακόμη μία φορα».

«Η ευθύνη δεν μας βαραίνει, η κυβέρνηση μας οδήγησε στην απεργία πηγαίνοντας εν κρυπτώ το νομοσχεδιο στη βουλή και τώρα δείχνει την αδιαλλαξία της για ακόμη μία φορα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζωρτάτος εξήγησε ότι το υπουργείο Μεταφορών ζήτησε λύση της απεργίας προτού ξεκινήσει ο διάλογος, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από τους απεργούς.

«Οι συνάδελφοι είναι στο δρόμο και αγωνίζονται, έπρεπε το υπουργείο να μας δώσει αυτά που αξίζουν

Ναι σε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η Ισπανία ενέκρινε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και θα κυκλοφορήσει στην ισπανική αγορά.


Ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Sativex, με βάση την κάνναβη, εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει και σε δεύτερη αγορά της Ευρώπης, την Ισπανία.

Το φάρμακο της εταιρίας GW Pharmaceuticals θα χορηγείται επικουρικά στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υπάρχουσες θεραπείες καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το Sativex, το οποίο ψεκάζεται κάτω από τη γλώσσα, μειώνει τη σπαστικότητα.

Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στη βρετανική αγορά και η έγκριση κυκλοφορίας του στην ισπανική αγορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την βρετανική φαρμακευτική GW και τον

Τρίτη ημέρα αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΟΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ:
 Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Για τρίτη μέρα οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για το Υπουργείο Οικονομικών 1Γ 2008 έχουν αποκλεισμένο το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.

 Έχουν στήσει ένα εντυπωσιακό τείχος με τα οικονομικά τους βιβλία, τον ΄΄τοίχο της γνώσης΄΄ όπως τον αποκαλούν. Αυτά διάβασαν για να περάσουν τις δύσκολες εξετάσεις του διαγωνισμού, αυτά προβάλλουν τώρα μπροστά στα μάτια των περαστικών και στην σκληρή στάση

Παραμένουν άδειες οι δεξαμενές στα πρατήρια της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα εφοδιασμού των πρατηρίων υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των βυτιοφορέων.


Ελάχιστα είναι πλέον τα πρατήρια της πόλης που διαθέτουν αποθέματα βενζίνης, ενώ ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από τα ξημερώματα έξω από αυτά.

Σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού των πρατηρίων παρατηρούνται σε ολόκληρη τη Μακεδονία, ενώ η

Ενημερώστε μας για τα πρατήρια που έχουν επάρκεια βενζίνης

Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών

Κρίσιμο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν από το πρωί οι μεταφορείς, οι οποίοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι.


Μετά την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία, η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.

Πάντως, έκκληση για διάλογο απηύθυνε χθες ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, καθώς τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στην αγορά εντείνονται.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου των Βυτιοφορέων, κ. Άγγελος Φάλαρης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει τη χορήγηση στους επαγγελματίες και δεύτερης άδειας για καθεμία υφισταμένη. Μάλιστα, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ, ο γγ Μεταφορών Χ.

Κατασκευή σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης

Η κατασκευή του σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας σε χώρο που παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, υπό τον συντονισμό των υφυπουργών Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη, και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη.


Η κατασκευή του σχολείου εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο Ηράκλειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA).

Η μελέτη κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το Σεπτέμβριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδής, ο Γ.Γ. Επικοινωνιών

Ο καιρός σήμερα 28.07.2010

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας στην Αν. Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 ως 32 -33 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 ως 29 στη Δυτική Ελλάδα και από 23 ως 29 - 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τα 8 μπ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, με περαιτέρω εξασθένηση

Ξανά μαζί μετά από 24 ώρες διακοπής, λόγω τεχνικών προβλημάτων με την εταιρεία Forthnet