www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών

Κρίσιμο ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν από το πρωί οι μεταφορείς, οι οποίοι εμφανίζονται ανυποχώρητοι.


Μετά την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργία, η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.

Πάντως, έκκληση για διάλογο απηύθυνε χθες ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, καθώς τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στην αγορά εντείνονται.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου των Βυτιοφορέων, κ. Άγγελος Φάλαρης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο, καθώς όπως τόνισε απαξιώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει τη χορήγηση στους επαγγελματίες και δεύτερης άδειας για καθεμία υφισταμένη. Μάλιστα, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΙ, ο γγ Μεταφορών Χ.
Τσιόκας δήλωσε πως το υπουργείο είναι θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο. «Αν τη ζητάνε, πολύ ευχαρίστως, εγώ θα ήμουν θετικός σε δεύτερη άδεια», ανέφερε.

Ξεκαθάρασε επίσης ότι το κράτος θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και κάλεσε για ακόμη μία φορά τους επαγγελματίες να λάβουν υπόψη τους το κοινωνικό σύνολο.

Εν τω μεταξύ, τα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν «στερεύσει», καθώς ελάχιστα, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, διαθέτουν πια βενζίνη, δεδομένου ότι τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1.500 ΔΧ που απεργούν, δεν επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.

Στα λιγοστά πρατήρια που διαθέτουν καύσιμα σχηματίζονται άμεσα ουρές δεκάδων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα και αυτά να «στεγνώνουν» σε λίγες ώρες, παρά το γεγονός ότι οι πρατηριούχοι έχουν βάλει «πλαφόν» 20 - 25 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι οδηγοί.

Στάση αναμονής τηρούν οι βενζινοπώλες

Την απόφασή της να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις –τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον -ανακοίνωσε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).

Αιτιολογώντας την απόφασή τους οι βενζινοπώλες επικαλούνται σε ανακοίνωσή τους την ανάρτηση του επίμαχου νομοσχεδίου σε διαβούλευση , αλλά και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

«Παρότι η Ο.Β.Ε. ανακοίνωσε στις 26/7/2010 την πρόθεσή της για απεργιακές κινητοποιήσεις, η ανάρτηση σήμερα 27/7/2010 του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση και το αίσθημα ευθύνης έναντι των καταναλωτών την περίοδο αυτή μας οδηγεί να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαλόγου για την αλλαγή των διατάξεων με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού», αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΒΕ.

Προειδοποιεί ωστόσο, ότι εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν αρνητικά , θα αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όπως υποστηρίζουν οι βενζινοπώλες, οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών ανατρέπει το καθεστώς των αποστάσεων ασφαλείας ίδρυσης και λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε βάρος των βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των πολιτών. Η ΟΒΕ απορρίπτει τις επίμαχες διατάξεις του σχεδίου νόμου όπως είναι διατυπωμένες και ζητεί την τροποποίησή του στη βάση των τεκμηριωμένων προτάσεων που έχει καταθέσει.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: